PDA

View Full Version : Neville Longbottom

Bella Ravenclaw
01-28-2008, 21:39
Nie wiem jak was, ale mnie bardzo zdziwiła przemiana Nevila. Zawsze był słaby z magii i taki jakiś bardziej tchórzliwy. W ostatnim tomie książek o HP był przewodniczącym GD i największym utrapieniem Carrowów. Mnie bardzo podobała się ta przemiana, a wam?:)

Gucia
01-28-2008, 22:19
Neville w 7 tomie pokazał faktycznie na co stać porządnego Gryfona. Nic dziwnego, ze babcia była z niego dumna ^^
Chłopak już od pierwszego tomu (i pamiętnych 10 pkt.) przejawiał skłonności do bohaterstwa xD
Chociaż nie spodziewałam się, że faktycznie zabije Nagini.

Ania 95
02-01-2008, 17:00
Ja myślę, że Neville zawsze był odważny, tylko bał się to okazać. Chował to w sobie. W siódmym tomie bardzo pomógł Harry'emu. Nie sądzę, że w rok tak się zmienił. Zawsze był odważny... Tak myślę...

AlSev
02-01-2008, 18:12
Nie bez powodu trafił do Gryffindoru :P Mimo wszystko w 7. części był o wiele "porządniejszy" niż w poprzednich częściach. Chociażby z tego powodu może wydawać się, że dopiero po 7 latach okazał się odważny. :)

malinka_09
02-01-2008, 18:26
I chyba masz rację Ania 95. Neville zawsze był odważny, tylko może nie miał tak zwanego "impulsu" by to okazać. Dopiero potem, gdy Voldemort wrócił, w Nevillu obudził się duch walki. Strasznie mi się to podobało :D

hemcia
02-03-2008, 15:12
Hmm ta przemiana Naville'a jest bardzo dobra moim zdaniem ^^
Co prawda kiedyś był słaby z magii i bardzo nieśmiały to się zmienił, pozytywnie.

Dora...co do tej dziewczyny to hmm niezbyt się zgodzę, chociaż może xD, ale jestem za argumentem w którym mówisz, że ukazała się odwaga odziedziczona po rodzicach. Tak, to mogła być prawda.

Bardzo mi się spodobał, że Neville został nauczycielem zielarstwa. Zresztą dla mnie to było oczywiste, że w przyszłości niem będzie ^^
A co do jego babci...to ja uważam i tak, że jest z nią coś nie ten-teges xD
Jakaś taka dziwna mi się wydaje xD

Ewellina
02-03-2008, 15:21
Też się ciesze z przemiany Nevilla:) bardzo go lubię.
Uważam że on zawsze był odważny potrzebował jedynie sytuacji która wymagała ujawnienia tej siły. A kiedy nie było Harrego (w ostatniej części), który zawsze wszystko ratował Nevill go wyręczył B)

ElderWand
02-03-2008, 17:10
gdy Voldemort powrocil i zaczal opanowywac swiat czarodzieji, Nevile zaznal wielkiej przemiany, chyba dorósł do walki. Wg mnie powodem jego dojżałości był wpływ rodzicow i to, ze Smierciozercy ich załatwili. Nevile przeciez kiedys nie chcial mowic, o tym co mu sie przytrafilo, dlaczego mieszka z babcia. Dopiero po dluzszym czasie, nie pamietam juz w ktorej czesci powiedzial przyjaciolom prawde. Wydaje mi sie, ze to taki bohatwer, ktory troszke pozniej poznaje siebie i dochodzi do roznych wnioskow SAM i sam postanowil walczyc :D jestem dumna i szczesliwa ze ubił Nagini ;)

ZgreD
02-03-2008, 20:37
Neville zawsze bał się Snape'a, i według mnie, gdy ten został dyrektorem,powinien się jeszcze bardziej bać, a tym czasem..całkiem się zmienił ;]
Może odezwała się w nim krew rodziców ?
No i jeszcze został nauczycielem..:rol:

Ginny1991
02-03-2008, 21:31
najbardziej zaskoczył mnie właśnie zabiciem nagini. ale myślę, że odwagi do tego dodał mu miecz Godryka.
a babcia jego to odjechana babka jak dla mnie;d

ginny 7
02-04-2008, 15:16
Neville w 7 czesci dostał doskonałej przemiany, ktora mi sie bardzo podobała!
w koncu pokazal ze ''jest synem swoich rodzicow''
Hermes sadze, ze voldemort juz sie cieszyl ze zabil Harrego jednak smierci Nagini tylko nim mocno wstrząsnęła!:D

mnie zdziwilo ze JKR pozwolila zabic Nevillowi tylko jednego horkruksa (chociaz bardzo waznego) wkoncu to on mogl byc WYBRAŃCEM!

Bella Tonks
02-05-2008, 12:39
Mi też to się podobało.Nic dziwnego że potem się ożenił ja też chciała bym miec takiego męża.Neville wyszedł za Hannę Abbott.Według mnie powinien wyjśc za Lunę.Pasowali do siebie.

MarlenQa
07-22-2008, 14:35
Mnie też bardzo się podobała ta przemiana. Rowling pokazała Neville'a z innej strony. W pierwszych częściach był niezdarnym i mało utalentowanym chłopakiem. Myślę, że to zasługa Herry'ego. Pozwolił mu uwierzyć w swoje umiejętności. To było świetne.

lily1600
07-23-2008, 15:00
Hermesie Voldemort chciał coś zrobić nevilowi, tylko Harry rzucił między nich zaklęcie tarczy. bYło napisane.
Ja uważam, ze Nevil zawsze był odważny ale brakowało mu wiary w siebie, nabrał jej gdy w piątej klasie mieli spotkania GD. I też uważam, że Nevil powinien być z luną

MarlenQa
07-23-2008, 15:33
Tak..to możliwe, że Neville był zawsze utalentowany. Jest poprostu skromny i tyle, tak jak Harry, który się wychował bez rodziców. Neville w przyszłości ożenił się z Hanna Abott.

Luke James Potter
07-30-2009, 08:18
Neville mógłbyć wybrańcem, ponieważ przepowiednia dotyczyła również jego. Więc to nic dziwnego, że był odważny i waleczny.

kristal16
07-30-2009, 18:36
Jego przemiana była zadziwiająca, ale nie zaskakująca:) No może poza tym, że zabił Nagini... No i przede wszystkim nie zmienil sie nagle, odważniał z każdą częścią:)

KaroLh
07-30-2009, 19:23
Tak jak kristal zauważyła, Neville zmieniał się z roku na rok. Bohaterska i buntownicza postawa w Hogwarcie podczas 7 roku to rzeczy godne podziwu. Mało za to go było w części 6. Szkoda, ale powinien odegrać dużą rolę w 7 i 8 filmie. Ogólnie szacun dla niego.