PDA

View Full Version : Księga skarg i zażaleń

Limonka
05-06-2007, 18:30
Pomyślałam, że przyda się taki temat, bo ostatnio sporo osób ma zastrzeżenia co do naszej pracy. Tak więc, wszelkie pretensje proszę zgłaszać tutaj, a my postaramy się wszystko Wam wyjaśnić.

Karol_raider
05-06-2007, 18:33
myśle że czarno księżnik ma racje wiesz Limonka

Edited by Limonka:
Karol, może chociaż wyjaśnij w czym się z nim zgadzasz^^.

czarnoksieznik
05-06-2007, 18:33
nie mam ochoty sie za bardzo tu wypowiadać

Edited by Limonka:
Nikt tego od ciebie nie wymaga, chociaż biorąc pod uwagę częstotliwość, z jaką wygłaszasz swoje pretensje w shotboxie, naprawdę znacznie prościej byłoby wyjaśnić to tu.

Karol_raider
05-06-2007, 18:36
mam 1 uwagę wysłałem art dawno temu ale nie dostałem wiadomości zwrotnej anie niema mojego Arta w artykułach pod odpowidnim działem czemu?

Edited by Limonka:
Nie wiem co uważasz za 'dawno temu', ale automatyczne wysyłanie wiadomości czasem szwankuje.

aha dziękuje Limonka

czarnoksieznik
05-06-2007, 18:43
skoro tak chcecie to sie wypowiem ja mam pretensje o to ze admini uważaja ze sa zapracowqani a ich efektów nie widac zwłaszcza na forum

Edited by Limonka:
Prosiłabym cię, o nie wypowiadanie się na tematy, o których nie masz pojęcia. Osobiście piszę codziennie kilka newsów, usuwam kilkaset komentarzy (nie, nie pomyliłam się z liczbą, mogę podać nawet konkretne miejsca, w których 'sprzątałam'), kasuję kilkanaście bezsensownych postów na forum, sprawdzam kilka artykułów, dodaję kilka zdjęć do galerii, odpowiadam na pytania i wątpliwości userów i pilnuję porządku w forumowym konkursie. Podobnie jest z innymi adminami. Uważasz, że to mało i ty jesteś w stanie zrobić więcej? No i proszę o konkretne przykłady, gdzie twoim zdaniem powinniśmy zadziałać, a tego nie robimy.

chodziło mi głownie o forum za ktore odpowieda chyba lothien a tam jest bajzel: czemu zablokowane temty nie lądują w koszu gdzie ich miejsce?? czemu nie widać pracy jaką wykonacie na forum?? co do tego o komentach to mało kto wchodzi ponownie sprawdzic jak inni komentują więc nie wiemy ze cos tam robicie. wiedziałem ze jak sie wypowiem chcoaz raz to bedzie z tego dyskuja dlatego to moj ostatni post tutaj

Edited by Limonka:
Ostatni, czy nie ostatni... jak chcesz. Zauważyłam już, że ty tylko rzucasz bezpodstawne oskarżenia, a w momencie gdy wywiązuje się dyskusja, albo kończysz rozmowę, albo traktujesz nas kiepskimi tekstami. No ale odpowiadam... Za całe forum są odpowiedzialne trzy osoby - ja, Lothien i Peeves. Nie dzielimy się działami. Co do zablokowanych tematów - mam zwyczaj zostawiania ich na krótki czas, żeby userzy mogli się zapoznać z moją wiadomością i nie zastanawiali się potem, gdzie się podział ich temat. Co do twojego tematu - zostawiłam, bo wspominałeś coś o reaktywacji, ale jeżeli chcesz to usuwam.

Smierciojadek
05-06-2007, 18:59
ja sądzę o tym tak: czarnoksiężnik wszyscy wiedzą, że chciałbyś być adminem, ale to jest raczej niemożliwe. Masz do tych obecnych adminów pretensje, że tu na forum coś tam, tutaj wyglad strony ci się nie podoba, ankieta za długo etc. Admini to tez ludzie, myslisz, że sidzą tutaj 24 godziny na dobę,(choć co do Limonki mam tutaj zastrzeżenia xD) sprawdzają arty, przeglądają newsy, porządkują forum i jeszcze odpowiadają na pytania,, a czemu nie ma tutaj mojego arta?,, itp.^^
Oni nie są na zawołanie...
Jeśli ci się aż tak tutaj nie podoba to nie musisz tutaj przychodzić. Wejdź sobie na hogsmeade to może tam ci admini podpasują...
Oni są jacy są i jeśli chcesz żyć z nimi w zgodzie powinieneś to zaakceptować^^

Edited by Limonka:
Bardzo ładna wazelinka xD. A na poważnie... hmm... Nawet się zgadzam. I co do mnie - zapewniam, że raz na jakiś czas trochę śpię ;D.

to dobrze, że czasem śpisz :D

dementor
05-09-2007, 13:28
Dlaczego gdy wysyłam arty zawsze jakiś administrator mi mówi, że art jest zły chodź ma on sześć stron komputerowych. Użytkownik przysłał art, który dodał jeden z adminów. Art nic niw wynosił, miał około 15 wersów i przez cały czas było jedno i to samo. Zdarzyło sie tak, że wysłałam newsa i nie dostałam wiadomości zwrotnej, ani żaden administrator nie powiedział mi, ze nie dodał mojego newsa. Z ta stroną zaczyna się dziać coś niedobrego.

Edited by Limonka:
Domyślam się, że przysyłałaś ficki. Na stronę trafiają tylko te, które są naprawdę dobrze napisane. Odrzucone można umieszczać na forum. Opowiadania są oceniane inaczej niż pozostałe artykuły. Przy odrzucaniu newsów nie są wysyłane wiadomości zwrotne. I nie jest to winą administratorów, bo tak po prostu jest i już. Nie mam pojęcia o jaki konkretnie news ci chodzi, jeżeli podasz jego temat może będę mogła powiedzieć coś więcej. I chyba nie przeczytałaś ważnego zdania, które pojawia się przy wysyłaniu: Harry-Potter.net.pl zastrzega sobie prawo do edycji lub odrzucenia newsa. Możliwe, że news był napisany w niewłaściwej formie, z błędami, nie było podane źródło... Jeszcze jakieś zastrzeżenia?

Nie Limonka wystarczy mi to co napisałaś. Jeśli będę miała jakiś żal do adminów to napiszę

Smierciojadek
05-11-2007, 15:16
nie wiem gdzie to napisać xD tutaj wchodzi Limonka i sprawdza co kto napisał więc chciałabym się o coś spytać :D ja nie mam pretensji, tylko się GrzeczniE pytam ;p
kiedyś wysłałam arta o tym, że Harry jest dziedzicem Gryffindoru, podałam kilka argumentów itp w wiadomości zwrotnej, że J.K Rowling w swoim wywiadzie powidziała, iż Harry nie jest dziedzicem Godryka...Mój art był o wiele gorszy od Aniki, ale nie rozumiem skoro mojego nie przyjęliście, to czemu jej tak, skoro był o tej samej tematyce?? Pisałam to pod komentarzem, ale żadnej odpowiedzi nie dostałam xD jeszcze raz mówie:
to nie jest pretensja =)

Edited by Limonka:
Nie odpowiem, bo nie jestem ani osobą, która odrzuciła twój artykuł, ani osobą która zaakceptowała ten Aniki =).

HermionaXXX
05-19-2007, 10:22
Powiem tak jak to jest możliwe, że dostaje ostrzeżenia skoro nie wchodzę już na TĄ STRONĘ ponieważ co poniektóży admini są na niej bardzo nie mili, a i jeszcze dostałam ostrzeżenie za bezsensowne komentarze. Czyli jakie konkretnie? A jeżeli chcecie sie bawić w dawanie ostrzeżeń za bezsensowne komentrze , to powinniście dać je prawie wszystkim użytkownikom! a tak pozatym zauważyłam, że jeżeli nie wchodzi sie w tyłek i nie zgadza się w niektórych sprawach z jednym z adminów to już nie ma sie szans na tej stronie!!!!! Chcecie mieć dużo użytkowników , ale chamskim zachowaniem ich NIE ZYSKACIE a wrącz STRACICIE. Ja napewno tej strony nikomu nie polece!!!!!
PS. z czarnoksiężnikiem się w pełni zgadzam.

Edited by Limonka:
Jak to możliwe? Ostrzeżenie trafia do ciebie, gdy jakiś administrator zauważy niewłaściwe komentarze. Jakie konkretnie? "Fajny art, daję W" na przykład. Ostrzeżenia użytkownikom dajemy na miarę naszych możliwości, jednak na czyszczenie strony ze spamu, mamy naprawdę mało czasu. Nie jest to jednak istotne, bo punkty za komentarze prawdopodobnie zostaną niedługo całkowicie usunięte. Dodam jeszcze, że na przykład ze mną wiele osób się nie zgadza, w kwestiach mniej lub bardziej istotnych, jednak mimo to darzę je szacunkiem i sympatią.

