PDA

View Full Version : Perełki wśród artykułów

Strony : [1] 2 3 4 5

Dezerterka
03-30-2007, 21:31
Spadłam z krzesła jak to czytałam... xD
Aż trudno uwierzyć, że dostajecie takie artykuły...
Jejciu...

Zona Valdzia
03-30-2007, 21:37
Jednym słowem żenujące....
Mało sie nie poplłakałam jak to czytałam...OlaBogaŚwiętego...:lol:

Peeves
03-30-2007, 22:06
a ja myślałam, że gorszych artów od tych dodawanych na stronę nie ma... rozwiałeś moje wątpliwości, ten artykuł bije wszystkie rekordy, czekam na więcej^^

melancholia
03-30-2007, 23:01
Panie, chroń klawiaturę, przed tym osobnikiem :D:D:D

olus666
03-30-2007, 23:14
hehe ee tam, czepiacie się. Dobry art heheheh.
A tak poważnie to jest mistrzostwo świata. A ja się czepiam niektórych art. które się ukazują. Zwracam honor. Ja na miejscu hobbita zmieniłabym nick, żeby się tu pojawiać hehe

gimikis
03-30-2007, 23:21
trochę dziwne, przyznaję... no ale małolat doświadczenia nie ma ^^ no cóż... perełka to jednak jest...

herma_78
03-31-2007, 09:04
Nie zbyt interesujący artykuł:lol:, a poza tym błędy ortograficzne i stylistyczne(na które zwracam szczególną uwagę)!

vampir
03-31-2007, 11:39
Po prostu chłopak nie pisze stylistycznie, i może chciał lub nadal chce się dowiedzieć czegoś o tych stworach?

Krzyychu
03-31-2007, 11:45
ja chciałbym coś napisać w związku z "perełkami..." Krico: czy nie sądzisz, że to troche nie miłe, że piszesz przez kogo został nadany artykuł? Nie lepiej było by zrobić tak, żeby nie pisać nicków autorów "perełek..."??? są ludzie, którzy śmieją się z siebie i ze swoich błędów, ale są też ludzie, którzy nie lubią i nie życzą sobie że ktoś się z nich śmieje! taką osobą jest właśnie hobbit11!!!

Limonka
03-31-2007, 13:46
Hobbit11 i tak ma że tak ładnie powiem, przechlapane na tej stronie. Żadko się takich spamerów jak on spotyka. Zainteresowanym powiem, że pod wszystkimi zdjęciami Feltona w galerii, dał jeden taki sam komentarz ;/.

EDIT: Racja Peeves, poprostu uważam, że kogoś takiego nie warto bronić =P. A perełka jest...hmm...bardzo ciekawa xD. Może kiedyś jakiś mój art też trafi do tego tematu xD.

Peeves
03-31-2007, 13:48
powiem tak, to nie jest temat o hobbicie, a to, że użytkownik nie może znieść konstruktywnej krytyki to nie nasz problem, tylko jego...

vampir
03-31-2007, 13:59
W sumie ten temat jest do ukazywania tych największych i najdurniejszych wypocin, fajnie. Chciał bym aby którys z moich artów tu trafił, i a wtedy każdy mógł by mnie wyszydzić, a ja czuł bym się jak w 7 niebie.:)

melancholia
03-31-2007, 17:52
Vampir, ja mogę z Ciebie poszydzić na gadu-gadu jeśli tylko będziesz chciał :D:D a cp do tematu... Hobbit chyba jest człowiekiem rozumnym io chyba sam powinien wiedzieć jaką wartość ma jego tzw. 'dzieło'... i wiek nie ma tu nic do rzeczy... ;/

Limonka
03-31-2007, 18:09
Melancholia...jak już zeszłaś na temat Hobbita...czy ja wiem czy rozumny xD. A jak byś chciała kogoś za spam pomęczyć :D to rzeczony Hobbit, jak już pisałam, pod każdym zdjęciem Feltona umieścił identyczny komentarz...to już chyba podchodzi pod spam, prawda? :D:D

Hermionka_Emma Watson
03-31-2007, 19:33
Krico nie powinieneś podawać autora, po prostu niektórzy rozumieją, że nie każdy umie napisać arta, tak jak on, natomiast niektózy śmieją się z tej osoby, a same sklecić zdania nie umie...

Krico
03-31-2007, 21:53
Słuszna sugestia, Hermionka_Emma Watson. Od tej pory nie będzie podawany nick osoby, która nadesłała artykuł-perełkę (pomijając nieszczęsnego Hobbita, którego to nick został już ujawniony i powtórzony wielokrotnie).

Dzisiaj została nadesłana kolejna perełka, chociaż ta jest trochę mniejsza od poprzedniej:

Temat: Tytuł siódmej części HP

Treść: Tytuł siódmej części... Nawet sam Andrzej Polkowski (tłumacz książki ) łamie sobie teraz głowę nad tym tytułem... Ja po przeczytaniu jednego małego artykułu o Dolinie Godryka już mam przypuszczenia co do tytułu . Nazwa siódmej części brzmi ''Harry Potter And Deathly Hollows '' tłumaczenie na angielski ''Dolina Godryka'' znaczy "Godryk Hollow" czyli można spokojnie powiedzieć że nazwa tej części będzie brzmieć Harry Potter i Śmiertelna Dolina ... to tylko jedno z setek przypuszczeń zaciekawionych proszę o dalsze wertowanie tego tematu ... (to mój pierwszy artykuł więc proszę o wyrozumiałość i szczerą ocenę).

~~~

Wszystko w porządku, tylko tytuł będzie nosił nazwę "Harry Potter and the Deathly Hallows", a i co do tego "hollow"... nie jestem pewien czy to po angielsku znaczy "dolina". Ale liczą się dobre chęci, nie?

vampir
03-31-2007, 21:58
czekaj Krico.... Dopiero na SB ktoś CIę pytał o nazwę ostatniej części ksiażki, to był autor/ka tego arta?:):D

Limonka
03-31-2007, 22:05
Hihi...jaki fajny art. Na W! :D:D
A 'hollow' znaczy mniej więcej dziura, rozkop, kotlina, zapadlina itd. Także JAKIEŚ podstawy do napisania tego artykułu autor miał (HP i Śmiertelny Rozkop też brzmi ciekawie, nie?) =D. Szkoda tylko, że tytuł książki mu się pomylił. Chyba sobie dalej, jak to autor stwierdził, powertuję ten temat xD.

paulah88
03-31-2007, 22:19
nom tez uwazam ze nie powinno sie podawac nazwy uzytkownika:) no bo coz. Mzoe osoba ktora to napisala nie chciala zle:) popsrostu hipogryfy maja taaaakie ladne oczeta ze trzeba bylo spytac innych o zdanie:)

Dezerterka
04-01-2007, 14:31
W sumie, nie mam nic przeciwko, żeby nie podawano nicków osób które napisały te 'wybitne' arty, chociaz jakby popatrzec na to z drugiej strony, to autorzy wyrazają zgodę na publikowanie ich nicków, przez samo wysyłanie ich wypocin... tak przynajmniej mi się zdaje xD

EthacridiniLactas
04-01-2007, 16:30
Moim zdaniem powinno sie pisac, kto przyslal te zacne arty. Przeciez osoba ta sama zdecydowala sie na publikacje, wiec musiala wiedziec, ze jej nick bedzie podany.
Szczerze powiem, ze bardziej podobal mi sie pierwszy art tutaj zamieszczony. Spadlam pod biurko i boli mnie teraz lokiec. Nie wiem ile ten ktosik mial lat, ale moj siedmioletni brat pisze lepiej. No ale nie mozna od kazdego wymagac perfekcji.
Etha

Krico
04-02-2007, 19:39
Teraz z kolei podzielam zdanie EthacridiniLactas i myślę, że już tak zostanie =)

Nadesłane przez: jim

Temat: 7 częśc harego poterra

Treść: hary nie zginie on straci magiczne moce ja to przeczytałem w gazecie super ciesze sie że nie zginie a wy terz się ciecycie pozdrawiam was wszystkich i dzięki za wpisy pozdro

~~~

jim, My się cieszymy, że Ty się cieszyż, że 'hary' nie zginie. Dziękujemy.

Peeves
04-02-2007, 19:45
nie wiem co mnie bardziej rozwala w tym arcie... błędy nie tylko ortograficzne... forma... treść... czy przekonanie autorta, że coś takiego mogłoby kiedykowiek być dodane xD
naprawdę słąniałam się po klawiaturze ze śmiechu...
właśnie zorientowałąm się, że w całym arcie nie ma ani jednego znaku interpunkcyjnego... z tego wnioskuję, że na cały art skłąda się jedno zdanie!!!
Mam teraz poważny dylemat, która z perełek jest lepsza^^

Ginny_Weasley12
04-02-2007, 19:50
art jest normalnie super. zeby sie pomyluc w samym srodku arta? chodzi mi o to, ze ten ktos napisal o 7 czesci HP, a zle napisal swoj el artu: tytuł. fajnie tak czasem stracic na chwile umiejętnosc czytania:lol:

Krico
04-02-2007, 20:19
Nadesłane przez: adrian33d

Temat: Śmierć Potera

Treść: Harry Potter prawdopodobnie co podkreślam bedzie musiał zginąć z powodu takiego że VOLDEMORT umieścił w nim część swej duszy . Jak wiadomo HARRY niszczy to co ma w sobie VOLDEMORTA!!!!!

~~~

Tutaj autor przynajmniej używa poprawnych form ('HARRY' a nie 'HARY'; 'VOLDEMORT' a nie 'VOLDEMORD'), chociaż jest problem z nazwiskiem Harry'ego - czy to jednak jest 'Poter' czy 'Potter'? Najbardziej powalająca jest tutaj wstawka "co podkreślam" =)

Peeves
04-02-2007, 20:25
ci wszyscy użytkownicy chyba wzbraniają się przed używaniem kropek, przecinków, średników itp... bo po co... a kolejna perełka bardzo perełkowata^^

Limonka
04-02-2007, 20:28
No proszę... nie wiedziałam, że można napisać tyle wyrazów, wstawiając między nie, co podkreślam, tylko jedną kropkę :D:D.

Krico
04-02-2007, 21:01
Kolejne "arcydzieło" nadesłane przez adriana33d:

Temat: ŚMIERĆ POTTERA

Treść: Syrjusz był jedyną w tym czasie podporą dla Harrego. Zginoł w ministerstwie aby ratować Pottera.Obwinił sie za to . Takjak za śmierć która dobiła go bardziej ŚMIERĆ DAMBELDORA. Harry próbuje zniszczyć wszystkie części duszy VOLDEMORDA . Ale czy jedna z nich nie jest umieszczona w Harrym. Na to pytanie będziecie musieli odpowiedzieć sobie sami , gdy wyjdzie 7 tom HARREGO POTTERA

Limonka
04-02-2007, 21:05
Padłam. Krico, jeszcze pare takich perełek i będziesz miał mnie na sumieniu =P.

Peeves
04-02-2007, 21:07
a o to kolejne, jakże oryginalne, dzieło xD nie wiem od czego mam zacząć najbardziej rzuca mi się w oczy pisownia imion i nazwisk bohaterów... błędy ortograficzne też się pojawiły... nie można również zapomnieć o wspaniale postawionej tezie, rozwinięcie, i ogólnemu ładowi i składowi ^^

Limonka
04-02-2007, 21:10
Peeves, ja też nie wiedziałam od czego zacząć. Dlatego nie napisałam nic xD. Mnie najbardziej rozbroiło to, że Syrjusz poświęcił się dla Potera, a potem się za to obwinił. Pomijając to, że potem obwinił się rówież za śmierć Dambeldora =P.

buffy92
04-03-2007, 12:19
Nie no śliczny art, co Wy chcecie xD. Matko, i Ci co to wysyłają, sądzą, że będzie to na stronie zamieszczone? xD

Krzyychu
04-03-2007, 15:07
n-n-nie wytrzymam! hahahahaha! ale jajaca! hahaha! co ci ludzie piszą? Ja nie moge!
PS. czytałem posty innych użytkowników... hobbit11 ma 12 lat

Krico
04-03-2007, 20:40
Autor tego artykułu podejmuje niebagatelny temat - miłość. Pomijająć wszystkie błędy, to jak dobrze się wczytać, to wychodzi niegłupi wywód!

Nadesłane przez: cieszyniak

Temat: Miłość

Treść: Jak wszyscy wiecie dumbledor powiedział harremu , ze to co nie ma voldemort jest miłość, lecz czy naprawede harry ma szanse na to ze voldemorrta pokona za pomoca miłości? bo raczej nic mu to nie da!
co powie voldemorowi ze go kocha? i co puzniej? voldemort umrze od tak sobie!
to raczej nierealne, bo od tak sobie nikt nie zginoł
moze i to był taki jedyny przypadek jak przypadek odbicia smiertelnego czartu i prawie- zabicia voldemoirta ale bąćmy szczezy czy harry ma jakies szanse?
bo gdyby miał to jkedynie przez złośc za smierc swoich rodziców, za smierc syriuszai dumbledora.
voldemort sie jednak czegos nauczył, np. ze nie moze uzywac własnej różdzki w tym samym momencie co harry swoja uzywa, bo skonczyłobysie tak samo jak w 4 czesci. naprawde zastanówcie sie czy harry ma jakies sznse z voldemortem, bo voldemort od momentu ozycia stał sie jeszcze bardziej potezniejszy niz był przedtem.

Peeves
04-03-2007, 20:45
wśród tych wszystkich perełek ta się wyróżnia nie tylko ogromem wszelakich błędów zaczynając na ortograficznych, kończąc na stylistycznych... poza tym jako jedyny chyba ma przepisową i przyzwoitą długość, a na dodatek pod tą zagmatwaną i naśmieconą całością kryje się całiem niezłe rozumowanie, tylko szkoda, że bez sensownego zakończenia i rozwiązania problemów

Zona Valdzia
04-03-2007, 20:51
Jaki cep pisał ten art czy kto inny??????
Takie byki walnąć....orty....orty....
Taa Harry podekjdzie do Voldzia powie:''Kocham Cię''i po sprawie....rozbrajające....a co do tej poprzedniej perełki to Matko Boska....Każdy przecież już wie jaki bedzie tytuł książki....Żenada....tyle razy temat wałkowany a ten/ta wciąż nie wie jaki tytuł....:sourgrapes:

Dezerterka
04-03-2007, 20:54
Ta ostatnia jest powalajaca... xD

Podchodzi Harry do Voldemorta mówiąc: Kocham Cię!
I tak właśnie zginął Czarny Pan xD

Ludzie.... xD

Peeves
04-03-2007, 20:59
wszyscy skupiacie się na dosłownym sensie fragmentu
"czy naprawede harry ma szanse na to ze voldemorrta pokona za pomoca miłości? bo raczej nic mu to nie da!
co powie voldemorowi ze go kocha? i co puzniej? voldemort umrze od tak sobie!
to raczej nierealne, bo od tak sobie nikt nie zginoł"
Dla tych co niezauważyli, wydaje mi się, że autor tego arcydzieła chciał posłużyć się ironią, sarkazmem, czy jakkolwiek to nazwiecie...

Dezerterka
04-03-2007, 21:06
ależ ja rozumiem, że to 'iropnia' miała być, ale to tak komicznie brzmi... xD

gimikis
04-03-2007, 21:17
i przez jedno przejęzyczenie cały artykuł do bani... a autor się pewnie TYLE naszukał... spoko arcik, naprawdę...

Krico
04-03-2007, 22:28
peeves, ja bym raczej do tej ironii ostrożnie pochodził... Autorowi chyba pomyliła się definicja miłości, albo próbuje utwierdzić nas w przekonaniu, że to My się mylimy... :o

Nadesłane przez: cieszyniak

Temat: Miłość

Treść: Jak wiecie z 1 czesci HP, matka harrego została zabita bo niechciała odejśc od harrego, w 5 czesci dowiadujemy sie od dumbledora że to harry został naznaczony przez voldemorta tym który ma go zniszczyc i dowiadujemy sie tez że harry ma cos czego Voldemorty nie ma- Miłości, w 4 czesci voldemort odzyskując siły, przerwał tą ochrone i mugł dotknąć jego ręki, co przedtem sie nie udało, harry właśnie ta ochrone wykorzystał podczas 1 czesci.ale nie oto mi chodzi.chcę sie z wami podzielic poimi przemysleniami, jezeli harry był naznaczony tym czarem, to nie mugł zginąc przez tzw. dotyk, lecz mugł zginąc od czrów, lecz nie zostały użyte czemu? niewiadomo.wedugł mnie harry nie ma zbyt wielkich szans na pokonanie voldemorta( największy czarnoksiężnik od wielu lat), bo wedug dumbledora miłośc to cos dzieki czemu harry moze zabic voldemorta(ja przynajmniej takie wnioski wyciągnołem) lecz bącmy szczerzy, harry nie ma zadnych szans! bo jezeli nawet harry by wykorzystał ten "dar" którym jest miłośc, to zawiele sie nie przyda, bo może go jedynie uzyc mówiąć Kocham cie, ale i tak na nic sie to nie zda bo ot tego sie nigdy nie umiera.Proszę o napisanie przez was co sądzicie o szansie harrego, mającego tylko Miłośc, a voldemorta mającego wielką moc...

