View Full Version : Neville Longbottom
Bella Ravenclaw
01-28-2008, 21:39
Nie wiem jak was, ale mnie bardzo zdziwiła przemiana Nevila. Zawsze był słaby z magii i taki jakiś bardziej tchórzliwy. W ostatnim tomie książek o HP był przewodniczącym GD i największym utrapieniem Carrowów. Mnie bardzo podobała się ta przemiana, a wam?:)
Neville w 7 tomie pokazał faktycznie na co stać porządnego Gryfona. Nic dziwnego, ze babcia była z niego dumna ^^
Chłopak już od pierwszego tomu (i pamiętnych 10 pkt.) przejawiał skłonności do bohaterstwa xD
Chociaż nie spodziewałam się, że faktycznie zabije Nagini.
Ja myślę, że Neville zawsze był odważny, tylko bał się to okazać. Chował to w sobie. W siódmym tomie bardzo pomógł Harry'emu. Nie sądzę, że w rok tak się zmienił. Zawsze był odważny... Tak myślę...
Nie bez powodu trafił do Gryffindoru :P Mimo wszystko w 7. części był o wiele "porządniejszy" niż w poprzednich częściach. Chociażby z tego powodu może wydawać się, że dopiero po 7 latach okazał się odważny. :)
malinka_09
02-01-2008, 18:26
I chyba masz rację Ania 95. Neville zawsze był odważny, tylko może nie miał tak zwanego "impulsu" by to okazać. Dopiero potem, gdy Voldemort wrócił, w Nevillu obudził się duch walki. Strasznie mi się to podobało :D
Hmm ta przemiana Naville'a jest bardzo dobra moim zdaniem ^^
Co prawda kiedyś był słaby z magii i bardzo nieśmiały to się zmienił, pozytywnie.
Dora...co do tej dziewczyny to hmm niezbyt się zgodzę, chociaż może xD, ale jestem za argumentem w którym mówisz, że ukazała się odwaga odziedziczona po rodzicach. Tak, to mogła być prawda.
Bardzo mi się spodobał, że Neville został nauczycielem zielarstwa. Zresztą dla mnie to było oczywiste, że w przyszłości niem będzie ^^
A co do jego babci...to ja uważam i tak, że jest z nią coś nie ten-teges xD
Jakaś taka dziwna mi się wydaje xD
Ewellina
02-03-2008, 15:21
Też się ciesze z przemiany Nevilla:) bardzo go lubię.
Uważam że on zawsze był odważny potrzebował jedynie sytuacji która wymagała ujawnienia tej siły. A kiedy nie było Harrego (w ostatniej części), który zawsze wszystko ratował Nevill go wyręczył B)
ElderWand
02-03-2008, 17:10
gdy Voldemort powrocil i zaczal opanowywac swiat czarodzieji, Nevile zaznal wielkiej przemiany, chyba dorósł do walki. Wg mnie powodem jego dojżałości był wpływ rodzicow i to, ze Smierciozercy ich załatwili. Nevile przeciez kiedys nie chcial mowic, o tym co mu sie przytrafilo, dlaczego mieszka z babcia. Dopiero po dluzszym czasie, nie pamietam juz w ktorej czesci powiedzial przyjaciolom prawde. Wydaje mi sie, ze to taki bohatwer, ktory troszke pozniej poznaje siebie i dochodzi do roznych wnioskow SAM i sam postanowil walczyc :D jestem dumna i szczesliwa ze ubił Nagini ;)
Neville zawsze bał się Snape'a, i według mnie, gdy ten został dyrektorem,powinien się jeszcze bardziej bać, a tym czasem..całkiem się zmienił ;]
Może odezwała się w nim krew rodziców ?
No i jeszcze został nauczycielem..:rol:
Ginny1991
02-03-2008, 21:31
najbardziej zaskoczył mnie właśnie zabiciem nagini. ale myślę, że odwagi do tego dodał mu miecz Godryka.
a babcia jego to odjechana babka jak dla mnie;d
Neville w 7 czesci dostał doskonałej przemiany, ktora mi sie bardzo podobała!
w koncu pokazal ze ''jest synem swoich rodzicow''
Hermes sadze, ze voldemort juz sie cieszyl ze zabil Harrego jednak smierci Nagini tylko nim mocno wstrząsnęła!:D
mnie zdziwilo ze JKR pozwolila zabic Nevillowi tylko jednego horkruksa (chociaz bardzo waznego) wkoncu to on mogl byc WYBRAŃCEM!
Bella Tonks
02-05-2008, 12:39
Mi też to się podobało.Nic dziwnego że potem się ożenił ja też chciała bym miec takiego męża.Neville wyszedł za Hannę Abbott.Według mnie powinien wyjśc za Lunę.Pasowali do siebie.
MarlenQa
07-22-2008, 14:35
Mnie też bardzo się podobała ta przemiana. Rowling pokazała Neville'a z innej strony. W pierwszych częściach był niezdarnym i mało utalentowanym chłopakiem. Myślę, że to zasługa Herry'ego. Pozwolił mu uwierzyć w swoje umiejętności. To było świetne.
lily1600
07-23-2008, 15:00
Hermesie Voldemort chciał coś zrobić nevilowi, tylko Harry rzucił między nich zaklęcie tarczy. bYło napisane.
Ja uważam, ze Nevil zawsze był odważny ale brakowało mu wiary w siebie, nabrał jej gdy w piątej klasie mieli spotkania GD. I też uważam, że Nevil powinien być z luną
MarlenQa
07-23-2008, 15:33
Tak..to możliwe, że Neville był zawsze utalentowany. Jest poprostu skromny i tyle, tak jak Harry, który się wychował bez rodziców. Neville w przyszłości ożenił się z Hanna Abott.
Luke James Potter
07-30-2009, 08:18
Neville mógłbyć wybrańcem, ponieważ przepowiednia dotyczyła również jego. Więc to nic dziwnego, że był odważny i waleczny.
kristal16
07-30-2009, 18:36
Jego przemiana była zadziwiająca, ale nie zaskakująca:) No może poza tym, że zabił Nagini... No i przede wszystkim nie zmienil sie nagle, odważniał z każdą częścią:)
Tak jak kristal zauważyła, Neville zmieniał się z roku na rok. Bohaterska i buntownicza postawa w Hogwarcie podczas 7 roku to rzeczy godne podziwu. Mało za to go było w części 6. Szkoda, ale powinien odegrać dużą rolę w 7 i 8 filmie. Ogólnie szacun dla niego.
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.