Szkoda że tak się stało bo bardzo lubiłam Waszą stronę, ale ostrzeżenia za kopiowania artykułów są absolutnie bezpodstawne. Ponieważ nigdy żadnego nie skopiowałam. Tak czy ineczej bardzo dziękuję za szybką odpowiedź i pozdrawiam.

Nie można dostać ostrzeżenia bez przyczyny. Jeżeli otrzymałaś ostrzeżenie za kopiowane newsy, znaczy, że je kopiowałaś. Nie ma mowy o żadnej pomyłce. Również pozdrawiam.

No w takim razie przykro mi tym bardziej bo jak juz pisałam nigdy nie skopiowałam artykułu ani newsa, więc skoro piszesz że nie może być mowy o pomyłce to może oznaczać że ktos jest złośliwy lub niekompetentny. Dzięki za czas poświęcony na odpowiadanie mi. Bardzo proszę usuńcie mnie ze swojej strony.

Edited by Limonka:
Z tego co widzę ostrzeżenia dostałaś od Krico. Myślę, że z jego strony nie ma mowy o złośliwościach, czy niekompetencji.

czarnoksieznik-powrot_za_grobu
05-23-2007, 00:21
ja mam pretensje do adminów którzy byli wczoraj (patrz godzine dodania postu) a ktorzy moga dodawac newsy poniewaz moich nikt nie sprawdzil mimo ze prosilem kilka razy a nawet kilkanascie razy, gdyby ktos sprawdzil czy dchodza albo czy sie nadaja to bym dodal nastepne i strona byla by na bierzaco

To, że się nie ukazały, nie znaczy że nie zostały sprawdzone. Niestety przy odrzucaniu newsów, do userów nie są wysyłane żadne wiadomości. Szczerze mówiąc, nie wiem które były twoje, a które nie, bo z reguły nie patrzę na nicka, tylko na treść. Jeden widzę został dodany, drugi dodam za moment, a czy były jakieś inne to nie wiem. Dodam jeszcze, że admini nie mają obowiązku sprawdzania czegokolwiek w określonym czasie, a prośby w SB są po prostu ignorowane. Btw, podawaj źródło, jak wysyłasz newsa.

EDIT: Jednak nie dodam. Zapisałeś linki w BBcode, a to działa tylko na forum. Nie odrzuciłam na razie, bo może jakiś inny admin będzie miał czas na pozmienianie tych linków, jednak ja osobiście się tego nie podejmuję^^.

*to napisz jak mamy dobrze pisac te linki

Ja zawsze korzystam z takiej formułki: <a href="tutaj adres strony" rel="nofollow"><b>tutaj napis</b></a>

ja to raz probowalem i nie zadzialalo a tamto mi zawsze wchodzi

Bo na forum to nie działa. Tak samo jak BBcode nie działa na stronie.

*acha czyli teraz bede musial zapamietac ta formulke

Niekoniecznie xD. Ja np. zapisałam sobie wszystkie przydatne formułki w jednym pliku^^.

ja tez tak zrobilem

Limonka
05-23-2007, 13:47
No i super. Jeszcze jakieś problemy?

05-23-2007, 13:50
juz nie ale mam pytanie cy moj news byl dobry?? nie liczac tych linkow ale o tym nie wiedzialem

05-26-2007, 20:15
*nowe pretensje:D
dlaczego admini maja pretensje ze inni userzy nie dodadza źrodla w newsie a sami tego nie robia?

Limonka
05-26-2007, 20:29
Dlatego, że admini sami sobie ufają i nie muszą sprawdzać autentyczności własnych newsów^^. I dlatego, że ciągle (jak ja) o tym zapominają. Idę poprawić xD.

05-26-2007, 21:20
Ale mnie sie czepiacie bo tez zapominam a czy userzy nie maja prawa sprawdzenia skad macie tego newsa?

05-26-2007, 21:24
A ja moge naprzyklad stwierdzic ze nie jest autentyczny lub kopiowalaś w newsie.
Twoje czyny nie potwierdzaja tego co mowisz bo nie dodalas zrodel no ale ty admin i wszystko mozesz

wiktor
05-28-2007, 18:30
Jestem zadowolony z pracy administratorów, mam tylko coś takiego do powiedzenia:
Gdy wysyłamy artykuł, widzimy pięć zasad. Oto piąta:
5. Sens. Mowa tu o takich artykułach: "Lubie Harrego bo jest bardzo fajny naprawde, hermi terz ale ja wole jego i rona i jeszcze dumbla tez" Rozbawiło Cię? No cóż, takie artykuły tez do nas przysyłajcie. W tym tekście są złamane wszystkie powyższe zasady oprócz nr 1.
Mówicie, żeby takie wysyłać, a potem one trafiają do tematu "Perełki wśród artykułów" i otrzymują raczej nie najlepsze komentarze.
EDIT: Sorki Limonka, nie wiem czemu mi się pomyliło, przecież skopiowałem xD

Poznaniaczek
05-28-2007, 22:40
Przepraszam wiktor ale możesz cos wiecej napisać bo za diabła nic nie rozumiem.

Limonka
05-28-2007, 22:46
Wiktor, chyba ci się pomyliło słowo "przysyłacie" z "przysyłajcie" xP.

05-28-2007, 23:02
Limonka miło ze mnie olalas ale nic sie nie stalo:(:(

Limonka
05-28-2007, 23:08
Ohh... oczywiście, zrobiłam to z istną premedytacją... Jejku, nie zauważyłam po prostu. Ale dobrze, że się przypomniałeś. Więc, fakt faktem masz rację, userzy mają prawo wiedzieć. Jeżeli tylko ktokolwiek zapytałby w komentarzu, skąd jest news to oczywiście takową odpowiedź by otrzymał. A nawet od razu zedytowałabym newsa, dodają źródło. *wali głową w klawiaturę, za swoja sklerozę*. A co do tego, że możesz stwierdzić, że news nie jest autentyczny albo, że jest kopiowany. No cóż... administratorzy to osoby odpowiedzialne i obdarzone zwyczajnym zaufaniem. W końcu, jeżeli napisałabym newsa "otrzymaliśmy informację od EA Games" czy coś w tym guście, to też byś powiedział, że to wymyśliłam, bo pod spodem nie ma napisu "źródło:..."?

05-28-2007, 23:14
*ja chce tylko sprawiedliwosci powinnas tez dodawac zrodlo zeby bylo fer wobec innychktorzy wpadaja na pomysl napisania newsa

Limonka
05-28-2007, 23:15
No i dodaję przecież.

05-28-2007, 23:18
*nie wiem ja tutaj nie sprawdzac neswo bo zazwyczaj juz je wczesniejprzeczytam ale wczesniej jak patrzalem kilka z ciekawosci to nie bylo zrodla a przynajmniej w wiekszosci

Dezerterka
05-29-2007, 10:22
OMFG! Nie wiem, co jest ze mną nie tak, ale PO CO WAM te źródła :/

05-29-2007, 16:48
*mnie sie o to czepiano wiec teraz ja sie czepiam:yes:

Limonka
05-29-2007, 17:58
Czarnoksiężnik, kryzys z newsami minął już kilka dni temu, i ostatnio żadna strona nie ma ich przed nami. No a przynajmniej jesteśmy w czołówce. Lothien, źródła są mi po to, że w momencie gdy jakiś user przysyła newsa, to łatwiej sprawdzić czy nie jest skopiowany, a jeżeli jest z zagranicznej strony, to czy dobrze przetłumaczony. Ale Czarnoksiężnik chyba tego nie rozumie.

Dezerterka
05-29-2007, 19:13
ja wiem po co są NAM żródła, ale po co zwykłym uczestnikom :/

Limonka
05-29-2007, 19:16
AAA... a tego nie wiem. Ale to po prostu dobry powód do wykłócania się.

05-29-2007, 19:17
zeby was sprawdzac:D

Dezerterka
05-29-2007, 19:19
tiaaa... pewnie, bo my jesteśmy nie godni zaufania i wogole robimy wszystko, żeby mieć najwięcej punktów i żeby być najlepsi i żeby użytkownicy nie mieli szans na wykazanie się :/ ( to wszystko nie są MOJE słowa, tylko słaowa, które słyszałam o nas....) RANY!

05-29-2007, 19:28
*skoro tak slyszalas to cos w tym musi byc

06-12-2007, 23:18
krótko i na temat [color=yellow]Dlaczego usunięto kilkoro najlepszych tematów??

Limonka
06-12-2007, 23:23
Ja również krótko i na temat. Ponieważ były pozbawione sensu i były siedliskiem szeroko pojętego spamu oraz nabijania punktów.