~~~

Tutaj z kolei mamy bardzo ambitne opowiadanie, które zachwyca nie tylko swoją długością:

Nadesłane przez: Melkor163

Temat: Życie i egzaminy Dumbledora

Treść: Albus weszedł bardzo wesoły na salę egzaminacyjną
Z łatwością poszło mu pierwsze zadanie.
Potem zaczeło się rzucanie zaklęć.
Dumbledore z łatwością wykonał wszystkie zaklęcia
Właśnie w chwili kiedy miał wychodzić z sali zaczepił go egzaminator.
-Przepraszam.Czy możesz podać swoje nazwisko chłopcze ?
Powiedział
-Dumbledore.
Odzpowiedział chłopak
-W życiu nie widziałem takiego talentu powiem szczerze.
Powiedział egzaminator z uśmiechem na ustach.
-Dziękuję . odpowiedział Albus.
-Chłopcze co ty wyczyniałeś z tą rużdżkę poprostu cuda.
A Albus uśmiechną się nieśmiało.
-Chłopcze ty będziesz kimś zapamiętaj moje słowa.
Po czym się rozeszli.

Jeśli podobała się wam moja opowieść to komętujcię
Jeśli się wam spodoba to napiszę następne części o Dumbledorze.

Limonka
04-03-2007, 22:33
Nie no, Krico...ja teraz będę żyła w wiecznym lęku, że jak ktoś mi powie, że mnie kocha, to ja umrę. I będę pierwszym takim przypadkiem w historii! xD. A opowiadanie jest eee...wciągające. Tak...bardzo, bardzo wciągające =P.

Peeves
04-04-2007, 07:25
Już nie mam siły rozpatrywać się nad perełkowatością obydwu tekstów... powiem tylko tyle, że opowieść bardzo wciągająca, a art fascynujący i interesujący xD
Limonka nie martw się... jakby co to ja ci zaraz potem powiem, że cię nienawidzę, równowaga wrócona i nic ci się nie stanie^^

Limonka
04-04-2007, 11:13
Taaa...dzięki Peeves :D:D.

Zona Valdzia
04-04-2007, 19:05
Eee...nie wiesz Melkor163 nie pisz dalszych części...są no takie nie za bardzo....tyle byków....daj ty spokój różdżka przez U?!Ile ty masz lat?! 7 czy może 8???
A i jeśli chodzi o art cieszyniaka to on sensu nie ma...takie bzdety madety...:sourgrapes:

Ginny_Weasley12
04-04-2007, 21:04
wszystkie arty są powalające, a szczególnie takie wyrazy jak np. wzioł, czy cos w tym stylu,albo Voldemord czy hary. jszcze bez wielkich liter na początku zdania. a to z dumbim to nawet fajne, spoko.

Krico
04-05-2007, 10:17
Takiej wiadomości jeszcze nigdy wcześniej nie otrzymałem :o :

Od Krzysiek_syriusz@

Data 04/05/2007 09:04

Temat Artykuły

Możesz mi napisać swój własny art żebym dostał punkty kiedyś ci to wynagrodze, prosze wyślij bo żadnego mi nie przyjeli :mad::mad:

herma_78
04-05-2007, 10:19
No ten dopiero jest powalający. Jeszcze ma czelność Ci to przysyłać!!!:@ Po prostu już nie mogę...:bigeek:

Krzyychu
04-05-2007, 10:55
ja nie moge... co za ludzie... heh... wiedziałem że bardzo wielu osobowm zależy na punktach na tej stronie... ale żeby zniżyć się do czegoś takiego? I to jeszcze do Super Administratora? nie... to sie w głowie nie mieści...

Krico
04-05-2007, 11:02
Nadesłane przez: Charlotta Jean

Temat: horkruksy

Treść: Tak sobie pomyślałam jest 7 tomów HP. To może Harry i Dumbledor nieświadomi tego co czynili przez wsystkie części ksiażki zniszczyli te horkruksy we wczesniejszych 6 czesciach i teraz Harry zniszczy ostatni-Voldemorda.

Peeves
04-05-2007, 11:02
spadłam z krzesła... nie no to jest już przegięcie i do tego przekracza wszelkie granice dobrego smaku i przyzwoitości... a niby jak miał ci to wynagrodzić, oby nie w naturze... ludzie opamiętajcie sie tu nie o punkty chodzi, a o zabawę, a jak macie pisać arty to porząne i wartościowe^^

Krico
04-05-2007, 14:56
Artykuł omawiający kwestię występowania różdzek:

Nadesłane przez: Krzysiek_syriusz@

Temat: O Rużdżkach

Treść: Różdżka działa na głos np:(Avada Kadavra). Najczęściej sie jej używa w obronie własnej tak jak Harry to robi. Czasem nawet jej można użyć w złych zamiarach ta jak to robi Lord Voldemort, zabija ludzi dzięki niej, gdyby nie było różdżek to nie wiadomo jak by sie ludzi zabijało by było troche nudno. :) Tą różdżke co posiada Harry i Voldemort jak sie dowiedzieliśmy sie w I części będzie miała znaczenie w VII części.

Można było sie troche wstrząsnąć jak Snape zabił nią w VI części Albusa Dumbledore.

Essi
04-05-2007, 14:59
eee....powalający art!!!

Krico
04-05-2007, 15:04
Niedługi artykuł:

Nadesłane przez: bestia

Temat: Ksiazke polkrwi

Treść: CZy Harry pójdzie do pokoju życzeń po Książkę Księcia półkrwi?

Jak już wiemy ta książka bardzo pomogła Potterowi na lekcji eliksirów ze Slughorne'm. Harry musiał ja schować w pokoju zyczen.Przed Snape'm .

Gdyby poszedł to może znalazł by tak jakąś książkę która pomogła by mu w walce z Voldemortem.

Co wy na to?

(Sorka,ze Art nie jest długi)

Limonka
04-05-2007, 15:11
Buahaha...boskie. Tyle się dowiedziałam z tego arta... Krico, jak mogłeś nie zaakceptować tak wspaniałego dzieła literackiego?

Dezerterka
04-05-2007, 16:19
'NIE JEST DLUGI??!!?
Jest przekomicznie krotki xD

Peeves
04-05-2007, 17:12
mam dylemat... nie wiem, który jest gorszy xD ten o różdżkach powalił mnie swoją głębią i rozumowaniem, ten o książce bezsensownością i swą "długością"... chcemy więcej Krico^^

Ginny_Weasley12
04-05-2007, 20:30
wszestkie te arty sa powalajace... a ten ostatni to juz... tez tazalam sie po podlodze. ale ze tam jeden mial czelnosc ci tak apisac? za grosz kultury nie ma.

Dezerterka
04-05-2007, 21:44
Jak dla mnie najbardziej rozwający dotąd art jest ten z prośbą o dodanie punktow xD
Po prostu PADŁAM ze śmiechu xD

Flegma
04-05-2007, 22:51
Zgadzam sie. Napisz mi jakis art Krico :lol:

Krico
04-06-2007, 01:04
Nie wiem skąd autor tego artykułu czerpał informacje, ale artykuł jest hmmm... interesujący... inaczej.

Tytuł: adrian33d

Temat: Blogi O Harrym

Treść: Wiekszość osob posiadające blogi o tematyce potterowskiej wprowadzają nas w błąd . Sami piszą rozdziały ksiązek albo je dokańczają. Podają sie za różne wydawnictwa , firmy , i takie inne rzeczy. Ostatnio spotkałem sie z osobą która podawała sie za autorke serii o Harrym. Opowiadała ona całą historię 7 tomu . pewien internałta zadał jej proste pytanie z życia pisarki . nie odpowiedziała dobrze . Okazało sie że to 14 - letni chłopiec z Wrocławia. Więc jak sami widzicie nie zawsze można ufać takim żródłom .!!!!!!

Limonka
04-06-2007, 01:09
I autor tego arta całkowicie zniszczył mój dotychczasowy sposób patrzenia na świat. Ja w to wszystko wierzyłam! Wierzyłam! W każdego takiego bloga! Czuję się jakby ktoś pozbawił mnie sensu życia... Autorze tego artykułu jesteś na prawdę pewny, że informacje z tych blogów są fałszywe...? Ja...ja nie mogę w to uwierzyć. *ryczy i z rozpaczy wali pięściami w ścianę*

A tak poważnie...perełka boska =D.

Peeves
04-06-2007, 09:39
racja Limonka, odkąd przeczytałam ten art nic nie będzie takie same... ooo widzę, że mowa tu o czternastoletnim internaucie z Wrocławia, tak potwieirdzam piękne miasto, moje miasto^^ a perełka perełowata do samego wnętrza perełkowatej porełowatości xD

Krico
04-06-2007, 13:32
Uhmmm... bez komentarza:

