View Full Version : Efekt Motyla 1 i 2
Co sądzicie o tym filmie? Krótka recenzja pierwszej części:
Kiedy Evan Treborn odkrywa, że może zamieniając wspomnienia odwrócić bieg swojego niezbyt udanego życia, przypadkowo zmienia też losy swoich najbliższych, i to z jak najgorszym skutkiem. Gdy nowe życie; w coraz bardziej niebezpieczny sposób wymyka mu się spod kontroli, Evan musi odkryć wydarzenie ze swej przeszłości, które może uchronić go przed śmiercią i połączyć z ukochaną.
Pierwsza część była jak dla mnie bardziej brutalna i szokująca. Sama nie wiem dlaczego ją tak przeżyłam. Druga część nie wywołała na mnie aż takiego wrażenia, aczkolwiek bardzo mi sie podobała.
Flowerpower
08-31-2007, 11:39
Pierwsza jest rewelacyjna, wbija w fotel i długo nie pozwala o sobie zapomnieć;)
Drugiej nie miałam jeszcze przyjemności oglądać, ale mam ja gdzies na dysku, wiec zrobie to bezzwłocznie:p
Bella Black
09-04-2007, 20:29
Pierwsza mi się strasznie podobała. Wywołała we mnie wiele emocji, bardzo sprzecznych
ale drugiej części nie oglądałam.
klaudusiaaa
12-28-2007, 17:59
Bardzo fajny film, oczywiście mówię o I, ponieważ II jest w mojej ocenie beznadziejna...Troszkę fazowy, ale jednak świetny, polecam^^
blackberry
12-28-2007, 18:26
Pierwsza częśc bardzo dobra.Zanim obejrzałam wszyscy mnie ostrzegali,że nie będę mogła się połapać w tym wszystkim,a ja po obejrzeniu do dzisiaj nie wiem w czym niby łatwo się pogubić.Niemniej film świetny,trzymający w napięciu bardzo ciekawie zrobiony.Drugiej cześci nie oglądałam i nie mam zamiaru.W kwestii drugich części miałam już bardzo wiele złych doświadczeń : P
HermionaBlack
12-31-2007, 20:09
Hej ;] mam podobne odczucia co wiekszosc -> pierwsza czesc zdecydowanie lepsza... bardziej szokujaca... i dajaca do myslenia... druga slabsza, niestety...
Mitzi Caspar
02-04-2008, 01:22
Efekt motyla- taki dość, można oglądnąć.
Ale jeżeli chcecie oglądnąć coś w tym stylu to polecam Obłęd, zdecydowanie lepszy, gra aktorska, dialogi, klimat...
Efekt motyla - całkiem całkiem. Oglądałam dawno, raz, u koleżanki, więc już mało pamiętam.
A drugiej część nie miałam przyjemność obejrzeć....
pierwsza część jest no co tu dużo pisać zajebista... jeden z moich ulubionych filmów .. szkoda ze nie widziałem dwójki muszę to nadrobić !!
agatqa92
07-22-2008, 01:17
Tym co mowią, że muszą nadrobić, albo nie mieli przyjemności oglądać drugiej części, to szczerze nie polecam, bo jedynka jest lepsza w fabule, a nawet grze aktorskiej.
Uważam, że pierwsza część była o niebo lepsza od drugiej- nudnej i bez wyrazu.
pierwsza część jest genialna!
tak mnie wciągnęło że później z wielkim zapałem zaczęłam oglądać drugą część.
i powiem szczerze, że się porządnie zawiodłam.
inni aktorzy, beznadziejne powtórzenia wydarzeń...
nie polecam.
Ten film pozostał na długo w moje pamięci. Bardzo dobrze wykonany, wręcz
po mistrzowsku, co to dużo pisać, polecam, choć 2 części nie oglądałem.
BarryTrotter
06-17-2009, 14:43
1 część super nie dawno oglądałem.2 nie widziałem, ale mam zamiar obejrzeć.
Wiecie że jest część 3?
2 część to ogromna klapa podobno, ale może obejżę, choć bardzo podobna do Oszukać przeznaczenie. 3 część ? Co oni jeszcze zrobią ? Może 4 ?
BarryTrotter
06-17-2009, 14:57
4 ma ponoć już nie być
A trzecia wyszła w tym roku
Nie chce mi się nawet tego oglądać. A o czym jest ta 3 część ?
Jestem napromieniowany jak czernobyl ;D heh
BarryTrotter
06-17-2009, 15:33
Proszę bardzo
Treść:
Kolejna odsłona znanej serii. Sam, podobnie jak bohaterowie poprzednich części, posiada zdolność podróżowania w czasie i ingerowania w wydarzenia. Umiejętność tą wykorzystuje do pomocy w łapaniu groźnych przestępców. Musi jednak przestrzegać żelaznej zasady - nie wolno mu ingerować w wydarzenia, gdyż przyniosłoby to katastrofalne skutki. Pewnego dnia, koleżanka z dzieciństwa zwraca się do niego o pomoc w odnalezieniu zaginionej siostry. W trakcie wyprawy w przeszłość Sam łamie swoją zasadę. Po powrocie okazuje się, że jego działania "stworzyły" maniakalnego mordercę, który pierwotnie nie istniał...
Acha, czyli uratował maniakalnego mordercę i musi
teraz go powstrzymać, ale zmieni przeszłość.
Z takiego klimatu polecam (o wiele lepszego) Donnie Darko ;] Cudowny film i bogatszy w treść. Również o podróżach w czasie, ale także o podróżach po zakamarkach ludzkiej psychiki.
Lucas_1995
07-14-2009, 09:17
Ja oglądałem tylko dwójkę, ale i tak bardzo mi się podobało. Claire jak będę miał okazję to zobaczę ten film :)
jedynka? oczywiscie klasyk, boska.
reszta? ehh, nie wiem po co to w ogole kreca..
Dla kasy .. ????
Wypuszczą kiepski film i się cieszą, że czas antenowy zapełnią.
A co do Donnie Darko to git film. Dzięki za polecenie Claire :D
kamilx98
08-16-2009, 12:22
Jedynka była najlepsza z tych trzech filmów i nigdy nie nakrecą lepszej.
OMG! Kocham ten film, kooocham! Chyba najlepszy film, jaki oglądałem w życiu... daje wiele do myślenia, i końcówka była wzruszająca, nie spodziewałem się takiej... no i ten ojciec, pedofil, i ten jej brat... genialne. <3 Ale dwójka jest faktycznie beznadziejna, oglądałem jak leciała w TV, dno kompletne, bardziej się na niej śmiałem, niż bałem. o___O
Trójki nie oglądałem i nie zamierzam.
klaudia10-09
11-04-2012, 19:08
Kiedyś, kiedyś, widziałam drugą część. Jak na film, była całkiem przyzwoita. Więc ostatnio obejrzałam pierwszą i... spodobała mi się! Tak, uważam, że to jeden z najlepszych filmów, jakie widziałam. Gra aktorska (przekonałam się nawet do aktora grającego główną rolę - nie będę pisać imienia i nazwiska, bo mam talent do przekręcania), fabuła... Świetny!
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.