06-12-2007, 23:25
więc pytam po co są pkt, jaki temat ma sens? kiedy wy założycie tamty które są dobre (czy mi się zdaje czy Wielka Sala to twoje dzielo a to dopiero był pozbawiony sensu temat)

Limonka
06-12-2007, 23:28
Sens mają tematy, w których mówi się o czymś konkretnym. Temat 'Wielka Sala' powstał, gdy forum wyglądało całkiem inaczej i dział 'Pozostałe' był na wyższym poziomie. W każdym bądź razie, w chwili obecnej został skasowany. Punkty, z tego co wiem, mają zostać w najbliższym czasie usunięte.

06-12-2007, 23:33
Zaczęło się od pozbywania się spamu a kończy napozbyciu się najwiekszego skarbu tej strony - Ludzi. typowe pyrrusowe zwycięstwo

Limonka
06-12-2007, 23:38
Tyaa... czyli sugerujesz, że mamy pozwalać na wszelaki spam, żeby tylko zostało jak najwięcej ludzi? Nie skomentuje tego. Spamerzy są niepożądani i najlepsze co możemy zrobić, to się ich pozbyć. Nie widzę więc sensu w próbach zatrzymania ich na stronie.

06-12-2007, 23:41
jaka ty jesteś głupiutka chodzi mi o to, że przesadziliście, a ty mi piepszych o zostawieniu spamerów. Twoja wyżej napisana wypowiedz jest na poziomie hm...żeby nie skłamać pierwszoklasisty

Limonka
06-12-2007, 23:54
Primo, nie życzę sobie obrażania mnie. Secundo, to ty mnie nie zrozumiałeś i to świadczy o tobie. Mówisz, że co to robimy doprowadzi do opuszczania strony przez userów (nie chodzi tylko o wypowiedź w tym temacie). A ja stwierdzam, że osoby nabijające sobie punkty, zakładające bezsensowne tematy i piszące bezsensowne posty nie są tej stronie w ogóle potrzebne.

06-13-2007, 00:00
ty też nie jesteś potrzebna to co odejdziesz ? nie. więc nie piepsz bzdur, zachowujesz się jak te ciule z urzędów, sejmów itp. organizacji, których zwykli ludzie (większość społeczeństwa) nie popierają

Limonka
06-13-2007, 00:05
Śmiem stwierdzić, że jestem tu bardziej potrzebna niż ty. A jeżeli już mowa o pieprzeniu, to naucz się chociaż pisać to słowo. Mam gdzieś czy masz dysleksję czy nie, nie potrafisz pisać przekleństw - nie pisz. Reszty nie skomentuję.

06-13-2007, 00:09
będę pisał bo je lubie i mi nie zabronisz :lol:

Limonka
06-13-2007, 00:17
Tak się składa, że mogę ci zabronić i to właśnie robię. Łamie to netykietę i mogę dać ci za to ostrzeżenie. A nawet więcej niż jedno, jeżeli pierwsze nie odniesie skutku. Przy trzecim masz zablokowane forum. Z mojej strony to koniec dyskusji.

06-13-2007, 00:24
*no to dawaj 1,2,3...10 co mi po tym?? i tak obejde te zakazy

wiktor
06-20-2007, 15:57
Czarnoksiężnik, możesz tu nie pyskować. Limonka, właśnie czytałem temat od początku, nie odpowiedziałaś na moje pytanie, więc może je powtórzę.
wiktor napisał/a:
Jestem zadowolony z pracy administratorów, mam tylko coś takiego do powiedzenia:
Gdy wysyłamy artykuł, widzimy pięć zasad. Oto piąta:
5. Sens. Mowa tu o takich artykułach: "Lubie Harrego bo jest bardzo fajny naprawde, hermi terz ale ja wole jego i rona i jeszcze dumbla tez" Rozbawiło Cię? No cóż, takie artykuły tez do nas przysyłajcie. W tym tekście są złamane wszystkie powyższe zasady oprócz nr 1.
Mówicie, żeby takie wysyłać, a potem one trafiają do tematu "Perełki wśród artykułów" i otrzymują raczej nie najlepsze komentarze.

Limonka
06-20-2007, 16:06
Nie, nie, nie. W oryginale jest "no cóż, takie artykuły tez do nas przysyłacie." Zwróciłam ci na to uwagę, ale chyba mnie źle zrozumiałeś. Przysyłacie, a nie przysyłajcie. Chodzi o to, że takie artykuły są przysyłane, a nie, że my chcemy, żeby były... w końcu proszenie o przysyłanie takiego czegoś byłoby nieco bezsensowne, nie sądzisz?

E-Vaire
06-20-2007, 16:51
Wiktor trochę mnie obraziłeś 0o Ja to napisałam i jestem pewna, że wszystko jest napisane z sensem. Zanim zaczniesz takie posty pisać to sprawdź dokładnie czy masz rację!

wiktor
06-20-2007, 16:52
Aha, a ja myślałem że ty mi napisałaś że to jest źle bo tam jest "przesyłajcie" a ja napisałem "przesyłacie" xD. No cóż, jak mówi Dumbledore każdy popełnia błędy, teraz padło na mnie xD. Źle przeczytałem, a przecież uczyłem się tej starożytnej sztuki na Harrym Potterze i Dzieciach z Bullerbyn xD. Przepraszam więc tym samym za zakłócanie czasu administratorów (czyt. Limonki xD). Może za dużo tego "xD" ale mi się to podoba xD

Sherry
06-21-2007, 13:44
Ja swoje pytanie kieruje do peeves, bo na sb mi nigdy nie odpowieada tylko dziwnie znika xD.

Peeves za co dałaś mi ostrzeżenie?

Dezerterka
06-21-2007, 13:59
za "Destrukcyjne zachowanie" - czytac nie umiesz...?? :/

Sherry
06-21-2007, 14:07
Lothien tyle to wiem, tylko chciałam się dowiedzieć w którym momecie się tak zachowywałam. I co to znaczy pzt, pytanie NIE było kierowane do Ciebie, więc czemu odpowiadasz?

Cette Noire
06-29-2007, 13:20
Cóż, być może pisząć ten post będę upier***** dla administratorów jak większość użytkowników tego forum, których on mają już powyżej dziurek w nosie, jednakże walczyć o swoje ponoć trzeba. Piszę z zapytaniem starym jak świat , bo z góry chcę zaznaczyć, że to właściwie ( jeszcze) nie jest pretensja co się stało z moim artykułem, który wysłałam trzy dni temu ( zdaję sobie sprawę,że ,, system wysyłania czasem nawala, oraz ,, że admini nie muszą sprawdzać artykulów na zawołanie" ) jednakże trzy dni wydaje mi się okresem idealnym, w którym ta sprawa jeszcze nie skryła się w zakamarkach pamieci.

Pozdrawiam.

Limonka
06-29-2007, 13:58
Cóż, obecnie tego artykułu w nadesłanych nie ma. Przyznaję się, że ja go w ogóle, ani razu nie widziałam, także chwilowo niewiele mogę pomóc. Może jakiś inny admin się wypowie. W każdym razie, możesz wysłać ten artykuł jeszcze raz i zostanie on ponownie sprawdzony.

wiktor
06-29-2007, 14:48
Ja mam takie jeszcze pytanie, bo nie jestem pewny. Czy z tymi PW z tematem Nadesłany artykuł nie został zaakceptowany coś się poprawiło? Bo podobno one się wysyłają automatycznie, a ja wysłałem nie wiem kiedy arta i nic. Pozdrawiam

Lady Lilly
07-18-2007, 16:47
Cóż muszę obronić niektórych administratorów. Na użytkownikach tej strony wyrażnie błyszczy napis " Nigdy nie byłem adminem i nie wiem jak innym jest ciężko szczególnie przy ok. 4500 użytkownikach" ja sama jestem administratorka na pewnej stronie i współczuję Adminom nie tylko ich męki, ale też słuchania i czytania postów, takich pyskatych użytkowników

E-Vaire
07-18-2007, 17:25
Lady Lilly faktycznie to jest męka -.- Sama na nich narzekam no, ale pewnie sama bym nie dała rady ;D Każdy administrator ma kilka zarządzeń, często są zajęci obowiązkami i nie zwracać uwagi na wszystko.

(Dodam, że najgorsze są pytania 'Co się stało z moim artykułem/newsem/linkiem?' xD)

Lady Lilly
07-22-2007, 16:52
Eh, a odpowiedź jest zawsze jedna i ta sama : Po prostu nie przyjęliśmy go. Może są i takie przypadki, w których rzeczywiście artykuł nie doszedł w całości, albo wcale nie doszedł do Administratorów.

Bella
08-04-2007, 15:01
JA mam pretensje,że od wczorajszego balu adminka zdeformowała i pousuwała POZOSTAŁE!

Lady Lilly
08-11-2007, 04:09
EE... Trochę się nie połapałam... Ze co?