Nadesłane przez: Regulius Black

Temat: hp5

Treść: w 5 części będzie pokazane jak harry siedzi na golasa i drapie się w jaja <haha>!!!!!!!!!!!!!!!!!1

~~~

Tutaj z kolei news-perełka:

Nadesłane przez: Ten sam, co wyżej

Temat: hp8???

Treść: słyszałem od kolegi, który przeprowadział się do anglii że słyszał on że J.K.R ma napisac podobno 8 częśc hp, lae to napewno bzdura!!!!!!!!!!!!!!

vampir
04-06-2007, 13:44
muehahhahehehehhe :) Weźcie mnie trzymajcie, bo zaarz puszcze pawia.... Ze smiechu. Widać, że co niektórzy mają talent... Nie powiem ;P:D:D I need more, Krico ;)

Krzyychu
04-06-2007, 14:01
hahaha! ale JAJCA! ja nie moge, ja nie moge... ma chłopak talent! nie ma chłopa we wsi! hp5 jest najlepszym pisarzem artykuów! ja nie moge! Co za... koleś nie... nie wytrzymam! Al;e na pewno fanki Dana juz szaleją z radości!

Peeves
04-06-2007, 14:18
nie no ja w kompleksy popadnę... sama nie umiem pisać tak fanych newsów i artów, więc chyba w ogóle nie będę pisać xD news bogaty, art głęboki, sama nie wiem, który lepszy

Marta
04-07-2007, 18:43
To teraz ja coś dodam xP

Nadesłane przez: kaj00
Temat: co uważacie o Hardodziobie i smokach??
Treść: co myślicie o hardodziobie czy jest fajny czy straszny
czy miły chcieli byście polecieć na nim czy nie
piszcie ile dusza zapragnie ja bym chyba chciał ale musiał bym zabrać torebki bo bym sie chyba porzygał hehe.
według mnie Hardodziub jest fajny ale ja bym trochę się bał do niego podejść a wy bali bali byście sie?
A może chcieli byście mieć przy domu w szopie takiego Hipogryfa???
Ja nie wiem albo może smoka?
Smoki są fajne.Piszcie co uważacie.

Limonka
04-07-2007, 18:44
Buahaha... boskie, tyle się dowiedziałam z tego arta, że aż mnie głowa boli xD.

E-Vaire
04-07-2007, 18:46
Tak, dużo się dowiedziałam... ten artykuł jest SUPER. Szkoda, że taki głupi...

Peeves
04-07-2007, 23:51
Ja przepraszam bardzo... ale ten art został nadesłany przed chwilą i powala mnie nie swoją nieskładnością... poza tym przyda nam się trochę konstruktywnej krytyki:

Nadesłane prze: kaj00

Temat: strona bez sensu

Treść: Ta stron jest bez sensu a art. był w porzo ale ta storna jest debilna i całe ter art.i inne badziewka są porąbane LOLe piszcie co myślicie o tej pofajowanej stornie

Limonka
04-07-2007, 23:52
Buahaha... kocham takie arty xD.

Krzyychu
04-07-2007, 23:57
hahaha! ale jajca!

Limonka
04-08-2007, 00:09
A jaki fajny news pryszedł... wysłany przez tą samą osobę co ostatnia perełka:

Temat: beznadziejna strona
Treść: napisałem już 6 art. i wszystkie odrzucili i napisali ze są błędy i są bez sensu ta strona jest po prostu śmieszna

Niezbyt to śmieszne, ale pokazuje jacy ludzie są wytrwali xD.

Peeves
04-08-2007, 00:25
czyli jak widzę Ty i ja Limonko podobnie myślimy o tym autorze, ale upór trza mu przyznać xD

Limonka
04-08-2007, 00:30
Wogóle sporo ten ktoś tych artów wysłał, bo jeszcze ja usunęłam 2... Niedługo będzie 10, chyba że już było xD

Ginny_Weasley12
04-08-2007, 09:56
ale... nie on sam jest jakiś debilny. przeciez admini mają prawo do tego, zeby art usunąć... czego on sie czepia? ja go nie rozumiem, naprawde.

E-Vaire
04-08-2007, 10:24
Suuuper... nie no, jak mozna coś takiego wysyłać. Hheh...

Ginny_Weasley12
04-08-2007, 10:40
nie wiem, jak mozna cos takiego wyslac. ja bym tak nie wyslala

Limonka
04-08-2007, 15:00
Kolejna perełka... może nie do końca perełkowata, ale ciekawa xD

Nadesłana przez: Melkor 163
Tytuł; Przyjaźń w świecie magii

Każdy wie jak silne są więzi przyjaźni, w naszej książce czyli w Harrym Poterze też możemy jej wiele dostrzec, najbardziej rzuca nam się w oczy przyjaźń
Harrego, Rona i Hermiony.W tym przypadku widzimy
jak silna jest przyjaźń wszyscy trzej poszli by za sobą w ogień.
Następnym przykładem tego cudownego uczucia jest przyjaźń braci bliźniaków czyli Freda i Georga z Lee Jordan tą przyjaźń cechuje bardzo silne przywiąznie się do brata i najlepszego kolegi.
Ale nie możemy pomylić przyjaźni z przywiązaniem tak jak to jest pokazane w przykładzie Lorda Voldemorta.
Większość jego sług słurzy mu z strachu przed śmiercią.A nie kturzy z chęci posiadania silnej pozycji w przyszłości.

Mam nadzieję że zwruciłem uwage czytelników na ważny temat, podałem tylko część przykładów bo sami wiecie jak jest ich dużo.
Mam nadzieje że muj artykuł wam się podobał głosujcie rozsądnie .

herma_78
04-08-2007, 17:40
//Limonko, mam do Ciebie pytanko albo do któregoś z adminów, którzy odrzucili mojego arta. Czemu to zrobiliście i jeszcze napsisaliście, że jest bez sensu? Czy nie chodzi o to, żeby w grupie o teoriach i przemyśleniach, pisac to jakie są nasze teorie?//

Limonka
04-08-2007, 17:47
Herma, a o czym pisałaś? Ja Twojego arta nie odrzucałam i chyba nawet nie czytałam, więc raczej nie pomogę =P.

E-Vaire
04-08-2007, 17:49
Ona pisała o tym, że ten Albus co był zabity to nie byl on. Napisałam,że bez sensu, ponieważ jest to niemożliwe i zwyczajnie zmyślone. Dumbledore był cały czas z harry'm.

herma_78
04-08-2007, 17:50
DZiękuje, E-Vaire. Może i masz rację, ale ten dział to TEORIE. Więc chyba każdy może wygłaszać swoją???

E-Vaire
04-08-2007, 17:53
Można, pod warunkiem, że ma się jakieś dowody na to i umiesz odpowiedzieć na pytanie "Dlaczego tak myślisz?"

Dezerterka
04-08-2007, 17:53
o ile ta teoria jest uargumentowana, prawdopodobna i jakoś trzyma się całości...

E-Vaire
04-08-2007, 17:54
No właśnie, lothien dobrze to określiła xD

Limonka
04-08-2007, 18:12
Patrzcie to... napisane nawet sensownie, ale temat... xD

Tytuł: Świąteczne jajka o imieniach bohaterów książek o Harrym
Autor: Emma_Watson_17
Treść: Przyjechałam do mojej cioci na święta. Razem z kuzynkami malowałyśmy świąteczne pisanki i ozdabialiśmy je różnymi rysunkami z wosku. Moja kuzynka pisała wszystkie imiona bohaterów HP i aktorów którzy zagrali postacie. Wydało mi się to trochę dziwne, ale zapomniełam że ona zakochała się naprawde w tych książkach i filmach. Niestety nie mam żądnego zdjęcia jajek:( Przepraszam.
Ja bardzo lubie przygody Harrego ale bym nie podpisała jajka imionami bohaterów i aktorów.
Ciekawe co jeszcze wymyśli?! Dawajcie pomysły w komentarzach:) Pozdro:*

E-Vaire
04-08-2007, 18:17
:lol: Niezłe... po prostu świetne! xD

Dezerterka
04-08-2007, 18:47
Nie no... padłam i nie wstałam... Ja narazie nie znalazłam żadnego 'wybitnego arta'... xD

Peeves
04-09-2007, 14:04
No więc teraz nie podam perełkowatego arta, ale coś mnie tchnęło by podać perełkowate newsy, które przeczytałam przed chwilą, czytajcie - miłej zabawy xD

Autor: mati012

Temat: Hermiona

Treść: Lubie ją bardzo poniewaz jest ładna i mądra.W pierwszych odcinkach nie zabardzo ją lubialem ale juz w więżniu askabanu ją polubilem.

Autor: Mati012

Temat: gra w quidditcha

Treść: twierdze że Quidditch to bardzo ciekawa gra ponieważ ktoś kto gra lub grał w Quidditcha ma po tym dobre wrazenia zawsze a gdy ich nie ma dobrych to wiadomo że to nie czarodziej ale okropny mugol.

jak się podobało?

E-Vaire
04-09-2007, 14:05
Najlepsze newsy jakie widziałam xD Niektórzy chyba nie wiedzą co to jest 'news', prawda? ;P

Peeves
04-09-2007, 14:11
może trzema napisać jaką definicję na stronie, kilku osobom to na pewno ułatwi sprawę xD

Limonka
04-09-2007, 15:11
Właśnie przyszedł kolejny ciekawy news. Co prawda nie wiem czy to podchodzi pod kategorię perełek, ale temat newsa jest tak istotny....

Temat: Koniec filmu
Autor: Wiktor
Treść: Dzisiaj ok. godziny 14.25 skończył się film z Tomem Feltonem, filmowym Draco Malfoyem pt. "Anna i Król". Ja osobiście Toma nie rozpoznałem Toma, ale myślę, że Wam się to udało.

E-Vaire
04-09-2007, 15:14
A nie było takiego wczoraj? :D:D:D Ano tak.. był! xD

Peeves
04-09-2007, 15:16
Limonka, świetne... dzięki nie zorientowałabym się o której skończy się film... w końcu go oglądałam xD

Kate
04-09-2007, 15:19
:lol::lol: BRAVO!!! Ludkowie, zaskakujecie mnie coraz częściej...
Ja osobiście Toma rozpoznałam;)

Limonka
04-09-2007, 15:27
E-Vaire napisał/a:
A nie było takiego wczoraj? :D:D:D Ano tak.. był! xD
Wiesz... mój news informował o tym, że BĘDZIE taki film, a nie że właśnie się skończył xD.

EthacridiniLactas
04-09-2007, 16:23
Ja tez dodam a co...=)

temat:Kociołek

Nadesłane przez: Sherry

Treść:
Za magiczny przedmiot uważam kociołek. Były ich różne rodzaje złote, srebrne , cynowe i miedziane. W Hogwarcie uczniowie używali cynowych. Potrzebne były one na lekcje eliksirów. Żadnego eliksiru nie da się uważyć bez kociołka, ponieważ to właśnie do niego wkłada się potrzebne składniki i wnim zachodzi czasem nawet bardzo długi proces ważenia eliksiru. Kociołek to dość spora czarka z metalu, zazwyczaj ma ręczke lub uchwyt dla łatwego trzymanie, przesuwania i tp.

A to kolejny tej samej autorki

Temat: Kto jesy wybrańcem

Treść:
Chciałabym, aby to Harry był wybrańcem. Tyle przeżył.

Jako niemowle stracił rodziców.

W pierwszej klasie musiał stoczyć walke z Voldemortem i Quirrellem.

W drugim roku musiał pokonać bazyliszka i zniszczyć horkruksa Voldemorta.

W trzeciej klasie uwolnił swojego ojca chrzestnego i Hardodzioba, stoczył walkę z Dementorami.

W czwartym roku przystąpił do TT i pokonał wiele niebezpieczeństw (smoka, labirynt) i stanął twarzą w twarz z Voldemortem, a nawet mu uciekł.

W piątym roku zorganizował GD, stoczył walkę w Departamencie Tajemnic ze Śmierciożercami i Voldemortem.

W szóstej klasie szukał z Albusem D. horkruksów Voldemorta, pokonał wiele niebezpieczeństw walczył ze Snapem i innymi śmierciożercami.

Stracił rodziców (Lili i James), ojca chrzestnego (Syriusz Black), przyjaciela (Cedrika), oraz osobę którą szanował i traktował jak rodzine, osobę której mógł się zwierzać Albusa Dumbledora.

Nevilla rodzice zostali torturowani i postradali rozum przez śmierciożerców.

Neville nie przeżył tyle co Harry więc to jemu należy się "tytuł wybrańca".

Piszcie co o tym sądzicie :)

Kate
04-09-2007, 16:25
Składam honor. Chyba wymyślę hymn dla takich osób...
:bigrazz:

E-Vaire
04-09-2007, 16:31
Znowu ta autorka... uważam, że ten artykuł tak samo jest bez sensu. To jest... zabrakło mi słów.

Autorka: Sherry
Tytuł: Nevil
Treść:
OTO NADCHODZI TEN, KTÓY MA MOC POKONANIA CZARNEGO PANA... ZRODZONY Z TYCH, KTÓRZY TRZYKROTNIE MU SIĘ OPARLI, A NARODZI SIĘ, GDY SIÓDMY MIESIĄC DOBIEGNIE KOŃCA... A CHOĆ CZARNY PAN NAZNACZY GO JAKO RÓWNEGO SOBIE, BĘDZIE ON MIAŁ MOC, JAKIEJ CZARNY MAP NIE ZNA... I JEDEN Z NICH MUSI ZGINĄĆ Z RĘKI DRUGIEGO, BO ŻADEN NIE MOZE ŻYĆ, GDY DRUKI PRZEŻYJE... TEN, KTÓRY MA MOC POKONANIA CZARNEGO PANA, NARODZI SIĘ, GDY SIÓDMY MIESIĄC DOBIEGNIE KOŃCA...". Taką przepowiednie podała Trelawney. Nevil może być wybrańcem, ponieważ:
- jego rodzice oparli się 3 razy Voldemortowi
- urodził się pod koniec lipca
Lecz ni może być wybrańcem, gdyż Czarny Pan nie naznaczył go równemu sobie. Za równego sobie uznał Harrego i to on może pokonać Voldemorta. Nawet Dobledor zauważył, że Nevile mógłby być wybrańcem, ale nim nie został. Wydaje mi się, że Lord nie wybrał Longbotoma ponieważ uważał go za silnego (jego rodzice byli najlepszymi aurorami).

Zona Valdzia
04-09-2007, 16:51
Pogratulować inteligencji:
- mati012. A co do wiktora to na co komu to że się film skończył?Ja tam Feltona rozpoznałam...miał z deka łoju na łbie...

E-Vaire
04-09-2007, 17:07
Ethacridini nie pomyliłaś się?? Bo Sherry mówi, że ten o kociołkach nie jest jej

EthacridiniLactas
04-09-2007, 17:09
Nie. Jestem pewna ze oba sa jej. Teraz sie ywpiera bo jej wstyd jest.

E-Vaire
04-09-2007, 17:13
A nie, sorry, nie ten o kociołkach. ten 'Kto jesy wybrańcem'. Hm... Szkoda, że nie mozna tego sprawdzić.

Sherry
04-09-2007, 17:15
Sorry chyba wiem co pisałam...

Sherry
04-09-2007, 17:16
A to kolejny tej samej autorki

Temat: Kto jesy wybrańcem

Treść:
Chciałabym, aby to Harry był wybrańcem. Tyle przeżył.

Jako niemowle stracił rodziców.

W pierwszej klasie musiał stoczyć walke z Voldemortem i Quirrellem.

W drugim roku musiał pokonać bazyliszka i zniszczyć horkruksa Voldemorta.

W trzeciej klasie uwolnił swojego ojca chrzestnego i Hardodzioba, stoczył walkę z Dementorami.

W czwartym roku przystąpił do TT i pokonał wiele niebezpieczeństw (smoka, labirynt) i stanął twarzą w twarz z Voldemortem, a nawet mu uciekł.

W piątym roku zorganizował GD, stoczył walkę w Departamencie Tajemnic ze Śmierciożercami i Voldemortem.

W szóstej klasie szukał z Albusem D. horkruksów Voldemorta, pokonał wiele niebezpieczeństw walczył ze Snapem i innymi śmierciożercami.

Stracił rodziców (Lili i James), ojca chrzestnego (Syriusz Black), przyjaciela (Cedrika), oraz osobę którą szanował i traktował jak rodzine, osobę której mógł się zwierzać Albusa Dumbledora.

Nevilla rodzice zostali torturowani i postradali rozum przez śmierciożerców.

Neville nie przeżył tyle co Harry więc to jemu należy się "tytuł wybrańca".

To nie jest moje !!!

Limonka
04-09-2007, 17:29
A jaka teraz fajna perełka przyszła...

Autor: Cho Chang123
Tytuł: Wymyślanie częsci HP przez innych
Treść: Niektóre moje koleżanki zaczeły pisać własne wersje HP.na przykład jedna wymisliła i napisała 6 część HP pt. Harry Potter i Kapłanka Światłości (nawet fajny taki tytuł,mi się podoba)chociasz troche krótka , ale całkiem fajna:P.Jest tam taki fragment"Wrzystkie cztery domy złączą się w jedno by pokonac Czarnego Pana pod wodzą Kapłanki Światłości i Wybrańca.." podoba się Wam????mi bardzo...

Flegma
04-09-2007, 17:39
Nie no ma ta kolezanka talent :D a kto jest Kaplanka Światlosci? Harruś? :lol:

EthacridiniLactas
04-09-2007, 19:04
Kolejna fajna perelka o "DAmbledorze"

Autor: chochang1995
Temat: Obraz Dambeldora
Tresc:
W tym artykule chciała bym poruszyć temat obrazu Dambeldora, wiszącego na ścianie w gabinecie derektora Hogwartu.

