View Full Version : Pytania bez odpowiedzi po 7 czesci...
Snape girl
08-31-2007, 16:27
Trochę się zawiodłam. Rowling rozpoczeła duzo wątków a ich nie pokończyła. A ja się nasawiałam, że może w 7 cześci cos sie wyjasni........
Oto moje pytania bez odpowiedzi:
- Czy rodzice Nevila będą w Św. Mungu do końca zycia?
- Co z rodzicami Hermiony?
- Kto został dyrektorem Hogwartu?
- Jaki jest zawod Pottera, Hermiony i Rona? (przez kilka czesci było to dla nich bardzo ważne)
- Kto opiekował się Teddem Lupinem?
- Co z ojcem Luny?
- Bill jako pół wilkołak (jakoś to mu w życiu nie przeszkadzało)
Co o tym myslicie?
jetinajt
08-31-2007, 16:34
Odpowiedzi na część z pytań, które zadałaś są w temacie "Wywiad z Rowling". Mnie najbardziej ciekawi, kto został dyrektorem Hogwartu w czasach, gdy uczęszczały tam dzieci Harrego. Zaraz po pokonaniu Voldemorta na pewno była to Minerwa McGonagall, ale kto był potem jest dla mnie wielką zagadką. Taką samą zresztą jak kto został nauczycielem eliksirów i ochrony przed czarną magią.
LunaMadness
08-31-2007, 17:18
miałam nadzieję, że rzeczywiście polepszy się stan rodziców neville'a
marzy mi się, aby odkrył jakieś ziele z którego wywar czy eliksir pozwoliłoby wrócić im do zmysłów
Moony Alex
08-31-2007, 17:31
- Co z rodzicami Hermiony?
Na czacie bodajże, Rowling powiedziała, że Hermiona pojechała do Australii po rodziców i ich odczarowała.
- Jaki jest zawod Pottera, Hermiony i Rona? (przez kilka czesci było to dla nich bardzo ważne)
- Hermiona swoją karierę zawodową zaczęła od pracy w Departamencie zajmującym się magicznymi zwierzętami, później awansowała i znalazła się w Departamencie zajmującym się czarodziejskim prawem, wbrew swoim wcześniejszym zapewnieniom, że nie chce tam nigdy pracować.
Harry został szefem aurorów, Ron początkowo pomagał Georgowi w prowadzeniu sklepu, który to interes był bardzo dochodowy.
Ginny przez kilka lat była czołową zawodniczką żeńskiej drużyy Quidditch'a, po czym urodziła trójkę dzieci i zaczęła pracować jako korespondentka sportowa dla Proroka Codziennego.
- Kto opiekował się Teddem Lupinem?
Syn Tonks i Lupina był wychowywany przez swoją babcię Andromedę, jednak bardzo często zajmował się nim Harry (bo był jego ojcem chrzestnym) oraz inni członkowie Zakonu. A, i nie byl on wilkołakiem, jak się obawiał Lupin, ale jak matka – metamorfomagiem.
Na tyle jestem w stanie odpowiedzieć.
Źródło: http://www.deptajem.pl/deptajem/readarticle.php?article_id=388
Oby Teddy był bardziej podobny do ojca, a nie do matki. Mam nadzieję, że Andromeda wychowa go lepiej a niżeli Tonks.
jules202
09-03-2007, 17:36
Mnie dręczy putanie:jak i dlaczego umarl Prawie Bezgłowy Nick?
Jest coś napisane że rąbnięto go w szyję siekierą ale nic po za tym!
I co zrobił Harry z ciałem znienawidzonego Snape'a?
Flowerpower
09-05-2007, 19:31
Mnie wciąż nie daje spokoju kwestia śmierci Syriusza. Wpadł za zasłonę, ok. Ale czy Bellatrix miotła w niego avadą, czy tylko wepchnęła pod łuk? Głupie to i infantylne, ale się tym zadręczam;)
jules202 napisał/a:
Mnie dręczy putanie:jak i dlaczego umarl Prawie Bezgłowy Nick?
Jest coś napisane że rąbnięto go w szyję siekierą ale nic po za tym!
I co zrobił Harry z ciałem znienawidzonego Snape'a?
Znienawidzonego? Chyba nie czytałeś zbyt dokładnie :] Jakoś mi sie nie wydaje ze Harry nienawidził Snape'a po obejrzeniu jego wspomnień. I chyba nie dałby swojemu synowi na drugie imię Severus?
lunatyczek
09-08-2007, 10:25
ale mnie tm zastanawia co zrobili po tej bitwie z hogwartem bo potem on istniał ale w 7 to mie w czasie bitwy było powiedziane że prawie połowa zamku runeła więć jak sam sie naprawił czy to czary bo pżecież to nie był zwyczajny budynek by macchnąć różdzką i wszystko gotowe
Carola3000
09-08-2007, 18:22
Wiele było niedopowiedzeń ale bardzo chciałaby się dowiedzieć co było za tym łukiem że Syriusz zginął... No i jak odbudowano zamek bo przeciez był prawie w połowie ruiną!!