Carola3000
09-10-2007, 16:13
Dlaczego , za każdym razem gdy wchodzę na stronę mam coraz mniej punktów? Czy to ma związek że jeżeli admin usuwa temat to wszystkie punkty, które "zebrałam" na danym temacie są znów odejmowane??

Moony Alex
09-14-2007, 13:12
Jeżeli temat jest usuwany (podkreślam: usuwany, a nie blokowany i przenoszony do kosza) giną wszystkie punkty zebrane w temacie. O ile się nie mylę.

To, że masz coraz mniej punktów, może mieć związek z tym, że admini usuwają bezsensowne komentarze - najczęściej jednolinijkowce zawierające kilka słów na krzyż.

Dzieciol5
09-18-2007, 08:16
Ja chce sobie zmienic range please.....np Gloria Victis

Carola3000
09-22-2007, 14:34
Dzięki Moony:D Tak myślałam, że musiałam się zapytać:) dzięki

tasia
10-11-2007, 11:12
mam pretensje jak dla mnie duzo was tu jest
KIEDYS WYSLALAM LINKAPOPROSILAM ISABELLE zeby mi go sprawdzila ona powiedziala ze nie ma takiej mozliwosci i e jak przyjdziee inny admin to zebym mu to zglosila.ok .to zglaszalam .na nic.wiec znow napislam do isabelle dlaczego nie reaguja.ona odpowiedziala mi ze maja duzo PRACY

fajnie duzo mega eektownie widzezadnych tez wkurza mnie to ze na forum zwtyklym sa zablokowane tematy one powinny byc w Koszu mysle ze mi ktos odpowie dlaczego tak sie dzieje

jak 1 raz ujrzalam tę stronw tetnila ona zyciem niestetyy oddalam klonto komus bo znalazlam inna strone rowniez fajan lecz na nowo Zajrzalam na tę strone zarejestrowalam sie i wszystko ..co do mojego otrzezenia .nie rozuiem o co w nim chodzi przeciez wyrazilam swoje zdanie najwyrazniej mu sie nie podoabalo ...

wracajac do tego linka

zostalk usuniety poniewaz za DLUGO nie byl sprawdzany

Limonka
10-12-2007, 17:01
Tasia, przyznaję, że większości twojego posta nie zrozumiałam. Znaki interpunkcyjne wiele by ułatwiły, wiesz?

1. Link. Isabelle, o ile dobrze wiem, rzeczywiście nie ma możliwości sprawdzania linków, więc nie wiem, co twoim zdaniem powinna zrobić. Przypuszczam, że nie tylko twój link czekał wtedy na sprawdzenie... jeżeli jest jakiś powód, dla którego twój miałby być sprawdzany poza kolejnością, to słucham.

2. Zależy o jakie konkretnie tematy ci chodzi. I nie wiem skąd przekonanie, że zamknięty temat powinien trafić do kosza? Ja o niczym takim nie słyszałam. Jeżeli zamknięty temat wciąż jest na 'normalnym' forum, znaczy to, ze jakiś admin świadomie go tam zostawił.

3. Ostrzeżenie. "bezsensowne i nic nie wnoszace komentarze w galerii Katie". Chodzi o komentarze typu "ale ona jest ładna", "fajna sukienka", "boska fotka". A patrząc na twoje ostatnie komentarze, łatwo mogę sobie wyobrazić, że i takie pisałaś.

wracajac do tego linka
zostalk usuniety poniewaz za DLUGO nie byl sprawdzany
Któryś admin ci tak powiedział?

dark-mark
12-15-2007, 13:52
ja mam ale nie pretensje tylko prośbę aby usunąć mo temat Nasz Własny Harry Potter z działu Książki bo mi się działy pomyliły:shy:

Smierciojadek
12-15-2007, 18:59
Każdemu się zdarza, ale od czego jest prywatna wiadomość? Wystarczy, że napiszesz o tym jakiemuś administratorowi ^^.

herma_007
12-26-2007, 12:48
Ja również mam zażalenia:
1. Chodzi mi o publikowanie artykułów, którego treści są przeznaczone, będę szczera, dla dorosłych. Mam na myśli serię 'Ataków na Ginny', nie wiem czy jakiś administrator czytał komentarze, wielu osobom to się nie podoba, bo w tekście umieszczone są wulgaryzmy, treści erotyczne, a pochodząc od strony technicznej, to wiele literówek. Nie wiem czy admini zdają sobie sprawę, że na stronę wchodzą również dzieci, np. 10-letnie.
2. Co do artykułów: nie rozumiem powodu czemu artykuł nie został przyjęty, oto on: ''''. I chcę się dowiedzieć czy administrator MUSI przysłać na pw powód czemu art. nie opublikują.
3. Czy są jakieś 'kryteria' co do newsów, bo niedoświadczony użytkownik chcąc napisać newsa nie zawsze zna regułki, gdzie trzeba podać adres odnośnika, albo na jakiej podstawie ich news nie został przyjęty?
Na razie to chyba wszystko ...

Limonka
12-26-2007, 16:16
2. Co do artykułów: nie rozumiem powodu czemu artykuł nie został przyjęty, oto on: ''''. I chcę się dowiedzieć czy administrator MUSI przysłać na pw powód czemu art. nie opublikują.
Tego typu Prywatne Wiadomości są wysyłane automatycznie i owy automatyczny system wysyłania czasem zawodzi. Aczkolwiek, niedawno do Redakcji doszło świeże mięsko i możliwe, że do niektórych nie dotrze, że powody trzeba wpisywać, dopóki sami nie zaczną dostawać dziesiątek PW ze skargami. A Tobie mogę jedynie zaproponować ponowne przysłanie artykułu :).

3. Czy są jakieś 'kryteria' co do newsów, bo niedoświadczony użytkownik chcąc napisać newsa nie zawsze zna regułki, gdzie trzeba podać adres odnośnika, albo na jakiej podstawie ich news nie został przyjęty?
Na razie to chyba wszystko ...
Hmm, ja mogę tylko powiedzieć, jak ja je sprawdzam. Aczkolwiek myślę, że reszta redakcji robi podobnie. Wszystkie błędnie wpisane adresy odnośników, BBcode zamiast html i inne tego typu błędy są ewentualnie poprawiane przy sprawdzaniu, więc tym nie należy się przejmować. Najczęściej nie są przyjmowane newsy bez podanego źródła, napisane np. niegramatycznie lub z dużą ilością błędów, nie zawierające wszystkich dostępnych informacji. Aczkolwiek, o ile dobrze się orientuję, news może także zostać usunięty bez jakiegoś specjalnego powodu, zgodnie z zasadą "Harry-Potter.net.pl zastrzega sobie prawo do edycji lub odrzucenia newsa."

Na pierwsze pytanie nie odpowiadam, jako że owego opowiadania nie czytałam i nie sprawdzałam.

herma_007
12-26-2007, 22:31
Dzięki za odpowiedzi, powiem szczerze, że mi pomogłaś.
W razie wątpliwości, będę tu zaglądać. Dobrze, że jest ten temat , zapewne zauważyłaś, że ja podjęłam próby założenia podobnego, lecz, przez moją nieuwagę został zablokowany xD ...

Ginewra Wesly5
01-07-2008, 18:43
To bardzo dobrze. Ja chciałam się poskarżyć na administratora - Thonks. Wysłałam artykuł, podałam źródło i... dostałam OSTRZEŻENIE! Proszę niech mi ktoś odpowie
( NIE THONKS )

Thonks
01-07-2008, 18:55
A dlaczego nie ja? Przecież to ja sprawdzałam ten artykuł i najlepiej wiem co w nim było.

Jak już Ci mówiłam przez PW, autor musi coś wnieść od siebie do swojej pracy, a nie tylko wkleić odpowiednie fragmenty z wikipedii. Twój artykuł był całkowicie skopiowany, nie było NIC od siebie, więc dlaczego uważasz, że nie powinnaś dostać ostrzeżenia?

Peeves
01-08-2008, 14:43
Całkowicie podzielam zdanie Thonks, podanie żródła nie wystarczy, to nawet nie o to chodzi, źródło wskazuje raczej na oparcie się danym tekstem, ale nie wiem jak opisać zerżnięcie całego tekstu z danej strony.

Nasza strona bazuje na tekstach autorskich, nagradzamy uzytkowników, nie za to, że znają możliwości 'kopiuj i wklej' ale za to, że chcą się podzielić swoimi przemyśleniami wymyślonymi samodzielnie.

Chcialaś zdania kogoś innego, to masz, choć wątpię, by zdanie jakiegokolwiek innego admina było odmienne.