Każdy martwił się po śmierci Albusa Dambeldora, że to już koniec świata czarodziejów boumarł najpotężniejszy czarodziej wszechczasów. Jednak Dambeldor i tak nie pokonałby Voldemorta, ponieważ to Harry miał go zwyciężyć.

Harry może pszecież chodzić do gabinetu dyrektora i rozmawiać z Dambeldorem kiedy tylko chce. Może się go poradzić w każdej sytuacji.

Limonka
04-09-2007, 19:08
A teraz przyszedł taki news by Lilusia ;P

Rita powraca - Podejrzany typ Harry Potter!
Rozdzielone drogi na nowo łączę, a krócej mówiąc po trwającej dwa dni nieobecności na nowo wkraczam do redakcji Hpnews aby zamęczać Was kolejnymi artykułami. Nie ukrywam, że zaskakująca decyzja o odejściu podejmowana była pod wpływem chwili. W pewnym momencie po prostu uznałem, że nie mam na nic czasu i pora nieco zwolnić. Traf losu chciał, że niedzielny żart o kolejnych tomach JK Rowling okazał się aż za bardzo przekonywujący i w moim odczuciu wielu z Was mogło mieć mi za złe, że ich tak podle wkręciłem:) Na szczęście wszystkie niejasności mamy za sobą, a ostatnie komentarze tylko utwierdziły mnie w przekonaniu że moja praca dla Hpnews okazuje się czasami przydatna.

Aby w niewielkim stopniu odkupić winy, związane z niepotrzebnym zamieszaniem, dodaje artykuł ar17;la Rita Skeeter. Przebojowa korespondentka Hpnews wpada na trop kolejnej szokującej afery. Nie bacząc na piętrzące się u jej stóp problemy z teściem i źle pomalowanym paznokciem odsłania kulisy wydarzeń, o jakich nie śniło się najstarszym czarodziejom.

Utajnione taśmy prawdy Lorda Voldemort i podły spisek Harryr17;ego Pottera i Snaper17;a w Hogwarcie. Nie czekajcie i czym prędzej zabierajcie się do lektury!

Zona Valdzia
04-09-2007, 19:17
Co do tero artu nadesłanego przez chochang1995 to nie wiem co w nim złego...mogła jeszcze coś dodać i art cacy...

EthacridiniLactas
04-09-2007, 19:38
Zona Voldzia. Co bylo zlego?
dErektor, Dambledor, pszeciez, chciala bym oraz caly drugi akapit jest bardzo tworczy.
No i długość.

A tu kolejna moze nie tyle perelka co oznaka totalnej bezczelnosci i glupoty.

Autor: Parwati
Temat: Gry
Fragment (nie moglam sie powstrzymac): Gry są poprostu supcio ekstra

Treść:
Uwielbiam gry komputerowe ale chyba najbardziej Sims2 i Harry Potter chociaz przyznam ze Harry Potter i Kamien Filozoficzny ma troche (Postazałą grafike) bo już dawno wyszła. Jakbyście nie wiedzieli jestem parwati narka

Limonka
04-09-2007, 22:30
Patrzcie jaki rewelacyjny news pryzszedł...

Autor: Kai
Treśc: Chciałbym przedstawić kim byli huncwoci :Lunatyk-jest to Remus Lupin[wilkołak]członek zakonu feniksa.Przyjaciel Jamesa Pottera[ojciec Harrego Jamesa Pottera] Rogacz-James Potter.Jest tak naywany z powodu patronusa który przybiera postać jelenia.Łapa-Syriusz Black,ojciec chrzestny Harrego. Nazywany jest tak ponieważ jest animagiem który zamienia się w psa.Glizdogon-animag (szczur). Zwolennik Lorda Voldemorta.

E-Vaire
04-09-2007, 22:37
O mój Boże, przepraszam E-Vaire, edytowałam Ci posta niechcący... sorry...
(Limonka)

Buehehe, a co się stało z moim komentarzem? ;D CHyba mi nie powiesz, że usunęłaś? xD
(E-Vaire)

Flegma
04-09-2007, 22:38
Nie no faktycznie swietny news xD. Na stronie powinna byc definicja:
"news- informacja z ostatniej chwili
P.S. nie umiesz to nie pisz"

Zona Valdzia
04-09-2007, 22:44
Etha no, racja...

Ginny_Weasley12
04-09-2007, 23:04
wszystko to jest najlepsze! nie widzialm lepszych ewsow an artow! to jest... po prostu swiene!!

Limonka
04-10-2007, 15:17
Zaraz padnę xP

autor: Kim
temat: Zaglądnijcie na mój blogasek!!!
treść: Serdecznie zapraszam wszystkich wielbicieli Harrego Pottera na mój blog : www.mkm-harrypotter.blog.onet.pl
Znajdziecie tam nie tylko nowości związane z Filmem , książką i aktorami ale też fajne zdjęcia i czasem nawet kawałki rozdziałów książki !!! Zapraszam wszystkich zainteresowanych. I pamietajcie o komentowaniu!!!

E-Vaire
04-10-2007, 15:36
Dlaczego ja nigdy nie trafiam na TAKIE rzeczy? xD Suuuper ;D

Limonka
04-10-2007, 18:21
Ja zaraz wykituję xD. Tego co teraz przyszło nic nie przebije xD. To są NEWSY:

Autor: Adam96
Temat: Pytanie
Treść: Jak zdobywa się punkty?

Autor: Adam96
Temat: Pytanie
Treść: Trzemu Emma odchodzi od filmu?

herma_78
04-10-2007, 18:26
Jak czytałam te wszystkie najnowsze perełki, to myślałam, że spadnę z krzesła i o mało się nie poryczłam ze śmiechu!!!!!!!!!!!!:lol: xD

Dezerterka
04-10-2007, 19:53
HA! Ja mam dla was pojechaną perełkę xD

Autor: Bart Potter

Tytuł: Petunia w locie...

Treść: Jak myślicie?Czy ciocia Pakzleja wylądowała po napuchnięcie jak balon przez czar Harry"ego?Ja myślę , że czar stopniowo zaczął ustępowac i Petunia wylądowała gdzieś w morzu (niedaleko swego domu) i dopłyneła do swego mieszkania.
Oczywiście schudła po przepłynięciu takiej drogi.

Jak myślicie co stało się z Petunią?

Ginny_Weasley12
04-10-2007, 19:55
taaaaaak, na bank z petunią. przynajmniej w tym morzu schudnie...

Kate
04-10-2007, 19:55
:lol:lothien... ale macie zabawę w administracji...:yes:
pozdrowienia:*:*

Ginny_Weasley12
04-10-2007, 20:00
no, niezła zabawa. i ze mija nas takie cos... ale ja nie chcialm byc adminem.

Dezerterka
04-10-2007, 20:03
również pozdrawiam i przesyłam kolejną perełkę. Tym razem to będzie FanFick... xD

Autor: Ninfadora Tonks

Temat: Przygody Harrego wzrokiem Hermiony...1 cześć

Opis: Wiemy co czuje harry z książek Rowlling ale jak to odebrała Hermiona co czuła???

Treść: Wszłam do pokoju wspólnego oczy zaszły mi łzami jak on tak mógł?? przeciaż ja się tylko o niego martwię w końcu jest moim przyjacielem.!!!!!!!! ... Nie o nie tylko nie to...
Hermiona zobaczyła Rona który wessał się ustami w Lawnder Brown Koleżanką z jej dormitorium. Właśnie do pokoju wspólnego weszedł Harry.
Nie mam ochoty udawać żę mnie to nie bolii i żę mam gdzieś to co Ron wyprawia...Wychodze!!!
Tu w tej pustej klasie nikt mnie nie znajdzie... Tu moge wypłakać sie sama sobie!!! Ale dlaczego...
- Ooch Harry niezauważyłam jak weszłeś.
- Co tutaj robisz sama??? Nie świętujesz naszego zwycięstwa, nie czytasz książek, nie uczysz sie??
- Nie mam ochoty patrzeć na Rona... Nie udawaj żę ich nie widziałaę nie chowali się...- i wtedy do pustej klasy wpadli młodzi kochankowie...
- Ojj!!!- syknęła cichutko Lavander...
-Auć, to my może...
Jaki on jest beszczelny, niech sie nie próbuje tłumaczyć wychodze... ::::)
Trudno mi będzie to wszystko przetrwać. Głupia ja sama nie umiem się przed soba przyznac żę ja go... No bo ja go chyba Kocham !!! Nie nie przyznam się do tego ani przed sobą ani przed Harrym a przed Ronem to już napewno nie... Już wiem pójdę do Ginny w końcu to jego siostra....

Najbardziej mnie rozwaliło 'młodzi kochankowie ' i 'wessał' xD

Ginny_Weasley12
04-10-2007, 20:05
przyjdzie do mnie:D ale jest fajny, co wy chcecie? ja bym dała P.

Limonka
04-10-2007, 20:06
Lothien, chcesz mnie zabić? To jest... eee... bardzo wciągające xD. Będzie ciąg dalszy? ;D

Dezerterka
04-10-2007, 20:08
No ja nie wiem... ale w tytule jest 'część pierwsza' czy li domyślam się, że będzie xD

Limonka
04-10-2007, 20:14
Mam nadzieje, że będzie. Już się nie mogę doczekać xD

Limonka
04-10-2007, 20:47
Kolejna perełka xD.

Autor: animag8
Tytuł: kogo lubisz?
Treść: lubie całą szkołę magi jest w dechę.Harry Dumbeldore Hermiona iRona.

Dezerterka
04-10-2007, 21:04
Następna xD

Tytuł: kto stworzył tłuczki?
Treść: tłuczki musiał stworzyć ktoś inteliętny i mądry.
jestem ciekawy bo: walą mocno, są małe i brązowe,i dlaczego są urzywane w kłidyczu no ciekawe?.

Tak... zaiste ciekawe... xD

Peeves
04-10-2007, 21:05
co do limonkowej perełki... treściwa, co do lothienowej - wciągające, albo raczej wsysające xD

Aevenien
04-10-2007, 23:03
to jest rozbrajajace "kłidycz" i "inteliętny" szacuneczek dla słowniectwa a jaki mądre wnioski ...

Dezerterka
04-10-2007, 23:39
A oto i kolejna perełka...

Autor: nindalf_black
temat: Pelerynka
Treść: Czytając dziesiąty raz HPiKF i pozostałe części przygód czarodzieja zauważyłem, że na okładkach książek o Harrym Potterze, główny bohater jest przedstawiany w pelerynie supermana!

Co o tym myślicie?Chyba nie powinno się mieszac Harry Pottera ze supermanem, prawda?

Limonka
04-10-2007, 23:40
*spada z krzesła*
*leży pod biurkiem*
*krztusi się ze śmiechu*
*powoli zaczyna sobie umierać*

Dezerterka
04-10-2007, 23:43
*robi Limonce masaż serca*
*LIMONKA NIE ŻYJE!!!*
*rzuca Avadę w autora ostatniej perełki*
*nindalf pada martwy*
*Limonka podnosi się z ziemi wciąż chichocząc* xD

Limonka
04-10-2007, 23:45
*siada na krześle wciąż się śmiejąc*
*przywala głową w klawiarurę*
*ała - mówi*

//Zginiemy z ręki Krico za tego offtopa xD//

Dezerterka
04-10-2007, 23:46
// no ale jak inaczej można skomentować tą ostatnią perełkę? Ja się przestać śmiach nie mogę xD//

Limonka
04-11-2007, 00:55
Kolejny fascynujący art xD

Autor: bestia
Temat: J.Poter po ztronie zła?
Treść: Często poruszanym tematem jest James Potter i to,ze niby był 'Śmierciozerca'(itp.).

Fragment przepowiedni:
''...ZRODZONY Z TYCH,KTÓRZY TRZYKROTNIE MU SIE OPARLI...''

Dumbledore powiedział,ze w przepowiedni nie zawsze jest cala prawda,ale przecież Potter'owie trzykrotnie sie oparli.Co jest prawda.

Niektórzy z was sadza,ze James był po czarnej stronie.

Mnie natomiast bardzo ciekawi to. Dlaczego (w jakim celu) i w jakim czasie miałby przejść na czarna stronę.

-Chyba opierając mu sie trzykroć,bo w jaki inny sposób nie umiem tego wytłumaczyć.

(Piszcie jakie wy sadzicie o Jamesie i o jego Śmierciozernosci)

Limonka
04-11-2007, 15:37
Następne... xD

Temat: czy piterowi piteriou odrośnie ręka?
Treść: pitre petigriu mały śmierdzący szczurek conie żeby mu nie odrośła hi hi

EDIT: i kolejna...

Autor: Sweet Luna_xD
Temat: Koffani bliźniacy
Treść: Jak wiadomo bliżniacy opuścili Hogwart gdy Harry był na piątym roku
ps chyba kazdy wie na ktorym roku oni wtedybyli :)

Chyba również wszyscy wiedzą, zę Harry przekazał im dochód z wygranej w Tórneiju Trójmagicznym, a oni założyli swój własny sklep, w którym znajduje się wiele fajntastycznych przedmiotów.

Lipne różdzki- gdy je się weźmie zmieniająą się w coś niespodziewango.
Różne rodzaje piór-samonotujące, samamaczające, samoodpowiadające. samosprawdzające.
Bombonierki Lesera-cukierki dzięki którym urwiesz się z lekcji
- Wymiotki Pomarańcyowe,
- Krwotocyki Truskawkowe,
- Omdlejki Grzlaowe,
- Karmelki Gorczkowe,
Bierze sie jedna z połówek, która powoduje gorączkę, omdlenie, krwotok lub wymioty. Aby to zatrzymac wystarczy połknać drugą część cukierka.
Gwarantowany Dziesieciosekundowy Niszczyciel Krost- znakomity na wszystko!
Eliksiry miłosne- działają do 24 godzin.
Detonatory pozorujące - tak to działa: 1. upuszczasz, 2. detonator znika, 3. ogromny hałas gdzieś dalej od ciebie, 4. odciąga od ciebie uwagę,
Proszek Natychmiastowej Ciemności - robi się ciemno
Gigantojęzyczne toffi - po zjedzeniu język rosnie do gigantycznych rozmiarów
Jadalne Mroczne Znaki- powodują wymioty
Uszy Dalekiego Zasięgu- posiadaja długi, cienki sznurek o cielistej barwie, dzięki którym usłyszysz wszystko i nie musisz być blisko, by dowiedziec się tego, co chcesz
Kieszonkowe Bagno- chyba sama nazwa wskazuje, co to takiego...
Powtarzalny Wisielec- "Zgadnij albo zawiśnie",
Zaklęcia Wywołujące Sny na Jawie- trzydziesci minut lekcji z głowy.

Moim zdaniem najlepsze są vukierki Lesera xDD a waszym?
Piszcie i komentujcie.
POZDRO :)

EDIT2: i kolejna...

Autor: Harry Potter 96
Temat: Wywiad Dana Radcliffe
Treść: Danem Radlcliffe (Harry Potter) na temat jego ról. Dan rozmowe zaczął od Harry'ego.
- Rozmawiałem z Joanne Rowling, ale nie o tym [co się stanie z jego postacią]. Nie wiem o niczym co ma się wydarzyć w 7. czesci. Mam nadzieję, że to będzie bardzo dobre. Może być ekscytujące, ponieważ wydaje się, że jedynym sposobem na to, aby Voldemort zginął, jest także śmierć Harrego. Oni są bardzo ze sobą związani. - Mowi aktor. Dan przyznal sie, ze jeszcze nie wie czy zagra w dalszych filmach - 6 książka jest fantastyczna i jeśli scenariusz będzie dobry i odda jej charakter, byłoby głupotą odrzucić tę ofertę.

Limonka
04-11-2007, 16:18
I kolejny przebój... tym razem news xD.

Autor: Lunka
Temat: Gwiazda w londyńskim teatrze....
Treść: Czy wiecie, że.....?
Seksowny Daniel Radcliffe zagrał nago na deskach
londyńkiego teatru.
Mediom przyznał się, że lubi piłkę nożną i punkową muzykę.
Ciekawe co jeszcze ukrył przed światem...?

Peeves
04-11-2007, 16:27
No racja Limonko to było tak przed światem ukryte, że aż mną wstrząsnęła co do wcześniejszych nawet nie mam się siły wypowiedzieć xD

Limonka
04-11-2007, 16:38
I następne arcydzieło xD. Długie, ale zapewniam, że warto przeczytać. Szczególnie końcówkę ;D.

Temat: Zakończenie Harrego Pottera
Treść: Harry obudził się wcześnie.Był podekscytowany, bo właśnie dzisiaj miał zdawać teleportacje.Zerknął na zegarek. Dochodziła szósta. Nie zwracał uwagi na tak wczesną porę i i podbiegł do łóżka Hermiony, a następnie Rona i obudził ich. Ron nie był zadowolony, bo jak wszyscy wiecie on lubi sobie czasem pospać. :)
Wszyscy troje zeszli na dół na śniadanie.Po drrodze natknęli się na Ginny, którą Harry powitał ciepłym buziakiem w policzek. W kuchni czekała na nich Molly.Wszyscy razem zjedli, trochę porozmawiali i Harry poszedł sam na zaliczenie teleportacji. Wszystko poszło mu znakomicie. Zdał. Szybko wrócił do domu podzielić się ową cudowną wiadomością. Kilka dni później otrzymali listy od dyrektora Hogwartu. wtedy Harremu zrobiło się przykro, że juz nigdy nie będzie mógł poozmawiać, poradzić się Dumbledora... Otworzył kopertę...Zobaczył spis wszystkich książek potrzebnych do nauki.Nie chciał tego czytać. Po co? On i tak tam nie wróci! Nagle Hermiona podbiegła do niego ze łzami w oczach i pokazała mu list,ktory dostała. Harry rzucił na nią dziwne spojrzenie, ale następnie zerknął na pergamin i zobaczyl podbis jego mkochana dyrektora Albusa Dumbeora. Od razu podbiegł do stołu, gdzie rzucił swój list. W jego liście również był podpis Albusa. Harry niemalże podskoczyl do góry. Teraz już wiedział, wróci do Hogwartu.Wróci, zeby zobaczy dyrektora.Wróci, zeby dalej sluchac jego wskazowke. Wróci dalej sluchac jego rad.