Albo czy Hagrid nadal był gajowym, a McGonagall była dyrektorką...
Czy Grindewald nadal żył... I co się stało z Ollivanderem....?
Carola3000
09-10-2007, 16:08
No ale przecież Voldemort poleciał do niego w jakiejś wieży i tam go znalazł biednego, samotnego...... Więc żyje nadal w ten wieży??
jules202
09-11-2007, 21:06
Octy napisał/a:Znienawidzonego? Chyba nie czytałeś zbyt dokładnie :] Jakoś mi sie nie wydaje ze Harry nienawidził Snape'a po obejrzeniu jego wspomnień.I chyba nie dałby swojemu synowi na drugie imię Severus?Nie nie nie o to chodzi!Nie nienawidził go przez 6 (prawie 7 tomów)!
Chackster
02-07-2008, 12:36
Na czacie bodajże, Rowling powiedziała, że Hermiona pojechała do Australii po rodziców i ich odczarowała.
Dla mnie to żenujące. Baba zamiast odpowiadać wymijająco będzie odpowiadać dzieciakom na wszystkie pytania nie zostawiając żadnego pola do popisu dla wyobraźni...A potem wyda "Atlas postaci ze Świata HP" i tam będą biografie wszystkich postaci pojawiających się w siedmioksięgu z datami urodzenia i zgonu...Krzyż na drogę.
jules202 napisał/a:
Octy napisał/a:Znienawidzonego? Chyba nie czytałeś zbyt dokładnie :] Jakoś mi sie nie wydaje ze Harry nienawidził Snape'a po obejrzeniu jego wspomnień.I chyba nie dałby swojemu synowi na drugie imię Severus?Nie nie nie o to chodzi!Nie nienawidził go przez 6 (prawie 7 tomów)!
Tak nienawidził go, ale po obejrzeniu wspomnień zmienił o nim zdanie!
I nie liczyło sie już to, że sie nie lubili przez 6 tomów!
Ponieważ Harry udowodnił to , że się mylił podczas ostatniego starcia z Voldemortem!
Można by nawet powiedzieć, że Harry zaczął darzyć go szacunkiem!:smilewinkgrin:
Krzychu_110
02-07-2008, 17:02
Hagrid nadal był Gajowym bo Harry mówił swojemu synowi Albusowi (w rozdziale 20 lat później) że Hagrid zaprosił go (Albusa) na herbatkę chyba w poniedziałek czy coś takiego, w każdym razie musiał być nadal gajowym skoro był w ciągle Hogwarcie..
szkoda że rowling nie dopisała jeszcze tych wielu dla nas faktow z życia bohaterów, a tak domyslajcie sie dalej i na podstawie oczywiście wypowiedzi autorki ale to i tak nie to samo jak czytanie tego w książce! krzychu z toba się zgadzam hagrid byl nadal gajowym i wiecie chyba zostalo nam tylko domyslanie sie na podstawie jakis fragmentow z ksiazki i nic wiecej:(
Flowerpower napisał/a:
Mnie wciąż nie daje spokoju kwestia śmierci Syriusza. Wpadł za zasłonę, ok. Ale czy Bellatrix miotła w niego avadą, czy tylko wepchnęła pod łuk? Głupie to i infantylne, ale się tym zadręczam;)
Nie jest dokładnie napisane jakim zaklęciem Bellatriks ugodziła Syriusza. Wiadomo tylko, że chwilę wcześniej strzeliła w niego czerwonym promieniem. Według mnie Bella nie musiała rąbnąć go avadą. Bardziej się skłaniam do tego, że chciała ponownie spróbować go oszołomić, a Syriusz po tym upadł do tyłu. Ale to tylko moja hipoteza, więc nie jestem do końca pewna.
Carola3000 napisał/a:
No ale przecież Voldemort poleciał do niego w jakiejś wieży i tam go znalazł biednego, samotnego...... Więc żyje nadal w ten wieży??
Nie nie żyje już w tej wieży: Voldemort go zamordował, po tym jak zdał sobie sprawę, że nie będzie miał z niego żadnego pożytku.
Luke James Potter
07-15-2009, 09:33
Chyba pytania zadane przez autorkę tematu nie są ważne dla całej historii. Książka skończyła się szczęśliwie i to jest najważniejsze. Wszelkie wątki poboczne mogą być pominięte (jak dla mnie).
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.