Vayamess
01-09-2008, 17:24
Yyy, mam pytanko: czy jakiś admin zablokował mi w jakiś sposób konto? Przedwczoraj miałam punktów 1255 i dzisiaj ze zdziwieniem zauważyłam, że mam tyle samo chociaż i wczoraj i dzisiaj pisałam na forum i SB. Dla wyjaśnienia xD - kichać na punkty, chcę tylko wiedzieć czy to nie jakaś kara xDD
PS - jak włączyć powiadamianie? xP

E-Vaire
01-09-2008, 17:38
Admini nie mogą 'blokować' kont ;p Zastanawiam się czy Krico to potrafi xD

Limonka
01-09-2008, 17:54
E-Vaire, Ty akurat co admini mogą, a co nie, chyba wiedzieć nie możesz ^^.

Ale generalnie, Vayamess, błąd techniczny, albo może i mój, w każdym razie, naprawimy najszybciej jak się da ;).

E-Vaire
01-09-2008, 18:21
No tak, na pewno nie wiem co mogą a co nie.

Limonka, TY naprawisz? Nie żartuj sobie. Wy macie tylko kilka ikonek w 'Panelu' xD

Vayamess
01-09-2008, 19:27
E-Vaire i Limonko - dzięki za odp xPP

Już myślałam, że to Voldek się mści za "bezsensowne pytania" podczas konkursu, muahahah xDD

Limonka
01-09-2008, 19:43
Limonka, TY naprawisz? Nie żartuj sobie. Wy macie tylko kilka ikonek w 'Panelu' xD
Cóż, skoro ja doprowadziłam do tego, że zablokowały się jej punkty, to ja spróbuję to odwrócić. To, że Ty miałaś parę ikonek w Panelu, nie znaczy, że inni również teraz tak mają.

Vayamess, nie, Voldziu Cię lubi xD.

E-Vaire
01-09-2008, 20:27
Limonka, ja nie kieruję się jakąś intuicją =.= Kilka czy kilkanaście - masz tylko te ikonki. Superadministrator może dodawać nowych adminów i różne prawa, a właściciel może wszystko. Nawet zmieniać serwer...

Jakoś wątpię, że ty doprowadziłaś do zablokowania się punktów. A może napiszesz JAK to się stało?

Limonka
01-09-2008, 20:46
Jakoś wątpię, że ty doprowadziłaś do zablokowania się punktów.
Twój problem, możesz wątpić, niezbyt mnie to obchodzi. Może zapytaj Krico, czy możliwe jest, że przypadkiem to zrobiłam.

A może napiszesz JAK to się stało?
Próbujesz mnie zdemaskować i udowodnić nie wiem komu, że kłamię? Śmieszne. Więc, jak to się stało? Przypuszczam, że w czasie dodawania sylwestrowych punktów. Coś jeszcze chcesz wiedzieć? Lista moich uprawnień? Screen panelu? Ehh, kiedy Ty w końcu dasz sobie spokój...

E-Vaire
01-09-2008, 20:55
Nie chcę żadnego screena. Zresztą nie obchodzi mnie jakie masz uprawnienia.

Limonka
01-09-2008, 20:57
Z tym screenem to była ironia, ale nieważne. Skoro nie obchodzi Cię, jakie mam uprawnienia, to przestań pisać, że nie mam tych, które mam.

Uff, chyba się udało. Vayamess, przybyło Ci od razu ponad 50 punktów, ale daj znać, czy już wszystko dobrze się nalicza ;). Zastanawiam się, czy jeszcze komuś tak nie zatrzymałam punktów, także jakby ktoś to u siebie zauważył to pisać xP.

E-Vaire
01-09-2008, 21:24
Taaaak, ja zauważyłam! Ja! xD
Ostatnio miesiąc temu zerknęłam na punkty. I jak dla mnie to mogę mieć o 1000 mniej xD
One stooooooojąą... *chlipie*

Dodasz mi ?!

Vayamess
01-09-2008, 21:24
Tak, udało się xD Dzięki wielkie ;*, no i pozdrów Srebeńko ode mnie xDD
Heh, i tak przy okazji - znalazła się metoda na spamerów - zatrzymanie im dodawania punktów, muahaha xP

Limonka
01-09-2008, 21:33
Taaaak, ja zauważyłam! Ja! xD
Ostatnio miesiąc temu zerknęłam na punkty. I jak dla mnie to mogę mieć o 1000 mniej xD
One stooooooojąą... *chlipie*

Dodasz mi ?!
*też chlipie, żeby lepiej wczuć się w klimat*
Dla Ciebieee wszystkoooooo!

Btw, patrzcie, teraz możemy stary, beznadziejny tekst "Stanął mi... zegarek", przerobić na "Stanął mi... licznik punktów!" xDDD.

E-Vaire
01-09-2008, 22:03
No to wczuj się znowu!
*zaczyna beczeć, wrzeszczy na cały Gdańsk i kopie każdego kto się zbliży*
*mam dooooooooła...*

fan Lupina
01-09-2008, 22:08
Limonko, widzę,że w tym temacie jest poruszona (trochę) sprawa sylwestrowych punktów. Ja na razie nie dostałem punktów ani dyplomu. Kit z tymi punktami i dyplomami. Tylko po prostu trochę czasu minęło, a nagród nie widać. W końcu to była rywalizacja, prawie jak arty (mówie o listach) Wiem, że to nie takie ważne ale postanowiłem to zgłosić. Czekam na odpowiedź.

Limonka
01-09-2008, 22:16
No tak, generalnie mamy małe problemy techniczne ;) Do końca tygodnia wszystko zostanie załatwione.

fan Lupina
01-09-2008, 22:21
Dzięki za odpowiedź. Bałem się, że ktoś może to odebrać w ten sposób,, OO! Ten dla punktów wszystko robi!!. Cieszę się, że taka sytuacja nie miała miejsca.
Mnie chodzi o ,,zaszczyt" wiedzy i daru pocieszania Srebeńka xD. Dzięki jeszcze raz.

PanSmierci666
01-21-2008, 12:07
Ja mam jedno "ale":
W FAQ jest napisane, że artykuły trzeba pisać poprawnie z językiem polskim i zasadami ortograficznymi i że administratorzy nie przyjmują prac z błędami.
A wcale tak nie jest! Dostajecie pełno artów z błędami i je wstawiacie na stronkę! Roi się tutaj pełno od błędów z kosmosu i wy to zatwierdzacie! Ja zawsze pisze bezbłędnie i jak ktoś mi komentuje, że zrobiłem parę błędów to się grubo myli! Piszę wszystkie prace na Wordzie i jakby co to każdy błąd będzie zaznaczony!
Ghhhh.....
Nie ma sprawiedliwości na tym świecie...

PanSmierci666
01-24-2008, 13:57
Cieszę się niezmiernie, że tutaj ktoś w ogóle zagląda! To kolejny minus :/

Slayerka
01-24-2008, 14:02
Dobrze, może ja odpowiem. Nie da się dokładnie sprawdzić wszystkich artykułów. Nawet nie wiesz, ile ich do nas przybywa. Poza tym mamy też inne zajęcia. Nie siedzimy cały czas w nadesłanych materiałach. Nie poprawimy każdego błędu, nie odrzucimy też dobrej pracy tylko dlatego, że wystąpił jeden błąd. Jeśli coś jest dobre, to to, co możemy - poprawiamy. Albo przynajmniej niektórzy z nas. Pamiętaj jednak, że admini też ludzie.

PanSmierci666
01-25-2008, 21:49
Oki, rozumiem! wiem, że nie próżnujecie... A macie artmana? Tym się musi ktoś zająć, żebyście nie stracili dobrej opinii i użytkowników. Nie raz słyszałem od moich znajomych, że właśnie tutaj jest najwięcej błędów... Musicie to zmienić. Jeżeli nie macie moderatora od artów to się zgłaszam na to stanowisko, bo zam się na tym i nie robie błędów. Mam pewną koncepcję co do mojego działania.
Ludzie nie poprawią się jeśli będę sam poprawiał ich arty, więc mój plan jest następujący:

Jeśli ktoś wyśle artykuł, w którym jest więcej niż 15 błędów ort., inter. czy literówek to piszę do tego Iksińskiego na PW coś takiego:
"Jeśli chcesz, abym zatwierdził ten artykuł to popraw następujące błędy ort., inter. i literówki i... (podaję przykłady jakie błędy).

Ewentualnie napiszę jakieś wskazówki, żeby Iksiński urozmaicił swój art. Takim sposobem ludzie nauczą się trochę pisania bezbłędnie, sami się bedą poprawiać.
Jeżeli błędów będzie mniej niż 15 to sam je poprawię... poprostu uznam to za usterkę albo przeoczenie. Ale jeśli ktoś wyśle do mnie ponownie (po weryfikacji błedów) artykuł z błędami będę go usuwał...
Oprócz tego, także przestrzegał będę te 5 zasad wypisanych w FAQ.
Zależy mi, by ten portal cieszył się nadal dobrą opinią i żeby było mniej błędów, bo chyba tak wypada.
Proszę, rozpatrz moje podanie o wstapienie w szergi moderatorów! Pozdrawiam i czekam na odpowiedź! Napisz na PW - :smilewinkgrin:

Paladyn
02-12-2008, 18:25
Ostatnio napisałem pewien artykuł i został on odrzucony. Pozwolę sobie zacytować instrukcję pisania artykułów na tej stronie:

Jeśli chcesz, by Twoja praca, która mogła Ci zająć dużo trudu nie poszła na marne, możesz po prostu dostosować się do naszych zasad, które są wymienione niżej.