Następnie wszyscy Weasleyowie, ron , Hermiona i Harry pojechali na peron 9 i 3/4.
Ron Herma Harry i Ginny weszli do pociągu rozmawiając o Albusie. Po kilku godzinach express dojechał do Hogwartu. Wysiedli. Weszli do Wielkiej Sali i zobaczyli Dumbledora siedzącego na swoim, starym miejscu. Harry nie zważając na innych uczniów przedostał się i teraz już szedł w stronę dyrektora. Stanął mu prosto w twarz. już teraz był prawie równy wzrostem. Harry patrzył na niego przez chwilkę i nagle powiedział;
-Niech mi pan to wytlumaczy!
- Och spokojnie Harry. Nie musisz się martwić, no ale wszystko w swoim czasie, a teraz wróć na swoje miejsce. Przyjdź tuż po rozpoczęciu do mojego gabinetu.
Harry kiwnął głowa i obrocil sie na pięcie.
Wszystko szybko minęło i Harry zmierzał już do gabinetu dyrektora, ale zapomnial ze nie zna hasla. Szedl dalej. Przed gabinetem stal Albus i zaprosil Harrego do środka.
-Niech mi pan to wytłumaczy!! Snape on pana zabił!
-Profesor Snape, Harry. On wcale mnie nie zabił, nie przysłuchałeś się jak wymówił te słowa? Brzmiały bardzo podobnie do zaklecia usmiercającego, lecz ta niemała różnica zrobiła z tego zaklęcia inne, zupełnie inne. Myślisz, ze nieunieruchomilbym cie gdyby to wszystko nie byłoby ukartowane?Myślisz, że Severus wszedł by w akurat odpowiednim momencie? Wiedzieliśmy, że Draco nie zrobi tego co rozkazał mu Voldemort dlatego wtedy wszedł profesor Snape i rzucil na mnie zaklecie powodujące śmierć na jeden tydzień...
-Ale pana ciało...biały grobowiec...po co to wszystko?
-Tak rozumiem, ale chyba wiesz, ze jestem silnym magiem i bez trudu mogłem wyjść.
- W to nie wątpie panie profesorze, ale zastanawia mnie jedna rzecz... po co to wszystko?
-Harry, dowiesz się wszystkiego w swoim czasie. Jak narazie to na tyle. wiesz, że nie umarłem, a teraz zmykaj do swoich przyjaciół.
-Jeszcze jedno panie profesorze.
-Tak slucham.
-Co z Malfoyem?
-Spodziewałem się tego, ze o to zapytasz. Draco jest w szkole. Przeszedł na naszą stronę.Cała rodzina Malfoyow tez. Nie ma sie czego martwic.

Harry nic nie odpowiedział tylko opuścił gabinet Dumbledora zmierzając do pokoju wspolnego Gryffindoru. Gdy dotarł opowiedział wszystko Hermionie i Ronowi, po chwili dołączyła się Ginny.
Po dłuższym czasie Harry wstał. Wyszedł z pokoju. Niespodziewanie ujrzaj Dumbledora. Dyrektor uśmiechnął się i zawołał Harrego. Harry poslusznie przyszedl.
-Harry mam złe wieści...bardzo złe wieści...Wiem gdzie są horkrusy.
-To chyba dobra wiadomość...
- Nie jestem pewnien. Myliłem się. Jednym horkrusem są kości twojej mati, Lilly. a drugim...ehh drugim jest Hermiona Granger. Voldemort wiedział że nie będziesz w stanie jej zabić ani zniszczyć kości twej matki.
- Niech się pan nie przeliczy!! Ja coś wymyśle.

I pobiegł spowrotem do pokoju wspolnego z oczami pelnych lez. Pobiegł na górę i położył się na łóżku. Rozmyślając szybko zasnął.
Śnił o rodzicach i dyrektorze o Hermionie...
i nagle obudził się. Krzyknął głośno
-Wiem!!!

Usiadł w kącie i zaczął coś pisać. Po kilku godzinach wstał i wybiegł z pokoju do gabinetu dyrektora.
Przejście było otwarte więc wszedł. Poprosił Dumbledora aby przynióśl mu jakiej male zwierzę. Albus przyniósł mu mała myszkę.Harry pociągnął różdzkę i powiedział
-Avada kedavra

Mysz padła. Była niezywa. Harry znów podniósł rozdzke ale tym razem powiedział;
-Amblede

Mysz ożyła... Dumbledore przetarł okulary... Nie mógł uwierzyć własnym oczom.
-Harry ty...jak ty to zrobiłes?
-Przypomniałem sobie jak profesor Snape wymyślał zaklęcia więc ja skupiłem się no i oto skutek.
-Brawo!
-A więc niech pan słucha. Zabije Hermione i zniszcze kosci mej matki. Po starciu z Voldemortem jeśli przeżyję przywrócę zycie Hermionie no i oczywiscie przywroce zycie rodzicom, ale jezeli Voldemort mnie zabije niech pan zrobi to za mnie.

I wyszedł.
Harry wyszedl poza tereny Hogwarty i teleportował się do doliny w ktorej lezaly szczątki jego rodzicow. Przywrocil im zycie, lecz trwalo to naprawde dlugo.Gdy tylko mu sie udalo od razu teleportowal sie znow przed Hogwart mowiac tylko rodzicom, ze niedlugo wroci. Pobiegl do pokoju wspolnego Griffindoru, zawolal Hermione, wzial ja na bok i zabil.Nastepnie wrocil na cmentarz gdzie zastal rodzicow. Kazał im wrocic na miejsce gdzie stal ich dom. Dom Potterow. Harry wiedzial ze Voldemort zjawi sie tam niebawem ale nie bedzie mogl juz zabic Lilly i Jamesa po raz drugi. I znow sie telportowal przed Hogwart.Pobiegl do Albusa Dubledora powiedzial mu co zrobil i ze zaraz wybiera sie tam gdzie stal kiedys jego dom, na co Dumbledore powiedzial mu ze idzie z nim. Teleportowali sie.Spotkali tam rodzicow Harrego a nad domem Mroczny Znak.
-Harry...tam za domem-Lilly powiedziała te słowa z przerażeniem

Harry wyciagnal rozdzke i poszedl za dom. Zobaczyl tam Voldemorta. Harry powiedzial
- a wiec znowu sie spotykamy... juz teraz jestemy rowni...wczesniej zniszczylem twoje horkrusy! Jestes martwy!
Lord Voldemort nie miał różdzki w ręku wiec Harry szybko wypowiedzial zaklecie usmiercajace.
Voldemort upadl na ziemie. Nie zyl. Harry zabil Voldemorta... Teraz musial zalatwic jeszcze jedno... Przywrocic zycie Hermionie. Pobiegł do rodzicow i dyrektora. Wszyscy razem teleportowali sie. Weszli do Hogwartu.Harry pobiegl do miejsca gdzie zostawil cialo Hermiony. Szybko wypowiedzial;
-Amblede

Hermiona ozyla!! Wszystko byla pieknie... Voldemort nie zyl. Wszystko sie udalo.
Zbliżala sie pora kolacji wiec Harry poszedl do wielkiej Sali. Tam Dumbledore powiedzial wszystkim co uczynil Harry i ze swiat czarodziejow nie jest juz zagrozony.
Harry mial wszystko co bylo mu potrzebne... rodzicow, przyjaciol, zyjacego dyrektora...niezyjacego Voldemorta...piekna dziewczyne...
Kilka lat pozniej Harry i Ginny ozenili sie i mieli 2 dzieci czystej krwi, ktorych poslali do Hogwartu.
Natomiast Ron i Hermiona rowniez sie ozenili, ale mieli jedno dziecko oczywiscie rude ;)
Ciagle rozmawialo sie o wielkim wyczynie Harrego Pottera...slynnego Harrego Pottera. Oczywiscie Harry przywrocil zycie rowzniez Cedrikowi. Do tej pory nikt nie zna tego zaklecia...zna je tylko Harry i Dumbledore...Wszystko się ułozylo...Wszystko bylo naprawde super...
Troszke sie rozpisalam xD mam nadzieje ze wam sie podoba :)

Peeves
04-11-2007, 16:44
Nie mam pojęcia czemu nie umieściłaś tego FF na stronie, przecież niczego mu nie brakuje no może oprócz sensu, poprawnej składni, prawdopodobności i paru innych mało ważnych szczegułów xD

Limonka
04-11-2007, 16:48
No kurcze... mój błąd. Krico pewnie mnie za to zabije xD.

Limonka
04-11-2007, 17:59
Ale dzisiaj tych perełek przychodzi dużo... oto kolejna xD

Autor: Ginny_Weasley_
Temat: Snape-dobry czy zły
Treść: Snape zastanawiało mnie przez kilka częsci nawet kiedy skończyłam 6 część przygód Harrego Pottera. Od niedawna postanowiłam jeszcze raz przeczytać wszystkie części HP. Juz na samym początku I części czyli "Harry Potter i Kamień Filozoficzny" jest opisany sen Harrego po którym obudził sie w nocy i kiedy jeszcze raz zasnął już go nie pamiętał. Pozwole sobie zacytować

"Śniło mu się, że ma na głowie profesora Quirella, który (turban) mówił mu, że musi się natychmiast przenieść do Slythterinu, ponieważ takie jest jego przeznaczenie. Harry odpowiedział turbanowi, że nie chce iść do Slythterinu, ponieważ, a turban robił się coraz cięższy i cięższy. Harry próbował go ściągnąc, ale turban zacisnął mu sie boleśnie na głowie-i był tam Malfloy, który śmiał się z niego, widząc walke z turbanem-a potem Malfoy, który śmiał się z niego widząc walke z turbanem-a potem Malfoy zmienił sięw tego nauczyciela z haczykowatym nosem, Snape'a który śmiał sie głośno, coraz głośniej-aż nagle buchneło zielone światło i Harry obudził sie zalany potem i drżący ze strachu. Przewrócił się na bok i znowu zasnął, a kiedy obudził się następnego ranka, w ogóle nie pamiętał tego snu"

Ten sen przyśnił mu się w pierwszą noc w Hogwarcie czyli nie miał jeszcze lekcji z Snapem który go już na pierwszych zajęciach potraktował z nienawiścią. To mogło być objawienie że Snape ich (Zakon Feniksa) zdradzi chociaz ufał mu Dumbledore. Moim zdaniem to był znak ze Snape juz teraz trzyma strone Voldemorta.

Oczywyście Harry nie myślał że Snape'owi który go tak traktował chodzi o to że Harry chociaz był niemowlęciem pokonał Voldemorta. Myslał że chodzi mu o to że jego ojciec James Potter ciągle dokuczał Snape'owi i teraż Snape chce sie na nim wyżyć biorą cpod uwage fakt ze Harry był na dodatek bardzo podobny do ojaca.

wiktor
04-11-2007, 18:02
dla mnie to dosyc dobry art

wiktor
04-11-2007, 18:03
a ja wam dam swojego arta:
Czytając dwie pierwsze części Harry'ego Pottera doszedłem do wniosku, że młodzi uczniowie dysponują bardzo trudnym do opanowania rodzajem magii. W pierwszej części była taka scena: "Wpadł [Harry] natomiast w spore kłopoty, kiedy pewnego razu stwierdzono, że siedzi na dachu szkolnej kuchni" . Harry mógł już wtedy się teleportować? Przecież nawet kilka lat później miał z tym problemy. Dla mnie jest to trochę dziwne. Następna scena miała miejsce w drugiej części, kiedy Ron mówił do Hermiony : "Kiedy miałem trzy lata, Fred zamienił mojego... mojego misia we wstrętnego, wielkiego pająka, bo złamałem mu jego dziecięcą miotełkę". Wystarczy. Fred jest o dwa lata starszy od Rona, czyli w wieku pięciu lat opanował już sztukę transmutacji. Czy te dwa zdarzenia nie wydają się Wam dziwne?

Limonka
04-11-2007, 18:11
wiktor napisał/a:
dla mnie to dosyc dobry art
Napisałeś to na poważnie?

Zona Valdzia
04-11-2007, 18:13
Mnie osobiście większość tych artów opublikowanych tutaj wogóle nie śmieszy....teraz to nawet strach napisać arta żeby sie wstydu nie najeść...Lepiej juz żadnego wysyłać nie będe...

R_Lupin
04-11-2007, 18:30
Jak już pokazujecie takie arty, to nie podawajcie nicku, bo to trochę wstyd jest potem :no:

Limonka
04-11-2007, 18:36
Taki sam wstyd byłby, gdyby artykuł został umieszczony na stronie. Użytkownik, wysyłając artykuł, zgadza sie na jego publikację.

vampir
04-11-2007, 20:40
o Boże.... Faktycznie... Daaaawno mnie tu nie było.... Nawet ONA została Adminką? Nieeeeeee!!!

Ja się poddaję ;P

Gratulacje Limonka, wybacz, że takie późne, ale rzadko tutaj ostatnimi czasy przebywam ;/

Limonka
04-11-2007, 20:47
Nie wnikam co miało znaczyć to NAWET ONA xD. A za gratulacje dziękuję ;D.

Mam dla was w prezencie kolejną perełkę:
Autor: Harry Potter Czarodziej Hogwar
Temat: Książki i Filmy Harry Potter.
Treść: Lubię czytać każdą książkę Harry Potter i jeszcze Lubię oglądać filmy Harry Potter a nawet nagrywam je na kasete wideo.

Limonka
04-11-2007, 20:50
Kolejne arcydzieło. Będę bardzo wdzięczna jak mi ktoś wyjaśni o co chodzi.

Temat: Zdrajczynie?
Treść: Pamiętacie jak Snape wrednie wrobil Lunę i Herimione? Wtedy gdy do zamku wkroczyli śmierciożercy.
Zdaję mi się, że Snape nie zabił Hermiony tylko dlatego, że z nim współpracowała.
Jak widomo Hermiona była wtedy z Luną, może Luna zna cała prawdę? Czy nie wydaje sie wam trochę dziwna? Nawet nie wiadmo skąd pojawia sie w piątym tomie i staje sie dobr ą przyjaciółka Harrego Pottera.
Nigdy, w poprzednich tamach nie było o niej wspominane...
Snape nienawidzil Jamesa, bo kochal Lilly, którą James mu odebral. Harrego nienawidzil dlatego, ze mu to wszystko przypominal.A Hermiona bo go dobrze zrozumiała...Moze nie tylko ona...Może obie z Luna są zdrajczyniami? Koniec opowiesci ma przysworzyc Harremu nowych wrogów, takich których nie znał, ale i takich których znał doskonale...
Co wy o tym sądzicie??
POZDRO :)

EDIT: Oni chcą mnie tymi artami doprowadzic do śmierci xP

Autor: Harry Potter 96
Temat: hogward dzisiaj
Treść: Hogward w dzisiejszych czasach jest bardzo ciekawy i nie znany. Wiele osob czyta książkę o harrym potterze i dowiaduje się o życiu czarodziejów w hogwardzie, w którym dzieje się bardzo dużo róznych rzeczy. W hogwardzie są cztery domy, do których przydzielonych jest grupa uczniów których wybrała tiara- stara czapka. Hogward jest dla harrego pottera domem ponieważ w domu durslayów czuje się źle i bardzo fatalnie dopiero w hogwacie poczół się jak swoim domu. Hogward jest pięknym zamkiem do którego dojeżdża się pociągiem...

Limonka
04-11-2007, 21:37
Dzisiaj jakiś perełkowy dzień xD

Autor: Harry Potter Czarodziej Hogwar
Temat: Magiczne przedmioty
Treść: Różdżka Harrego Pottera jest lepsza od Malfoja nawet można o różdżka Harrego można powiedzieć że jest naj lepsza i jego miotła jest najlebsza ale ta miotł mu się połamała mu się i dalej nie pamiętam co sie z tą miotłom stało lecz chciał bym sobie przypomnieć.

E-Vaire
04-11-2007, 22:24
:o buehehe... trochę trudna gramatyka jak dla mnie, ale artykuł pierwsza klasa xD

Limonka
04-11-2007, 22:31
I tak najlepsze było to FF, które wstawiłam na poprzedniej stronie xD. Wstawię najfajniejsze fragmenty:

Po drrodze natknęli się na Ginny, którą Harry powitał ciepłym buziakiem w policzek.

Harry nie zważając na innych uczniów przedostał się i teraz już szedł w stronę dyrektora. Stanął mu prosto w twarz.

-Harry mam złe wieści...bardzo złe wieści...Wiem gdzie są horkrusy.
-To chyba dobra wiadomość...
- Nie jestem pewnien. Myliłem się. Jednym horkrusem są kości twojej mati, Lilly. a drugim...ehh drugim jest Hermiona Granger. Voldemort wiedział że nie będziesz w stanie jej zabić ani zniszczyć kości twej matki.
- Niech się pan nie przeliczy!! Ja coś wymyśle.

Harry pociągnął różdzkę i powiedział
-Avada kedavra
Mysz padła. Była niezywa. Harry znów podniósł rozdzke ale tym razem powiedział;
-Amblede
Mysz ożyła... Dumbledore przetarł okulary... Nie mógł uwierzyć własnym oczom.

A więc niech pan słucha. Zabije Hermione i zniszcze kosci mej matki. Po starciu z Voldemortem jeśli przeżyję przywrócę zycie Hermionie no i oczywiscie przywroce zycie rodzicom, ale jezeli Voldemort mnie zabije niech pan zrobi to za mnie.

Pobiegl do pokoju wspolnego Griffindoru, zawolal Hermione, wzial ja na bok i zabil.

Harry wyciagnal rozdzke i poszedl za dom. Zobaczyl tam Voldemorta. Harry powiedzial
- a wiec znowu sie spotykamy... juz teraz jestemy rowni...wczesniej zniszczylem twoje horkrusy! Jestes martwy!
Lord Voldemort nie miał różdzki w ręku wiec Harry szybko wypowiedzial zaklecie usmiercajace.
Voldemort upadl na ziemie. Nie zyl. Harry zabil Voldemorta...

Pogrubieniem zaznaczyłam mój ulubiony fragment xD

Dezerterka
04-11-2007, 23:44
NAPRAWDĘ spadłam z krzesła... sąsiadka właśnie wpadła i się drze, że się tłuczemy... nie mogę... xD

"Pobiegl do pokoju wspolnego Griffindoru, zawolal Hermione, wzial ja na bok i zabil.
"<-- po prostu padam xD

Limonka
04-11-2007, 23:46
Na poprzedniej stronie możesz przeczytać całe^^
A w ogóle, to ja też spadłam z krzesła :D

Dezerterka
04-11-2007, 23:48
wiem, przeczytałam... ale te kawałki same jakoś lepiej brzmią xD

Limonka
04-11-2007, 23:49
A z tych wybranych cytatów to jeszcze lubię 'stanął mu prosto w twarz' xD. Nie żebym miała jakieś skojarzenia...

Dezerterka
04-11-2007, 23:52
No skądże... jakie znowu skojarzenia... xD :rol::rol::rol::rol:

Lilusia
04-12-2007, 11:51
wow ludzie nie mają co pisać chociaż nie mówie moje artykuły nie są idealne

Tom
04-12-2007, 12:01
Autor: hubi_x

Tytuł: błyskawica

Fragment: błyskawica Harrego Pottera

Treść: "Błyskawica"-to miotła Harry'ego Potter'a.Dostał ją w trzeciej części od jego wujka Syriusza Blacka.Potem wszyscy chcieli polatać na tej miotle.Na pewno w meczach Qidicha będzie najszybszą miotłą,nikt jej nie pokona ja tak myślę.Kiedy w 4 części walczył ze smokiem przywołał ją była szybka.

POWALAJĄCE!

Peeves
04-12-2007, 14:28
To może ja po prostu to dodam, bo komentarz nie byłby zbyt wyrafinowany z mojej strony xD

Autor: gitarkam
Temat: dementor
Treść:Nie rozumiem dlaczego Dementorzy łapali Harrego. Przecież on im nic nie zrobił a tylko narobili mu stracha w momencie gdy on już się bardzo bał Syriusza Blacka.

Flegma
04-12-2007, 16:45
eee... wecie co, ja sie tyle dowiaduje z tych artykulow :D po prosru nawet nie wiem, jak je skomentowac...

Her-mio-na 13
04-12-2007, 16:54
Jeśli można włączyć się do dyskusji, to stwierdzam, ze te artykuły, że tak powiem delikatnie, nie są dobre, ale nie oceniam tak rygorystycznie bo pamiętam, że sama na początku dawałam jakieś bzdurne tematy. Przy okazji proszę o wybaczenie tych, którzy po przeczytaniu moich tematów itp. trochę się zezłościli, rozśmieszyli lub coś w tym stylu. Teraz próbuje naprawić moje błędy.

Limonka
04-13-2007, 14:40
Właśnie przyszedł taki fajny news =D.

Autor: Kocham Harryego Pottera
Temat: Harry Potter i.... śmierć
Treść: Harry Potter w siódmej części filmu ma być zabity!Joanne K.Rowling namyśla się jeszcze przez kogo ma być on zabity czy przez śmiertelnego Voldemorta??lub przez Snapea?czy może przez Draco Malfoya ale w to niewątpie...Niestety to trudny wybór ;/sama niewiedziałam bym jak to wymyślić.Kończe bo niema co do pisania więcej....Kocham cię Danielku :*

Kate
04-13-2007, 14:42
Co za spostrzegawczość... Ja też Cię kocham Danielku. :lol: Jaka szkoda, że nie miałaś już 'nic do poisania' ...:lol:

Tom
04-14-2007, 09:52
Autor: Peter_Black

Kategoria: Teorie, przemyślenia

Tytuł: James Potter co poszło nie tak?

Fragment: Tu zawre pewne teorie jak mogło sie potoczyć życie James'a

Treść:

Na początku chciałbym powiedzieć że to w pełni spekulacje , i zdaje sobie sprawę , że nie każdego usatysfakcjonują moje przemyślenia . Przede wszystkim chce powiedzieć że jest to dla mnie bardzo ważna postać . bo kierunkuje w pewnym stopniu losy Harrego .
Więc zaczynajmy . Na początku chciałbym poruszyć chyba najbardziej nurtujące mnie pytanie czemu James nie został graczem quidditcha . No zapewne odpowiedź jest kilka , przede wszystkim z powodu Lili no i miłości do niej. Po drugie to nie były pewne czasy skoro Voldemort siał postrach , dlatego James jako praworządny i odważny musiał połączyć siły z Zakonem Faniksa w walce z czarnym panem.
Z tego co jednak wiem mógł zostać jednym z najlepszych szukających na świecie , grać w drużynie narodowej ,a harry i tak byłby sławny i chyba by wolał tą opcje .
W szkole James był uważany za bardzo zdolnego magicznie . No nie da sie ukryć skoro stał sie w wieku 15-16 lat animagiem . Ale relacje Hagrida Dumbledora i Macgonagall świadczą o tym że byl naprawde dobty skoro tacy czarodziej dobrze o nim mówią .
Więc mógł zostać kimś w ministerstwie , może nawet ministrem magii , chodzi wątpie by miał takie aspiracje , poza tym był za dużym dowcipnisiem
. Może zostałby aurorem i tak czy tak walczyć z czarną magią . Więc chyba nie mógł sie uwolnić od walki ze złem .
No i oczywiście mógł nic nie robić na przykład nie zakochiwać sie w Lil i wtedy pewnie nadal byłby pyszny .
Mam nadzieje że przekonałem was że wszystko co zdarzyło się w życiu James'a było zależne od sytuacji .

Tom
04-15-2007, 08:25
Autor: harry 2

Kategoria: Hogwart

Temat: hogwart

Fragment: hogwart to duży zamek

Treść :

hogwart jest duży wielki ale większy od durmstrangu ale durmstrang mieśći tyle uczniów co hogwart a teraz o durmstrangu durmstrang to mniejszy zamek ale dobry jako tako mam nadzieie że o durmstrangu tyle bo teraz o beauxbatons też duży ale fajny tylko że jle ma pięter no i to wszystko.

To jest lepsze niż wszystkie inne "perełki" na tym forum!

Her-mio-na 13
04-15-2007, 09:58
Harry 2, gratuluje jakże płynnej i poprawnej gramatycznie wypowiedzi...:D
Ta chyba bije wszystkie.

Limonka
04-17-2007, 16:34
Ostatnio jakoś tak mało perełek, więc dam coś xD. To jest news.
Autor: koraaa
Temat: O KSIąZCE KSIąZE PóLKRWI
Treść: 2 ZAKLęCIA
SECTUMSEMPRA-ZNACZY śIEKAć,RANIć , CIąć
WYKOPIEńKI-ZNACZY PUłAPKA , USIDLIć

POWIEM JESZCZE żE TO JEST O TYM ZE DUMBLEDORA ZABIJE SNAPE ALE PRZED TYM DA HARREMU PRYWATNE LEKCJE ,A KSIAZE PółKRWI TO SNAPE

rozdziały
ten inny minister
spinner end
ktochce a kto niechce
horacy slughorn
za duzo flegmy
samotna przechadzka
klub slimaka
snape truimfuje
książe półkrwi
ród gaunta
pomocna dłoń
samotny i skryty tom riddle
felix felicis
przysięga wieczysta
bardzo morozne bozenarodzenie
dziury w pamięci
urodzinowe nispodzianki
skarzcie ogony
prosba lorda voldemorta
tajemny pokoj
po pogrzbie
horokusy
sectumsempra
podsłuchana przepowiednia
jaskinia
wierz rojarzona błyskawicami
ucieczka ksiecia
lament feniksa
biały grobowiec

Limonka
04-17-2007, 20:50
Kolejne... xP

Autor: hermionaginny
Tytuł: zy nie uważacie, że w Czarze Ognia jes dużo wątków miłosnych?
Treść: Czy nie zauważyliście, że twórcy filmu trochę przesadzili...?? Są wątki, które można uznać za miłosne, między Harrym i Hermioną...!! A w książce ich nie było. Kilka przykładów:
1. Hermiona przed pierwszym zadaniem rzuca się Harry'emu w ramiona.
2. Harry, gdy widzi Hermionę na balu, wręcz mu dech zapiera, a tego w książce nie było!!
3. Potem w filmie coś się kłócą....
Po prostu nienormalne!!!
Ludzie zavczynają tworzyć już głupie filmiki o temacie Hermiona\kocha\ Harry'ego!!!

Draco Malfoy
04-17-2007, 20:51
To jest artykuł??? :lol:

Limonka
04-17-2007, 21:03
A i owszem. Piękny, wspaniały i cudowny artykuł xD.

Limonka
04-17-2007, 23:22
Kolejna perełka xD

Autor: Patrick
Temat: opis hogwartu i jego mieszkańców
Treść: Wydaje mi się że Hogwart jest fantastyczną szkołą.
z 6-ciu tomuw dowiedziałem się że : w hogwarcie jest dużo tajnych przejśc, każdy dom ma swoje duchy jeden z duchów to irytek najgorszy autorka zaznaczyła że irytek boi się tylko "Krwawego Barona"
Wiem także że walka miedzy domami toczy się nieustannie największa rywalizacja toczy się między Grfindorem a Sliterinem.
Po przybyciu do Hogwartu każdy pierwszorczny musi założyc tiarę przydziału.

Dezerterka
04-18-2007, 09:30
Wiem także że walka miedzy domami toczy się nieustannie największa rywalizacja toczy się między Grfindorem a Sliterinem.

To mi się tak niegramatyczne wydaje...:rol::rol::rol::rol::rol:

Luna12
04-19-2007, 00:08
Niestety, albo stety..po co nam te ujawnione arty skoro podajesz kto to pisze?!
Jak na razie żadnych ar nie ma..nawet anonimów..bo zjawi się taka Limonka albo Peeves..( bez urazy )
;)

Limonka
04-19-2007, 00:33
Artykułów przychodzi mnóstwo, jeżeli o to ci chodzi. A że do nadają sie tylko do zadrukowania papieru toaletowego, to nie nasza wina.

Cette Noire
04-19-2007, 16:25
Przeczytałam wszystkie ,, perełki" Teraz macie mnie już na sumieniu.

Limonka
04-19-2007, 23:04
Cette Noire, spodziewałam się, że czyjaś głupota doprowadzi Cię do śmierci. Całe szczęście, że (chyba xD) nie moja.

Kolejna perełka

Autor: Zmorek
Tytuł: Składniki eliksirów
Treść:
Składniki eliksirów
Gumochłony - to najprawdopodbniej rośliny magiczne do sporządzania eliksirów. Jest to podobno częsty składnik eliksiru ale w książce raczej jest rzadko wymieniany. Gumochloń może zgnić. Nie jest on miły w dotyku.

Kawałki zwierząt i ich częsci - zawsze dodawane do jakiegoś eliksiru. Wystepują np. kolce szpiczaka, skórki boomslanga, krew salamandry, oczka żuków itp.

Rośliny - jeden z podstawowych składników eliksiru. Bez roślin cięzko uwarzyć jakikolwiek eliskir.

Soki - np. soki z strączku fasoli itp.

Różne inne składniki - np. sproszkowany róg jednorożca, żabi skrzek itp.

Tom
04-20-2007, 13:38
Autor: Zmorek

Kategoria: Świat Magii

Tytuł: Świat Czarodziejów

Fragment: Świat Czarodziejów

Treść:

Z ksiązki można wywnioskować że czarodzieje wolą nieporządek. W 5 tomie gdy po Harry'ego przyleciała straż przednia Tonks powiedziała że woli gdy jest brudno tak jak było w pokoju Harry'ego.
Pozatym w Hogwarcie uczniowie wogole się nie myją. Zastanawiam się także nad tym gdzie śpia nauczyciele bo w ich gabinetach nie ma łóżek.
Studenci Hogwartu wogóle nie piorą swoich ubrań i rzadko je zmieniają. Nie ma wogole napisane że uczniowie myja się przed pójściem spać.Zawsze dzien kończył się tak: Harry się przebrał i weszedł do łóżka - nie ma nic o myciu.
W książce nie ma także nic o tym aby zapalali światło. Wydaje mi sie że dla Autorki było to po prostu oczywiste i nie pisała o tym albo po prosu nie myślała że ktoś zwróci na to uwagę.

Od admina: Zmorku, zastanawiałeś się (wedle Twojego toku rozumowania) jakie długie paznokcie u nóg ma Harry?:lol:

Limonka
04-20-2007, 13:40
Nie no, to jest rozbrajające... A w ogóle, to był fragment o pralni w Hogwarcie i kilka fragmentów o myciu, ale to taki szczegół xD. I fakt, że w świecie magii, nie ma prądu, a tym samym nie trzeba zapalać swiatła również jest nieistotny xD.

Limonka
04-21-2007, 01:55
A teraz paskudna Limonka pokaże Wam kolejną perełkę xD.

Autor: Filiputek
Temat: Zakończanie 7 części Harry'ego Potter'a
Treść:
Rozdział 41
Ostateczna bitwa

...Dochodziła północ. Harry siedział i myślał nad ostatnim horkruksem Voldemorta. Do pokoju Gryfonów wszedł Ron z Hermioną.

-Harry, znów myślisz o Voldemorcie? - spytała Hermiona
-Tak. Jest coraz więcej ofiar. Zbliża się koniec roku i pozostanę bez czyjejkolwiek obrony... .Voldemort tylko na to czeka - marudził
-Daj spokój - westchnęła Hermiona
-Przesadzasz. - dodał Ron
-Jak mi pomożecie, to pójdziemy robić co chcecie.

Hermiona usiadła obok Harry'ego i już chciała zacząć mówić wszystko co wie o Voldemorcie, gdy Ron krzyknął do nich Expeliarmus. Harry i Hermiona polecieli na drugi koniec pokoju i grzmotnęli o ścianę. Ron podbiegł do ukochanej. Zanim Harry porządnie się wkurzył, przez okno wleciało zielone światło Avady Kedavry. Za promieniem wleciał Malfoy na miotle. Harry przypomniał sobie śmierć Dumbledor'a i bezinteresowność Malfoy'a.

-Malfoy. Ty świnio. Jak śmiesz tu przylatywać!? - wykrzyczał przez złość Harry
-Przyszedłem po ciebie, Potter!! - odpowiedział spokojnie Malfoy - Avada Kedavra
-Nie!!! - ryknął Ron, odtrącając Harry'ego
-Drętwota ... Petrificus Totalus... - dołączyli Harry z Hermioną
-Avada ...
-STOP!!! - zatrzymała Harry'ego Hermiona - Jak go zabijesz, to trafisz do Azkabanu. Nie będziesz lepszy od śmierciożerców. Zabierzmy go do ministerstwa. Pocałowała Rona, nakazała złapać oszołomionego Malfoy'a i teleportować się do ministerstwa magii.

-Śmierciożerca? - spytała obleśna sprzątaczka
-Nie pani interes - odpowiedzieli równocześnie
-Pokój za mną, do starca z krzywym nosem. Nie ma za co - zareagowała
Weszli do pomieszczenia zalecanego przez sprzątaczkę. Wszystkie ściany zapełnione były listami gończymi. Ron przyuważył Malfoy'a, szturchnął towarzyszy.
-Kto?? - warknął krzywonosy
-Ron Wesley, Hermiona ...
-Nie wy! Śmierciożerca.
-Malfoy, Draco Malfoy. - odpowiedział Ron
-Żartujecie sobie? To jeden z najbardziej poszukiwanych śmierciożerców. - zerknął na kartę Malfoy'a - Chociaż. Tak, to on. Jak wy go złapaliście.
Nim staruszek skończył, Harry, Ron i Hermiona teleportowali się do Hogwartu i położyli się spać.

Następnego dnia Hermiona wbiegła pospiesznie do pokoju chłopców i wskoczyła na łóżko Harry'ego.
-Harry, już wiem!!!
-Co? Uuaaa... - ziewnął Harry
-Wiem gdzie Voldemort ma ostatniego horkruksa!
-Gdzie?
-Ty nim jesteś! Jak zabił twoich rodziców, zobaczył twoją moc, więc rozszczepił część duszy w ciebie.
-A czemu Snape bronił mnie na 1 roku?
-Bo nie był w pełni sił. Zawsze jak boli cię blizna, tracisz trochę swojej mocy. Myślałam nad tym całą noc.
-Nie! - wrzasnął
-Co jest? - spytała