1. Kopiowanie. Artykuł nie może być skopiowany z innej strony. Jest możliwość skopiowania i podania źródła, ale także istnieje możliwośc, że i taki skasujemy.

2. Polskie znaki. Artykuł musicie pisać w języku polskim używając wszystkich polskich znaków, kropki, przecinki i wszystko inne. Na kilka ich braków nie zwracamy uwagi.

3. Ortografia. Pisz bezbłędnie, a jeśli nie znasz jakiegos słowa - sprawdź w słowniku. Nie akceptujemy artykułów rojących się od takich błędów jak np. "ktury", "przedewszystkim", "ochyda".

4. Długość. Artykuł powinien być dośc długi. Na temat rozległy conajmniej 10 wersów, jeśli rzecz jest mało popularna i jest o niej bardzo mało informacji uznajemy trochę krótsze.

5. Sens. Mowa tu o takich artykułach: "Lubie Harrego bo jest bardzo fajny naprawde, hermi terz ale ja wole jego i rona i jeszcze dumbla tez" Rozbawiło Cię? No cóż, takie artykuły tez do nas przysyłacie. W tym tekście są złamane wszystkie powyższe zasady oprócz nr 1.

A oto odpowiedź administratora:

"Temat może i rozwinięty, napisany poprawnie itp, ale niestety, zupełnie niepotrzebny, ponieważ podobny artykuł znajduje się już na stronie. (...) Dobrze, koniec wykładu, powiem tak; artykuł jest zbytnio przereklamowany i przesiąknięty moralnymi hasełkami, gdzie nawet nie spróbowałeś pokazać dobrych stron książki.

W powyższej instrukcji nie znalazłem ani słowa o przymusie superoryginalności, ani chwaleniu książki. Może i podobne do moich argumenty są już gdzieś na forum, ale podobny(artykuł) nie oznacza taki sam. Podsumowując twierdzę, że zostałem niesprawiedliwie oceniony. Nie złamałem żadnej zasady, a argumenty naszego anonimowego administratora do mnie nie przemawiają.

Vayamess
02-12-2008, 21:59
Heh, właściwie nie jestem adminką i nie wiem czy mogę się tu wypowiadać, ale najwyżej zarobię ochrzan xD
PanŚmierci: Wiesz, może i Twój pomysł nie jest zły, ale moim zdaniem, tylko komuś naprawdę wytrwałemu nie znudziłoby się ciągłe poprawianie błędów. Uwierz mi, wiem coś o tym... Jeśli jesteś wytrwały, to tylko pogratulować, ale cóż, w większości przypadków, z czasem tracimy zapał do pracy, zwłaszcza do takiej żmudnej xP
Paladyn: Wiesz, uważam, że rzeczy, o których mowa w PW, którą otrzymałeś, można logicznie wydedukować. Naprawdę, zapytaj sam siebie: po co kolejny artykuł na podobny temat? Chyba właśnie po to istnieje funkcja komentowania prac, żeby użytkownicy wyrażali tam swoje opinie. A chwalenie książki... Wiesz, to już zahacza o sprawy etyki xD Na stronie, na której są sami fani książek o HP, krytykować sagę? Proponuję wysłać ten artykuł na jakieś katolickie forum, do tematu 'Potter narzędziem szatana' xP Weź to chłopie na rozum xDD
Karolcia-potteromaniaczka: Hmm, nie wiem, czy wiesz, ale admini też mają swoje życie xP Nie mogą spędzać całego wolnego czasu przy komputerze, przecież to absurd xD Skoro podałaś przykład Isabelle, proszę bardzo - zobacz ile ona pisze newsów, a co za tym idzie, ile czasu na to poświęca. Bo kiedy już wyszukasz informację, czasami przetłumaczysz, to musisz ją jeszcze ubrać w słowa^^ A ona w dodatku studiuje i musi znaleźć czas na naukę, która, uwierz mi, jest ważniejsza od komputera xDD A co do wybierania adminów z dużą ilością wolnego czasu... Hmm, dużo czasu mają młodsi. A mi się wydaje (możliwe, że właśnie tylko wydaje xD), że na hp.necie potrzebni są raczej starsi, którzy, niestety, mają tego czasu mniej, lecz za to lepiej wykonają swoje admińskie obowiązki xD No i gdy klikniesz w 'redakcja,' zobaczysz, że wielu adminów mamy^^ Chyba Krico nie upilnował by większej liczby :lol:

Khem, ja się wypowiem. Cały czas mówimy, że mało siedzimy na stronie, że mamy swoje życie, ale wbrew pozorom naprawdę admini poświęcają wiele swojego czasu. Tylko np. jak siedzę na stronie i piszę posta, to zazwyczaj zajmuje to trochę czasu i nie odświeżam co chwilę SB, żeby sprawdzić, co się dzieje. Poza tym, jak jest jakaś wymania zdań, to mam reagować? Uważam, że powinniśmy zwracać uwagę już w trochę ostrzejszych przypadkach, kiedy wyraźnie ktoś wyszedł poza granice zwykłej dyskusji. Wybaczcie, ale wyobraźcie sobie, że trzy dni nic nie robimy. Na tej stronie byłby, krótkomówiąc, "syf". Khem, Paladyn, powiedzmy, że znamy Twoje poglądy, ja tego artykułu nie widziałam, ale wystarczy przejrzeć tematy w "Świecie Magii" i wszędzie używasz tych samych argumentów, więc nie wiem, czy na 100 punktów zasługuje zebranie swoich postów do kupy. W każdym bądź razie, ja tego arta nie widziałam, więc na ten temat nie bardzo mogę się wypowiadać. Dalej, PanSmierci666, nie mart się, radzimy sobie jakoś z artami, aczkolwiek poziom przysyłanych tekstów jest czasami porażająco żenujący. Aczkolwiek, planujemy właśnie "wielkie czyszczenie" w Artykułach ;P. A tak btw, jeżeli ktoś ma dużo błędów w artykule, to zazwyczaj piszemy, że ma je poprawić i może ewentualnie wysłać jeszcze raz. Karolcia, powtórzę się. My sobie nie siedzimi i nie świecimy na zielono, naprawdę. Ale pilowanie SB 24/7 jest fizycznie niemożliwe. I naprawdę uważasz, że nie śledzimy SB? ;] Ja widzę baardzo dużą część rozmów, i widziałam wtedy, kiedy była rozmowa o adminach. Po prostu, interweniuję tylko w przypadkach koniecznych. Btw, Vayamess, dzięki za wypowiedzenie się, przynajmniej nie musiałam się tak rozpisywać ^^. I przepraszam za pisanie tego w Twoim poście. F.

Nie szkodzi, przyzwyczaiłam się już xDD

E-Vaire
02-13-2008, 15:38
Jeśli chodzi o posta Vayamess to jednak mam trochę inne zdanie...
Paladyn: Wiesz, uważam, że rzeczy, o których mowa w PW, którą otrzymałeś, można logicznie wydedukować. Naprawdę, zapytaj sam siebie: po co kolejny artykuł na podobny temat? Chyba właśnie po to istnieje funkcja komentowania prac, żeby użytkownicy wyrażali tam swoje opinie. A chwalenie książki... Wiesz, to już zahacza o sprawy etyki xD Na stronie, na której są sami fani książek o HP, krytykować sagę? Proponuję wysłać ten artykuł na jakieś katolickie forum, do tematu 'Potter narzędziem szatana' xP Weź to chłopie na rozum xDD
Artykuły powinni pisać ludzie obiektywni jeśli chodzi o artykuły na temat sagi. Potteromaniacy tylko chwalą książkę, dla przeciwników nie ma miejsca na tej stronie, a ludzie obiektywni, którzy czytając książkę widzą błędy, widzą plusy, zwracają uwage po prostu na wszystko, powinni pisać jak najwięcej artykułów o swoim zdaniu na temat sagi. Nikt nie potrzebuje czytać 'HP jest super ówielbiam tom ksiazke jest najlepsza na swiecie, kto sie nie zgadza to jest kretyn'. Na ślepych fanów Jo powinno się wylać wiadro z zimną wodą co w tym przypadku byłoby artykułem z odpowiednimi argumentami 'przeciw'. Sceptycy powinni dostać i swoje wiadro argumentów 'za'. Każdy powinien widzieć wszystkie strony danej książki, złe i dobre. Chociaż do większości 'potteromaniaków' nie dotrze, że HP to tak naprawdę nie jest najlepsza książka, a do przeciwników nie dotrze to, że Harry potter uczy dzieci wielu rzeczy. O boż, i ja to piszę... dobrze, że nie musze wymieniać. Ale odrywa dzieciaki od kompa, też ważne xD

Co nie znaczy, że jestem za Paladynem, bo nie widziałam jego artykułu...