-Żeby zabić Voldemorta, trzeba zniszczyć wszystkie horkruksy. Jak zwykle masz racje...
-Harry...
-Nie, pójdę sam. Wiem co robić.
Harry teleportował się na cmentarz swoich rodziców i czekał. Zastanawiał się nad swoim bytem, nad Ginny, nad Dumbledor'em, nad Ronem i Hermioną...nie czekał długo. Voldemort przybył.
-Znów się spotykamy Riddle - zadrwił Harry
-He-he. Harry, Harry, Harry ... Wiesz, że zaraz zginiesz? Po co się tu zjawiasz?
Harry się tylko uśmiechnął
-Avada Kedavra - wrzasnął
-Avada Kedavra - dołączył Voldemort
Czar Voldemorta, był mocniejszy, powoli zbliżał się do Harry'ego. Gdy strumień został kilka łokci od Harry'ego, ktoś się obok niego aportował.
-Expeliarmus - krzyknęła Hermiona
Voldemort zaparował czar.
-Oo! I szlamę zabiję - uradował się Voldemort
-Co ty tutaj robisz, wygrywałem.
-Nie musisz ginąć!
-Że co? - spytał z niedowierzaniem
-Wypowiedz rSpaltamulosr1; na twój album. Zrobisz swojego Horkruksa. - wyszeptała Hermiona - wpadłam na to jak zjawił się Malfoy
-Spaltamulos - wyszeptał - Avada Kedavra
-Avada Kedavra - krzyknął Voldemort
Hermiona wykorzystała okazję i teleportowała się do Hogsmade, do Hogwartu się nie dało. Po chwili Harry'emu zrobiło się zimno. Czar Voldemorta był łokieć od niego.
-Avada Kedavra - wrzasnął Harry odskakując w bok.
-NIEEEEEEE!!!

Rozdział 42
Śmierć pana

-Harry, Harry, słyszysz nas? - zaniepokoił się Ron
-Co jest grane? Gdzie ja jestem? - markotał
-ŻYJESZ!!! Harry zabiłeś pana ciemności. Voldemort nie żyje. Jesteś bohaterem.
-Ale jak?
-Voldemort cię zabił, zniszczył ostatniego horkruksa, ale twój pocisk też trafił. Na szczęście twoja dusza przeżyła w albumie twoich rodziców.
-Ale ja mam ciało. - nadal dziwił się Harry
-Ja, Hermiona i reszta szkoły, oddaliśmy część swojej mocy do albumu. Później zrobiliśmy to samo co Voldemort, ale z twoim ciałem.
-Gdzie Ginny?? - ucieszył się Harry
-Zaraz będzie rodzić. Szybko. Jesteś gotowy?
-Eeee. Leżałem 3 miesiące?? - bąknął Harry
-Taaa. Złap mnie za rękę
Ręka Harry'ego jak i reszta ciała była już całkowicie spocona.
-To sala obok - dodał Ron
Harry zemdlał.
-Wiedziałem - uśmiechnął się Ron

Kwestie Voldemorta, szczególnie 'he-he', przyprawiły mnie o niewyobrażalne ataki śmiechu. No i rodząca Ginny... Albo: '-Malfoy. Ty świnio. Jak śmiesz tu przylatywać!?'A niektórzy się potem dziwią, że mi pada na mózg xD.

//Poprawiłem znaki r30, r17 itp... -Krico

Cette Noire
04-21-2007, 13:13
-ŻYJESZ!!! . . .

-Voldemort cię zabił, zniszczył ostatniego horkruksa, ale twój pocisk też trafił.

Fragment bezkonkurencyjny.

A całość tak żałosna, że aż śmieszna.

Ginny_Weasley_
04-21-2007, 22:44
Nie dobijajcie mnie xDD Gdyby tak łątwo byłoby rozpczepic swoja dusze to kazdt by to juz zrobił

Luna12
04-22-2007, 01:07
Oj mają..:lol:
Dlaczego Harry przywrócił tylko życie rodzicom i Albusowi??
A ja myślałam, że w blogach Rowling pisze rozdziały do 7 części Harrego..
I te wątki miłosne..toż to jest pornografia!
Ale dowiedziałam się chociaż kim byli: Lunatyk, Łapa, Rogacz (...) i że Hogwart jest taki tajemniczy..te sale, duchy...
I jeszcze wiem, że Harry ma najlepszą miotłę..ale mu się złamała.

A tak na marginesie..w P.S.Mając przyjemność mieć styczność z Limonką i Peeves, dziwię się że jeszcze mnie tu nie umieściły ;)

Limonka
04-22-2007, 02:35
Kolejna perełka... Zabójcza xD.

Autor: Lord Valdziu
Temat: Wady i zalety Voldemorta
Treść:

Zalety:
Coraz mniej nierobów czyli mugoli
Nie jest ich zadużo

Wady:
Nigdy nie myśli, ale każe innym myśleć.
Ocenia lepszych na gorszych.
Nigdy nikogo nie słucha (poza samym sobą).
Nigdy dla nikogo nie jest miły.
Zachowuje się jak 16 latek.
Zawsze próbuje udowodnić, że jest najlepszy.
nie umie uzyć innego czaru oprócz: ,,Avada Cedavra, iCrucio'' .
Zneca się nad bezbronnymi.
Zawsze myśli, że z kazdym wygra.
Nikogo nie docenia.

Coś dużo tych wad nie...?

Cette Noire
04-22-2007, 13:05
Nie mogę . . . . aż tyle wad przypisać naszemu kochanemu Lordziowi. To jest taki wrażliwy człowiek. On się poplacze jak to przeczyta. Co za brutalnośc . . . i na dodatek jeszcze kłamstwo , bo przecież to chyba wspaniale , że ,,nie umie uzyć innego czaru oprócz: ,,Avada Cedavra, iCrucio'' " Przynajmniej tymi trzema czarami nigdy, nikomy krzywdy nie zrobi . . . . bo on jest taaaki wrażliwy

Sherry
04-22-2007, 16:28
Jak się dowie to depresji dostanie i ten niby czarodziej ze szlama wygra!! Biedny Lordzio biednego człowieka w depresje wprowadzaci xD.

Madzia Lily
04-22-2007, 18:41
Nie skapowałam dwóch punktów:

"Nie jest ich zadużo"-Voldemortów??

"Ocenia lepszych na gorszych."-czyli u niego lepsi są gorsimi czy odwrotnie???
Może ktoś mi to wytłumaczy??

Her-mio-na 13
04-22-2007, 19:38
No, jeśli Voldemort zachowuje się jak 16 latek, to Dumbledore miał 13 lat gdy umarł...
A co do wad, to większość z nich powinna być umieszczona w zaletach;)

Tom
04-23-2007, 07:02
Autor: pottermaniak

Kategoria: Fan Fiction

Temat: Harry Potter i bitwa o Hogwart

Fragment: Moja siudma część

Treść:

Harry Potter siedział na łóżku kiedy do pokoju wleciała sowa .
-To od Freda i Georger17;a- pomyślał Harry.

Cześć Harry może chciałbyś w te wakacje
Zamieszkać u nas, a nie u Mugoli odpisz

P.S. Nasza sowa nie wie, że trzeba czekać
Na odpowiedź adresata więc wyśli Hedwige.
Będą też Ron Heroina i Ginni.
- Super! powiedział Harry i napisał chce.
Szedł i powiedział
- Wujku wyjeżdżam. Już się nie spotkamy. r11; powiedział Harry
-Dudley Petunia Harry wyjeżdża. Powiedział wuj Vernon.
-Harry wyjeżdża i do nas nie wróci.
Hary nie wróci?- zapytał wesoło Dudley r11; Taak! Nie wróci! On nie wróci!
-Kiedy wyjeżdżasz?- zapytał wuj Vernon
-Nie wiem.- odpowiedział Harry.
Trzy dni po dostaniu sowy Harry jadł spokojnie obiad (bekon) nagle coś Huknęło.
-Cześć Harry - powiedział Fred.
-Wynośmy się z tont - powiedział George.
-Nie spakowałem się.-rzekł Harry.
-Nie ma potrzeby przywołamy twoje rzeczy jak będziemy na miejscu.-Odpowiedział Fred.
-Teleprtujemy się.- powiedział George- Raz, dwa trzy.

Toche małe, ale to ms64;j 1 artykół

Przpis od: Tom

Pozwoliłem sobie wyszczególnić w tekście najlepsze (moim zdaniem) fragmenty.

Limonka
04-23-2007, 11:31
Tom... masz mnie na sumieniu! Padłam... I coś Huknęło... Nie no, ja z tont idę..

:D:D

Anika
04-23-2007, 14:00
*czyta teks
*wytrzeszcza oczy
*robi się czerwona
*wybucha tak spazmatycznym śmiechem, że górale na Podhalu zastanawiają się, w ktorym lesie wilcy wyją
*zalicza glebę pod stolikiem na kompa
*nadal zwija się z dzikiego brechtu
LUDZIE SKĄD WY BIERZECIE TAKIE DURNE POMYSŁY? <teks do autora SIUDMEJ :lol: części Pottera>
Przecież to kaleczy wszelkie zasady gramatyki, ortografii i interpunkcji, normalnie jedna wielka masakra! :D :lol::lol::lol::lol:

Cette Noire
04-23-2007, 14:13
Klawiatura mojego komputera nie wytrzymala kolejnego zetknięcia z moją głową //biedna klawiatura//

Anika
04-23-2007, 14:25
Cette, sfinansować ci nową klawiaturę? <śmieje się i podaje Cette nowiutka klawiaturkę> czekam na dalsze perełki, przecież to wspaniała rozrywka! Ciekawe czy kiedyś ój art tez się tu znajdzie? Jak na razie dałam cztery i jakos nie znalazłam się w tej szufladzie :lol:

Dezerterka
04-23-2007, 14:39
Ktos bardzo usilnie probuje spowodowac, zebym wyleciala wz biblioteki i dostala zakaz do jej uzaywania. Po przeczytaniu tej jakze pasjonujacej SIUDMEJ czesi wybuchlam ... eee... smiechem... coz, troche za glosnym jak na blibliotekarskie warunki - przez co wyszlam na jakas kretynke... i wszyscy sie na mnie dziwnie patra teraz... w sumie to przyzwyczailam sie, ze ludzie zazwyczaj dziwnie na mnie patrza...nevermind xD,...
Rany... Jak mozna cos takiego napisac... ^^

Padlam... To mnie rozwalilo od srodka xD

Limonka
04-23-2007, 14:47
Mam w tym momencie twórczą wizję, małych kawałeczków Lothien, porozrzucanych po całej bibliotece, z powodu rozsadzenia od środka :D:D

Sherry
04-23-2007, 19:25
Nie no masakra xD.

Limonka
04-24-2007, 15:20
Była jedna świetna perełka dzisiaj, ale ja głupia skasowałam... =(

Madzia Lily
04-24-2007, 18:04
Limonka! Jak mogłaś!!
Ta poprzednia była zaje...fajna. Czekam na kolejne... Ciekawe kiedy ja się tutaj znajdę...

Anika
04-24-2007, 18:22
Kurczę szkoda, że skasowałaś :( nie rób tak więcej :D

Limonka
04-24-2007, 18:25
Patrzcie to... nowy news...
Autor: P_Wredna
Temat: Tom Felton w...
Treść: Wiedzieliście, że Tom Felton wystąpił w filmie ''Anna i Król''? Jako Louise.

Ilu to nowych rzeczy się czlowiek codziennie dowiaduje xD.

Anika
04-24-2007, 18:30
Limonka, dwa zdania, a tak wiele radości XD normalnie wyję ze śmiechu <hahaha>

Madzia Lily
04-24-2007, 19:10
Ale nie no....
Super....'
Powaga...
*wyje ze śmiechu pod stolikiem na komputer*

Luna12
04-25-2007, 00:15
Szkoda, że Harry w SIUDMEJ CĘŚCI WYNIÓSŁ SIĘ Z TONT:|
Ja też się Z TONT wynoszę, ale wrócę jutro.
Albo mi się wydaje, albo się cofam czytając takie rzeczy.. B)

Smierciojadek
04-26-2007, 19:37
nie wiem czemu wy się czepiacie...<mysli> te arty zaslugują na opublikowanie na tej stronie!! Ja postawiłabym od razu W xD
Nie no te arty sa powalające =) Krico więcej xP

Limonka
04-26-2007, 19:54
Więcej? Ja co prawda nie Krico, ale proszę bardzo xD.

Autor: Aga_Granger
Temat: filmy
Treść: Oglondałam wszystkie filmy z harego potera i podobały mi sie wszystkie i jestem ciekawa czy bendzie jakaś nowa wersja . Gre niestety mam tylko jednom.Amam nadzieje że są fajne. pożyczyłam koleżance gre z harego potera bo była zainteresowana . Dostała od taty karty z harym poterem . I nawet zaczeła czytać książki . A ja tam wole oglądać.Jak mi powiedziała że chary poter śni jej sie po nocach a ja jej odpowiedziałam a comnie to obchodz.Jak znalazła i pokazala mi tom strone to mi sie spodobała i własnie nachencała mnie żebym napisała artykuł i napisałam.

Luna12
04-26-2007, 20:06
Jeny, charyy co ty z ludzmi wyprawiasz:)

miotła, różdżka...co tam jeszcze są the best:P
Potter zginie..??pewnie przez Puszka..jak nie pamiętam w którejś tam części Rowling pisała, że Harry nie zaszczepił się przeciw wściekliźnie....
no i mamy THE END HARREGO:lol::lol::lol::lol::lol:

Jeny chłopie.. o co ci chodzi??
Może jakaś mysl przewodnie Jamesa..?? bo jak na razie to nie wiem o co ci chodzi!

Taa. i co mam zrobić?
Wejść w te rozdziały.. ale to naprawdę jest prawda i nie okarze się że czytam blooga, a nie kolejnego blogasmileysmiley

proponuje następnym razem wszystkie przemyślenia zawierać w jednym poście...

Limonka
04-26-2007, 20:31
Luna... o czym ty właściwie piszesz? Bo ja nic z tego nie rozumiem. I czemu nie napiszesz tego wszystkiego w jednym poście?

Luna12
04-26-2007, 23:12
Hmm..Patric..jak na przeczytanie 6 tomów Harrego to niewiele wiemy..tylko duchy, przejścia itp.
A KTO TO JEST HARRY?

Anika
04-27-2007, 11:32
Limonka napisał/a:
Aga_Granger
Treść: Oglondałam wszystkie filmy z harego potera i podobały mi sie wszystkie i jestem ciekawa czy bendzie jakaś nowa wersja . Gre niestety mam tylko jednom.Amam nadzieje że są fajne. pożyczyłam koleżance gre z harego potera bo była zainteresowana . Dostała od taty karty z harym poterem . I nawet zaczeła czytać książki . A ja tam wole oglądać.Jak mi powiedziała że chary poter śni jej sie po nocach a ja jej odpowiedziałam a comnie to obchodz.Jak znalazła i pokazala mi tom strone to mi sie spodobała i własnie nachencała mnie żebym napisała artykuł i napisałam.

jezu... :rip::rip::rip::rip::rip: ludzie... MUAHAHAHAHAHAHAHA!!!! <ryczy z tak psychodelicznego śmiechu że to shock> W życiu nie OGLONDAŁAM takiego dennego arta!! A ja się bałam, że to mój tu trafi!! Patrzcie, dziewczyna NAWET ZACZELA CZYTAC! Boże święty, co za cuda! Chyba nie BENDZIE zdziwienia jak powiem, że Miodek zabiłby się o własne nogi, jakby to zobaczył!! CHARY ŻONCI :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Limonka
04-27-2007, 12:06
I proszę bardzo, kolejna perełka xD

Autor: Daniel_Gryffindor
Temat: Dumbledore pokłócił się z Snapem
Treść: Jak zauważyłem w 6 części Dumbledore pokłócił się ze Snapem.Uważam że Dumbledore nie powinien mu wybaczać,ponieważ jego historia nie była ciekawa.
Jednak Dumbledore mu wybaczył dlaczego???
Mam dwie przyczyny dlaczego.
1.Dumbledore zawsze ufał i przebaczał każdemu,jedni uważają,że to wada a drudzy mówią,że to zaleta.
2.Wydaje mi się że Dumbledore nie chciał stracić następnego nauczyciela obrony przed czarną magią.

Bardzo proszę to rozważyć

Anika
04-27-2007, 12:14
:lol::lol::lol::lol::lol: matko kochana, to było NAJLEPSZE!! Boże jedyny, ludzie chyba za grosz rozumu nie mają <piszczy ze śmiechu>... ja fce więcej... :smilewinkgrin::smilewinkgrin::smilewinkgrin:

R_Lupin
04-27-2007, 13:14
Hihi, dobre, ale najlepszy jest ten Agi_Granger. :D:D:D

Anika
04-27-2007, 13:14
popieram, Aga pisz częściej!! :D <hahaha>

Ginny_Weasley_
04-27-2007, 18:15
No jak bym nie wiedziałą

nie no Aga_Granger napisała chary poter :lol:

proponuję pisać wszystko w jednym poście, i ew. edytować je... lepsze to niż pisanie wielu postów :/

Ginny_Weasley12
04-27-2007, 20:15
Aga_Granger niech pisze wiecej artów!! Ale smutno mi, bo ja też tak naprawde sie Aga nazywam... wstyd mi za nią:(

James_Potter
04-27-2007, 21:02
szczerze powiedziawszy ten o Dumbledorze jest napewno na takie lepsze O niz ten od Agi temu to talbym T

Flegma
04-27-2007, 21:18
Ej Aga_Granger po prosru ma talent! Ja nie wiem ludzie, co z wami. Czy wy nie widzicie, że tutaj na naszych oczach rodzi się nowy talent?! Ah...

Cette Noire
04-28-2007, 14:14
No własnie . . . Co wy chcecie od niej. Przecież ten artyjuł to jest cudo. Istne cudo. Aga_Granger nie przejmuj się nimi. Ja w Ciebie wierzę, że będziesz jeszcze pisała równie wspaniałe artykuły. Pamiętaj,że najlepsi pisarze nigdy nie byli doceniani za życia. . .
~~~~
<ściana><kolejna ściana > < i o! następna sciana >

Limonka
04-28-2007, 22:51
No to macie kolejną perełkę xD

Autor: Hardodziob
Temat: Jak zniszczyć horkruksa?
Treść: -Uważam, że zanim zaczniemy szukać hurkruksów Lorda Voldemorta to powinniśmy wiedzieć jak je zniszczyć- powiedziała Hermiona
-No a skąd mamy się dowiedzieć- zapytał Ron
-Myślę, że jedyną osobą, która to wie i jest przy życiu jest profesor Slughorn- powiedział Harry- on wie o horkruksach wszystko
-No dobra ale jak go znajdziemy, po tym jak zamknęli szkołę to znów ukrywa się w mugolskich domach.
-Mysle, że to raczej nie będzie problem, ponieważ teraz Slughorn ukrywa się w głownej kwaterze Zakonu Feniksa
Tak więc, gdy Harry, Ron i Hermioena znaleźli się już w kwaterze głównej zastali tam Slughorna.
-Witajcie- powitał ich Slughorn- jak to miło, że przyszliście może trochę piwa kremowego?
-Tak chętnie
-Mówcie co was sprowadza
-Tak więc profesorze chcielibyśmy się dowiedzieć ja zniszczyć horkruksa
Slughorn udławił się i wypluł na stół nieco krzemowego piwa.
-To wy ciągle chcecie szukać tych horkruksów?
-Tak.
-No dobrze powiem wam bo widzicie, aby zniszczyć horkruska należy go dosłownie zabić, czyli potraktować go z Avada Kadavra. Jeśli nie umiecie rzucać tego zaklęcia to poproście o pomoc szalonookiego on na pewno wam pomoże.
-Gdzie go znajdziemy?
-Aktualnie jest na Syberii. Podobno tam ukrywają i mnożą się Dementerzy. Musicie go znaleźć.
-Ale Syberia jest ogromna.

Być może ciąg dalszy nastąpi

Dezerterka
04-28-2007, 22:55
HAHAHAHAHAHAHA!!!

To ja lecę na Syberię. Wróce za pół roku, jeśli nie zamarznę xD

Pa wszystkim!! xD

Her-mio-na 13
04-29-2007, 10:31
Aktualnie jest na Syberii. Podobno tam ukrywają i mnożą się Dementerzy.
To było dobre. Albo, że się udławił i potem mówił xD
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol:

Ginny_Weasley_
04-29-2007, 14:31
Teraz wiemy ze Dementerzy rozmnażaja sie na Syberi xDD

Limonka
04-30-2007, 12:09
Kolejna perełka xD

Autor: pottermaniak
Temat: Blizna Harry'ego
Treść: Oto fragmęt rozmowy McGonagal z Dumbledorem
"- Nie możesz czegoś z tym zrobić?
- Nawet gdybym mógł, tobym nie zrobił. Blizny mogą . Sam mamjędną nad lewym kolanem, jest doskonałym planem lońdyńskiego metra.(...)" (HP 1 str. 20).
ciekawi mnie zdanie "Blizny mogą się przydać.". Może Dumbledore miał jakieś plany do blizny Harry'ego.Może chciał aby Harry wchłonoł Voldemorta przez blizne a potem zabił się.
Czekam na komentarze.

Slayerka
04-30-2007, 12:23
wchłonął?? :lol: Wchłonął i się zabił... :lol: O maj gad... XD Świetne :lol:

wiktor
04-30-2007, 13:04
Hahaha! Mistrz! Rowling lepiej by tego nie napisała!!! :lol:

EthacridiniLactas
04-30-2007, 15:11
A ja dodam newsa ktory sie pojawił:

Autor: martuniapotterolog
Tytuł: Shakira i Harry Potter
Treść:
Shakira przyznała, że jej ulubionym gatunkiem literackim jest HARRY POTTER!!!!!!!! Piosenkarka z niecierpliwością czeka na kolejny tom powieści!!!!!!!

Niezłe =)

EDIT:
Nie wiedziałam, ze Harry Potter to gatunek literacki...=)

Anika
04-30-2007, 16:05
Ty, może kiedyś Shakira zaśpiewa piosenkę z Potterem? <leży i kwiczy ze śmiechu> to by było zajefajniaste ^^ XD

Slayerka
04-30-2007, 16:28
:lol: muszę powiedzieć w bibliotece, żeby HP przełożono do odpowiedniego gatunku XD Shakira mogłaby jeszcze hymn potterowski zaśpiewać XD

TomV
04-30-2007, 16:42
MUAAAAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!! B) Warto być adminem chociażby z powodu takich "artykułotworów" :P Dawajcie więcej...

Albus12
04-30-2007, 17:03
Jezu nie moę sie powstrzymac HAHAHAHAHAHAHAHA:):):)

flood niemile widziany na stronie... nie dość, że nic nie robi, to utrudnia egzystencję innym użytkownikom

Ginny_Weasley12
05-01-2007, 18:23
boze... aż se siknęłam na krześle. nie no, to juz przesada. HAHAHAHAAHAA

Peeves
05-01-2007, 23:00
Fakt faktem, całkiem zabawne są te perełki... ale mi po sprawdzeniu kilku takich artów mniej do śmiechu... smutna prawda, że ludzie nie są tak inteligentni jak kiedyś myśłałam...

EthacridiniLactas
05-02-2007, 20:42
Oto kolejna perełka:

Pozwoliłam sobie "wytłuścić", to co uważałam za najzabawniejsze badz "też również" tragiczne.

Autor: zaaki
Tytuł: Syriusz Black czy jest dobry czy zły?
Fragment:Nie wiem czy taki artykół już się ukazał ale zawsze warto spróbować :D

Treść: Zastanawialiście się kiedyś czy Syriusz może być dobry czy zły??
Z jednej strony jest dobry, bo pomagał Harry'emu i jego ojcu Jamesowi w różnych ciężkich sytuacjach; pomagał też również Zakonowi Feniksa. Jego dom był siedzibą Zakonu, Harry mógł tam spędzać trochę czasu w wakacje itd. Syriusz był człowiekiem zawsze chętnym do pomocy, wyśmienitym czarodziejem i wspaniałym ojcem chrzestnym Harry'ego. Ocalił go nawet przed wilkołakiem. Jako animag zmienił się w wilka i rzucił się na wilkołaka Remusa Lupina, mimo iż Remus był jego dobrym przyjacielem. Mógł stracić swoje własne życie ale chciał za wszelką cenę uchronić Harry'ego od śmierci. Podczas walki w Ministerstwie Magii i Czarodziejstwa oddał życie za Harry'ego starając się uchronić go przed śmierciożercami...
Z drugiej strony był przestępcą. Nawet jeśli nie zabił tych trzynastu osób, za które umieszczono go w Azkabanie ale sama ucieczka z tego miejsca była poważnym przestępstwem. Uciekając z więzienia dla czarodziejów sprzeciwił się decyzji Ministerstwa Magii i Czarodziejstwa co też było poważnym wykroczeniem. Tak samo ukrywanie się przed Ministerstwem Magii i Czarodziejstwa przysporzyło mu wielu kłopotów. Nawet jako dziecko uczące się w Hogwarcie nie był aniołkiem. Razem z Jamesem Potterem popisywali się znęcając się nad Severusem Snapem(dlatego nawet jako dorośli się nienawidzili).
O tak, Syriusz miał na koncie wiele przestępstw ale ja uważam go za godnego podziwu, ponieważ jak już powiedziałam oddał swe życie, króre zapewne bardzo lubił, by uratować małego chłopca, syna jego dawnego przyjaciela.
Może i mam w moim artykule parę błędów i może taki art. już się kiedyś ukazał ale nie znęcajcie się nade mną w komentarzach z tego powodu. Zamiast tego proszę abyście napisali mi czy waszym zdaniem Syriusz był czarodziejem złym i powinien umrzeć, czy dobrym nie zasługującym na śmierć.

Angela Johnson
05-02-2007, 20:51
hehehe :lol: oddał swe zycie, które zapewne bardzo lubił xD

Slayerka
05-02-2007, 20:55
:lol: polewqa XD Ale mogę się założyć, że mój jakiś art też tutaj się na pewno pojawi (jeśli już się nie pojawił XD)

Angela Johnson
05-02-2007, 20:56
bardziej możliwe że moj tu wstąpi <LOL>

EthacridiniLactas
05-02-2007, 21:08
I kolejne.

Autor: patrick
Tytuł: ŚMIERĆ DUMBLEDORA
Fragment: UWAZAM ŻE NAPISAŁEM TO CIEKAWIE PROSZE TO MUJ PIERWSZY ART NIE BĄDŹCIE ZBYT OSTRZY

Treść:Weżmy pod uwage wszystkie fakty .
Ojciec maloja jest śmierciożercą ,ma pieniądze dzięki którym kontroluje połowe ministerstwa .
Jego matka tkże jest śmierciożercą ale martwi się o się o swojego syna .
Draco ma zostać sługusem Voldemorta i to jest najciekawsze .
Voldemort daje draconowi zadanie musi on zabic samego Dumbledor'a .
l Gdy narcyza boi się o syna prosi snepa o złozeenie przysięgi wieczystej .
Snep zgadza się na tylko po to by siostrze narcyzy , bellatrix było głupio .
Ponieważ podczas rozmowy bella ciągle droczyła się ze snejpem.
Harry i Dambledor opuszczają Hogwart by znaleść i zniszczyć 4 horkruks(1 horkruks=dziennik Ridleja,2horkruks=pierścień,3horkruks=blizna Harrego)którym jest medalion Salzara Sliterina.
Gdy Harry i Dambledor wracają do Hogsmeade Madame Rosmerta pokazuje im mroczny znak nad zamkiem .
Dambledor natychmias kazał założy Harremu peleryne niewidke.
I polecieli na miotłach rosmerty do Hogwartu.
Tam toczyła się walka jakiej nikt jeszcze nie widział .
Malfoj otworzył drzwi od wierzy astronomicznej .
dambledor zdążył rzucić zaklęcie zamrożenia na Harrego,wtej samej chwili malfoj wyszczelił Dambledorowi różczkę z ręki .
Dlaczego malfoj nie zabił go od razu??
Ponieważ się bał ,tak bał się i to bardzo .
Myślał co się stanie gdy to zrobi.
Dopiero snepe zabił Dumbledora ponieważ złożył przysięge musiał to zrobic .
Gdy umarł dumbledor w Harrym wybuchła złość.
Prubował złapa śmierciożerców a szczegulnie Snype.
Nie udało mu się to .

EDIT: Wiemy oczywiscie wszyscy, ze Snype zawsze robi wszystko co moze, zeby innym bylo glupio.

Angela Johnson
05-02-2007, 21:14
hahaha to naprawde dobre nawet w imionach popełnił błędy <lol>:lol:

Slayerka
05-02-2007, 21:21
:lol: Polewka na całego :lol: Ile błędów... XD Na szczęście wiadomo, że z ortografii taka najgorsza nie jestem :lol:. A jakie błędy w imionach... :lol: To moim zdaniem jest jedno z najlepszych XD

Sherry
05-03-2007, 11:15
"malfoj wyszczelił Dambledorowi różczkę" o lol :lol: Ludzie to mają pomysły

Peeves
05-03-2007, 14:07
Może nie jest to typowa perełka, ale całkiem oryginalna...

Temat: mowa wężów

Autor: ewcia16

Treść:A - sysys
B - sysss
C - sasys
D - sysasy
E - ssss
F - ssyssy
G - ksysys
H -osksy
I - syk
J -ksssy