Vayamess
02-13-2008, 17:03
Tak, E-Vaire, masz rację ;)
Ale mi chodziło przede wszystkim o fakt, że Paladyn napisał w swoim artykule SAME minusy książek o HP. Z jego postów (np. w temacie o chrześcijaństwie) można wywnioskować, że on po prostu uważa, że ta książka zalet nie ma, co potwierdza treść jego artykułu:
gdzie nawet nie spróbowałeś pokazać dobrych stron książki.
Gdyby pojawiły się w artykule Paladyna jakiekolwiek plusy sagi, to z pewnością byłabym po jego stronie. Nawet jeśli znalazłby ich znikomą ilość ^^ Wtedy można by uznać, że jest obiektywnym czytelnikiem, ale w zaistniałej sytuacji, no cóż... zachowuje się również jak ślepy, ale nie fan (który daje same plusy), ale antyfan (który dostrzega same minusy).
Amen xD
p/s - A tak nawiasem - ja jestem świadoma minusów sagi xD

Paladyn
02-13-2008, 21:39
Artykuły powinni pisać ludzie obiektywni jeśli chodzi o artykuły na temat sagi. Potteromaniacy tylko chwalą książkę, dla przeciwników nie ma miejsca na tej stronie, a ludzie obiektywni, którzy czytając książkę widzą błędy, widzą plusy, zwracają uwage po prostu na wszystko, powinni pisać jak najwięcej artykułów o swoim zdaniu na temat sagi.
A to mnie zaskoczyłeś. Nie trzeba długo szukać aby znaleźć artykuły, w których autor przejawia subiektywizm. Na przykład niedawno czytałem artykuł, gdzie autor/ka przedstawiał/a bardzo subiektywny pogląd na temat stosunku Kościoła do Harrego Pottera. Oczywiście krytykowała stanowisko Kościoła. Jej artykuł istniej na stronie, mój nie. Wiem, że moje poglądy są sprzeczne z przekonaniami większości użytkowników tego forum, ale to nie oznacza, że mam mniejsze możliwości niż inni. Bądź co bądź mamy wolność słowa zwłaszcza, że zgłosiłem moją pracę do działu "Teorie i przemyślenia". Ciągle nie dostałem odpowiedzi na moje zażalenie, więc proszę bardzo o zabranie głosu przez jakiegoś administratora upoważnionego do rozpatrzenia mojej sprawy.
PS. Gdzie znajduje się artykuł podobny do mojego?

Hagrid 007
02-15-2008, 22:27
Ta strona jest bardzo fajna i nie mam żadnych skarg co do niej.

Paladyn
02-17-2008, 09:07
To po co to w ogóle piszesz. Nabijanie punktów w taki sposób nie jest wcale fajnym pomysłem.
A tak przy okazji, czekam na odpowiedź już od trzech dni. I nic. Ani słowa od strony szanownych administratorów. Czy naprawdę nikt tu nie zagląda?:confused: Czekam przynajmniej na sensowne uzasadnienie odrzucenia mojego artykułu, bo bajki anonimowego admina do mnie zupełnie nie przemawiają.
Zaczynam wręcz odnosić wrażenie, że wy się boicie tego tematu. Śmiało, wyprowadźcie mnie z błędu!

E-Vaire
02-17-2008, 11:13
Lol, oczywiście masz rację. Nie zawsze adminki wiedzą co odpisać lub umieją przyznać się do błędu. Co nie znaczy, że twierdzę, iż jakiś w tej chwili popełniły, ale to po prostu fakt.

Slayerka
02-17-2008, 12:11
Paladyn, to nie ja sprawdziłam Twój artykuł. Jeżeli jednak uważasz, że ktoś jest aż tak niesprawiedliwy, tak okropnie postąpił odrzucając go, możesz nadesłać go jeszcze raz. Bo nawet nie każdy administrator wie co było w tym artykule.

Paladyn
02-25-2008, 18:01
Poszedłem za Twoją radą i na razie nic się nie dzieje. Wiem, że Administratorzy mają na pewno dużo pracy, ale wysłałem mój artykuł dokładnie tydzień temu. Byłbym wdzięczny za sprawdzenie go w przeciągu conajwyżej następnego tygodnia. Z góry dziękuję!

Slayerka
02-26-2008, 15:05
Cóż... Wszystkie artykuły są sprawdzone, nie ma żadnego w nadesłanych materiałach, powinien więc zostać wysłany powód. A ja znowu nie widziałam...^^

Paladyn
02-26-2008, 17:33
Dobra! Uwaga, wysyłam - 26 lutego godz. 17.25

Limonka
02-26-2008, 19:47
Sprawdziłam, dodałam. Ale pewnie ostro Cię zjadą w komentarzach. W razie czego, będę usuwać niecenzuralne wyrazy ;].

MalaCzarna
02-26-2008, 21:42
Hmmm..bo mam sprawę. Wysłałm ff,nie został przyjęty- spoko. Tylko,że w odpowiedzi zwrotnej nie dostałam powodu.
:)

Dziedzic Gryffindora
03-09-2008, 20:09
Nadszedł ten czas, że trzeba powiedzieć sobie stop. Teraz jest dobry moment na odejście z podniesionym czołem. To trudne, ale tak trzeba. Odchodzę ze strony.

Dziękuję wszystkim za piękne chwile spędzone razem. Nie będę wymieniać WAS wszystkich, bo jest was za wiele.

Jeszcze kiedyś się pojewię, 'nie znacie dnia, ani godziny'.

Jeszcze raz dzięki za wszystko.

Pozdrawiam.

Szymon, Dziedzic Gryffindora

_Luna Lovegood
03-15-2008, 14:13
A mnie nie podoba się to, że wszystkie newsy na pierwszej stronie są pisane przez redakcje! No może jakieś ze dwa przez userów. I to ma być sprawiedliwość! Przysłałam już tyle newsów, a zaakceptowany został tylko jeden.

Slayerka
03-15-2008, 16:03
Nie tylko administratorzy piszą newsy. Jeśli user przyśle dobry, to zostanie dodany. Jeśli nie ma źródła, od razu jest odrzucany. Jeśli nie używasz kodu html, też jest usuwany. Przynajmniej ja tak robię.
Tobie pewnie chodzi o wczorajszy... Czy przedwczorajszy news o podziale filmu. Coś wyjaśnię. Nadesłanych o tym newsów było kilka... Może kilkanaście. Ponad połowa nie miała źródła. Prawie wszędzie były to 2-3 zdania. W wielu nie było mowy o reżyserze. Takie od razu odpadały. W miarę dobre były jedynie dwa. W tym jeden pisany tylko na podstawie polskiej strony, gdzie nie było za wiele informacji, drugi już pisany na podstawie stron zagranicznych - jednak też coś nie było napisane... Nie pamiętam już co.
Jeśli chcesz pisać newsa i nie chcesz by został odrzucony, radzę sprawdzić, czy odpowiada wszystkiemu co napisałam w pierwszym akapicie.

Nimfadora777
05-14-2008, 15:55
Nikt nie sprawdził mojego artykułu, mimo moich próśb.

Harry Potter 33
05-22-2008, 16:23
1. W galerii aż roi się od spamów... I pomyśleć, że ktoś dostaje za to punkty. To mnie denerwuje. Nie można by ich trochę usunąć?

E-Vaire
05-22-2008, 17:06
Podejrzewam, że redakcja usuwa spam, ale nie da się usunąć go całkowicie skoro przybywa nowego...

EthacridiniLactas
06-02-2008, 20:28
Codziennie, każdego dnia, czyszczę ze spamu co najmniej dwa działy galerii. Otwieram je dwa dni pozniej i co widze? To samo co bylo, wiec biore sie od nowa do pracy. To nie jest tak piekne i cudownie proste. Usuwanie spamu to przyslowiowa syzyfowa robota.

Lady Mary Jane
09-04-2008, 15:25
jedyny napisał:
Mój post prawdopodobnie nie pasuje do tego tematu. Nie szkodzi.
Owszem, szkodzi, panie mądry.

Mimo to przyjemność sprawiało mi odpisywanie na Wasze posty, a satysfakcję przynosiło wytykanie Wam błędów i wskazywanie prawidłowego toku myślenia.
Doprawdy szlachetne : D

Muszę przyznać, że nie spodziewałem się spotkać na tym spaczonym, potterowskim forum ani jednej inteligentnej osoby.
Taaak. Tacy "inteligenci" jak Ty przecież nie istnieją...

Radzę Wam skończyć a ta farsą.
Hahaha.

Wy stoicie przy swoich bzdurach, a ja przy swoich poglądach.
Nie, to Ty stoisz przy swoich bzdurach, a my przy swoich poglądach -.-

Nie chciałbym, aby ktoś zarzucił mi, że zniechęciłem się, stchórzyłem, czy coś w tym stylu. Nasze dyskusje po prostu nie maja sensu.
Mówiąc to 'Nasze dyskusję po prostu nie mają sensu' dałeś mi dowód na to, że się zniechęciłeś. Myśl, kochanie :]

2.Więcej nie wejdę na to plugawe forum i nie przeczytam Waszych sprośnych komentarzy i marnych zarzutów.
Jakich sprośnych komentarzy xD ? Człowieku, wiesz co to znaczy 'sprośny' ? Chyba nie ^^ Boże kochany.

Limonka, nie dopisuj do tego postu żadnych złośliwych, czy głupich komentarzy, bo przy odrobinie szczęścia nigdy ich nie przeczytam, a pisanie ich świadczyć może o ślepej chęci afirmacji własnych czterech liter, braku gustu, smaku i honoru lub po prostu, że nie do końca przeczytałaś mój post.
A sam przed chwilą wspominałeś o wolności słowa. Co do afirmacji własnych czterech liter, mogę jedynie napisać : "??". Człowieku, śmiać mi się chce.

Mogę się za Was pomodlić, ale już więcej nie będę odpowiadał na Wasze pozbawione sensu posty i czytał rzeczy, które jedynie psują dobre samopoczucie.
Tak, tak, fajnie, fajnie. Zmów za mnie pięć zdrowasiek, bo potrzebna mi modlitwa, a sama nie umiem. Pomożesz mi? Tak poza tym, to nie wydaje mi się, żebyś miał dobre samopoczucie, bo tym postem udowadniasz, że jesteś doprawdy zgorzkniały. Aczkolwiek śmieszny.

Ja osobiście wolę nasz piękny, realny świat pełen miłości i Boga, od bzdurnej rzeczywistości, w której liczy się tylko prywata i to, kto pierwszy wyciągnie różdżkę.
I jeszcze jedno. Możecie nawet modlić się do tego Waszego Pottera, ale nie obrażajcie przy okazji uczuć religijnych innych osób.

Jesteś księdzem? O.o Ahaaaa. To dlatego... No cóż, mogę tylko Ci współczuć. Współczuć twojej spaczonej psychiki i żałosnych poglądów na świat, bo mówiąc o 'wolności słowa' sam sobie zaprzeczasz =.= Ty możesz mówić o Wielkim i miłosiernym Bogu, a my nie możemy mówićo zwyczajnym Harrym Potterze? wybacz, mam w owych czterrech literach Twoje zdanie na ten temat i będę mówić co mi się podba.

I nie rozpieprzaj mnie samym sobą, bo jestem jednocześnie zazenowana, zirytowana, i polana ze śmiechu. Boże Święty.

Papa, Panie Sarkazm i Bóg wie co jeszcze.

PS Przepraszam, że odpisałam, przepraszam, że w tym temacie, przpraszam, że post jest nie na temat ale nie mogłam się powstrzymać. Wybaczcie.

Luke James Potter
09-06-2008, 19:13
mam pytanie:czy da się jakoś cofnąc ,czy skasować ostrzeżenia??

Thonks
09-06-2008, 23:30
Sam tego zrobić nie możesz. Ostrzeżenia mogą być usunięte tylko przez któregoś z adminów. Jednak z usuwaniem warnów to wcale nie jest taka prosta sprawa, bo zazwyczaj się tego nie robi. Jeśli bardzo Ci na tym zależy to najlepiej skontaktuj się z adminem, który wstawił Ci ostrzeżenie i z nim spróbuj się dogadać. Jeśli Co się nie uda to trudno.

Luke James Potter
09-07-2008, 16:07
wiem to już tak zrobiłem(nie raz),ale admini to olewają.nawet napisałem do krico,ale ten nie odpisał.a akurat dostałem tyle sotrzeżeń,że mam zablokowany shoutboks i możliwośc dodawania tematów na forum

Claire
09-07-2008, 16:30
Thonks, ale jak on może prosić Admina, który dał mu ostrzeżenia o cofnięcie ich, skoro dała mu je Peeves? Nie jest już Adminką, a chłopak nie wie co robić.

Thonks
09-07-2008, 17:51
Luke James Potter, skoro miałeś już nie raz usuwane ostrzeżenia to nawet się nie nastawiaj na to, że ktoś Ci je usunie.

Claire, no fakt, tutaj pojawia się drobny problem. ^^

Her-mio-na 13
09-07-2008, 17:54
Luke James Potter, skoro miałeś już nie raz usuwane ostrzeżenia to nawet się nie nastawiaj na to, że ktoś Ci je usunie.

Jemu chodziło o to, że nie raz próbował prosić i się dogadywać chyba =]

Lamia Luna Lupus
12-28-2008, 15:22
Chciałam napisać o użytkowniku: damians51, który kopiuje posty innych i wkleja je w tych samym tematach jako swoje. To tyle. Czy można coś z nim zrobić? :]

Ginny_Kitty
05-06-2009, 17:59
Nie podoba mi się to, że na portalu, wiele działów z artami jest niealfabetycznych. Jeżeli się szuka czegoś konkretnego to trzeba patrzeć na każdą stronę. Nie można tego uporządkować?
Byłoby dużo prościej.

Sarahis
09-14-2009, 15:52
Nie skarżę się i nie żalę, tylko chciałam zwrócić uwagę, że na portalu jest jeszcze kilka FF, które pewnie gdzieś tam się zaplątały (a raczej user wybrał złą kategorię). W przypływie nudów przejrzałam kilka działów w "Artykułach" i oto linki:
http://www.harry-potter.net.pl/readarticle.php?article_id=933 "Odcinek drugi"
http://www.harry-potter.net.pl/Pamietnik-Harryego-1-czesc-i916.html "Pamiętnik Harry'ego"
http://www.harry-potter.net.pl/VII-czesc-by-Madzia-lily-i407.html "VII cześć by Madzia_lily"

TK-426
11-27-2009, 02:28
A ja chcę 72 dziewice.

Hermiona26
01-06-2010, 16:25
A ja mam sprawę która już była raz roztrząsana, przez GinnyWealey12 , mianowicie, na portalu nie działają Avatary, nie da się czegoś z tym zrobić, jakoś tego naprawić?

Draco1297
01-06-2010, 16:42
Hermiono, wszystkie avatary działają. Przynajmniej mi.
Wystarczy wziąć takie mirriel, gdzie wchodzą tylko (chyba) dwa typy pliku i do tego muszą być pomniejszone.

A żalić się nie mam (narazie) o co.

Sarahis
01-06-2010, 16:55
Ona mówi o portalu, nie o forum. Różnica. A co do Mirriel to tam jakoś nigdy nie miałam problemu z avatarem i nawet nie sprawdzałam typu pliku. Zresztą avatary na Mirriel nikogu tu nie obchodzą, a na portalu faktycznie nie działają. Mnie się udało wstawić tylko ten, który przedtem skasowałam ; d.

Hermiona26
01-07-2010, 16:32
Z Góry sory za Oftopp ale,

Draco1297 Wyraźnie napisałam że chodzi mi o portal.

Imago
07-22-2010, 15:14
Proponowałbym dodać shoutbox do forum. Ułatwiłby on komunikację między użytkownikami i pomógłby nam trochę się lepiej poznać. instalacja sb w vBulletinie nie jest trudna, więc zajmie wam max. minutkę, ponieważ wystarczy tylko wgrać plugin - zero wgrywania na ftp. Z shoutboxów dostępnych do vB polecam "Cyb-ChatBox". Jeśli macie ochotę trochę dłużej posiedzieć przy zrobieniu tego polecałbym "MGC Chatbox", który dysponuje wiele większą ilością opcji co w konsekwencji wymaga poświęcenia większej ilości czasu na jego wgranie i dostosowanie do potrzeb.

Sarahis
07-22-2010, 16:13
Forum jest dodatkiem do portalu, na którym shoutbox jest...

DAGA POTTER
08-19-2010, 16:17
Nie wiem, może to innym nie przeszkadza, ale ciągle pojawiają się (może to tylko ja mam coś z komputerem) posty napisane w języku chińskim wiem są usuwane, ale jednak gdy wchodze na forum powodują u mnie pewną dezorientacje ja wiem to nie wina adminów (chyba), ale może mi ktoś powiedzieć co to jest!!!
Dzięki Kerle rozumiem, że nie morzecie sobie z nimi poradzić poprostu nie dokońca wiedziałam czy to ja mam coś netem czy co

Kerle
08-19-2010, 18:11
DAGA POTTER to są ludzie, którzy chcą coś zareklamować i tematyka tej strony im po prostu zwisa. Ich posty są usuwane naprawdę szybko. Ale to jest taka syzyfowa praca - oni i tak wracają. I nie da się temu zaradzić.