PDA

View Full Version : Oszukać przeznaczenie

Nacia1234
04-26-2008, 11:31
Wprawdzie sama oglądałam tylko tzecią częsć filmu, co nie oznacza, że nie moge go polecić. "Ozukać przeznaczenie", to jedyny horror, który mogłabym oglądać przez wieki. Opowiada on o dziewczynie (III część, chociaż pozostałe są niemalże takie same), która wraz z przyjaciółmi wybiera się do wesołego miasteczka. Przed wyjazdem kolejki górskiej doznaje ona szokującej wizji, że kolejka w drastyczny sposób się rozbije. Część osób wysiadła, ale resztę osób, które miały zginąć w ten wieczór czeka śmierć. Na zdjęciach, które owa dziewczyna robiła są wskazówki - dotyczące właśnie tych wydarzeń. Ona wraz z przyjacielem, który również wtedy się uratował stara się ostrzec tych wszystkich ludzi. Końcówki nie będę już opowiadać. Naprawdę polecam.

Sev1302
04-27-2008, 14:04
Nacia oglądałam wszystkie części parę razy i także polecam. Lecz moim zdaniem trzecia część była najgorsza... Obejrzyj sobie pierwszą, ona jest najlepsza (oczywiście wg mnie)
Wszystkie części są podobne. Pierwsza jest o (streszczam w dużym skrócie) samolocie, a druga o karambolu... Kiedyś czytałam recenzje jednego z tych filmów, która nie była zbyt zachęcająca do jej oglądania, lecz wg mnie można ją obejrzeć i nie żałować...

Sunshine
04-27-2008, 19:14
Naciu, od najgorszej części zaczęłaś ;p Ja tak ja Sev, polecam jedynkę. Jest zdecydowanie najlepsza z całej trylogii. Dwójka jest trochę naciągana, z tym że stanowi jakby "dopełnienie" części pierwszej. A trójka mi się wydawała taka wyrwana z kontekstu. RAZ jedynie było nawiązanie do katastrofy samolotu, nic więcej.

Recenzje wszystkich trzech części umieściłam w temacie "Co ostatnio oglądaliście?" - dla zainteresowanych ;)

Nacia1234
04-28-2008, 20:51
Sun, oglądnęlam tą i jak już wspomniałam spodobala mi sie. I nie ja wybierałam, od której czesci zacznę. Akurat ten film emitowany był na HBO. Ale muszę się wkrótce skusić i załatwić sobie pierwszą i drugą część.

Miss Bagwell
05-07-2008, 12:53
W życiu nie widzialam bardziej dennego filmu. Celem reżysera było wymyśalnie jak najabrdziej spektakularnych śmierci swoich bohaterów a wyszła z tego nie lada komedyjka. Sama fabuła też nie grzeszy pomysłowością a aktorzy... no cóż to nie jest pierwsza liga , ale do takich filmów zazwyczaj biorą aktorzynki tego typu. :rol:

klaudusiaaa
06-11-2008, 11:52
Oglądałam, ale nie pamiętam ile części xD Pierwszą pamiętam najlepiej, podobała mi się. Taki zwykły film o śmierci. Nic nadzwyczajnego, a jednak obejrzałabym go jeszcze raz.

Halfblood-Princess
08-30-2008, 15:31
Dobry horror. Co prawda, oglądałam tylko 1 i 3, ale naprawdę polecam. Jedynka bardziej mi się podobała, bo nie było takich drastycznych scen, jak w trójce. W 3 zdecydowanie za dużo krwi.

Slayerka
09-09-2008, 17:58
Moim zdaniem jest to świetna seria. Mimo że zazwyczaj najbardziej lubię filmy z moimi ulubionymi aktorkami, to moim zdaniem najlepsza była dwójka.^^
Mimo, że jedynka była jakby najważniejszą częścia, gdzie wszystko się zaczęło, gdzie najwięcej możemy się dowiedzieć, to jest na drugim miejscu. Sama nie wiem czemu... Może dlatego, że to właśnie drugą część obejrzałam jako pierwszą, dzięki niej pokochałam tę serię?^^ I kocham ostatnią scenę - z dzieciakiem, grillem i ręką. xD
Trójka była z Alex.^^ I to była jednak najgorsza część... Liczyłam na coś lepszego.

Mogliby jednak bardziej nawiązywać do katastrofy samolotu, przecież to od niej praktycznie wszystko się zaczęło. W trójce chyba ktoś na szybko o tym wspomniał... Ale zapomnieli o dwójce, czyli kontynuacji tego. W ogóle... Trójka była jakby czymś oddzielnym.^^

Nacia1234
09-10-2008, 18:10
A ja ostatnio oglądnęłam jedynkę, co prawda nie całą, ale kawałęk i przynajmneij wiem, jak to sie zaczęło i muszę przyznać, że wszystko mi się podobało, do momentu po katastrofie samolotu włącznie. A później - klapa. I tak wolę zakończenie trójki. xD

Sunshine
09-10-2008, 19:18
W trójce chyba ktoś na szybko o tym wspomniał... Ale zapomnieli o dwójce, czyli kontynuacji tego.

ee, z tego co pamiętam, to był jeszcze pokazany nr '180', który się przewijał przez pierwszą i drugą część.

Slayerka
09-10-2008, 21:34
ee, z tego co pamiętam, to był jeszcze pokazany nr '180', który się przewijał przez pierwszą i drugą część.

Może i liczba 180 pojawiała się co raz, lecz mowa o samolocie pojawiała się w drugiej części (bo to przecież kontynuacja) co raz. Najpierw w pokoju przesłuchań, potem często rozmowy na ten temat, a nawet postacie, które były w obu. Jednak w trzeciej części nie było mowy o karambolu, jedynie w szkole napomknięto o samolocie.
Chyba że mi już się coś pokręciło.^^

Sunshine
09-12-2008, 15:43
raczej nic ci się nie pokręciło, bo o karambolu faktycznie nie wspomnieli. Może po prostu nikt nie wiązał tego karambolu z samolotem? Tylko 'zaintereswane' osoby? W końcu o tym samolocie, wizji Alexa itepe, itede rozpisywali w internecie, gadali w telewizji, więc u nich było to powszechnie znane.. raczej

Roksia
09-14-2008, 19:50
Ja oglądałam 1 i 2 część.Pierwsza bardziej mi się spodobała od drugiej.Ale najpierw widziałam część 2 i nie rozumiałam o co chodzi z tą dziewczyną co przeszyła w 1 części.A póżniej obejżałam 1 część.

Slayerka
09-14-2008, 19:57
Sun, może i tak. Chociaż czy nie byłoby to dziwne? Rok po katastrofie lotniczej zdarza sie coś podobnego. Tym razem to dziewczyna ma wizje, a każdy z uratowanych ma jakiś związek z uratowanymi z samolotu. Wśród osób które zginęły po uratowaniu z karambolu znalazła się jedyna ocalała z samolotu. Media by tego nie chwyciły? Nikt o tym nie wie? Wg trójki, dwójka jakby nie istniała.

Roksia, cóż... Ja też najpierw obejżałam dwójkę i jakoś wszystko rozumiałam.

Sunshine
09-14-2008, 20:51
Slay, media nic nie wiedziały o tym, że oni się spotykają, obmyślają ten cały plan śmierci itp. Oni to robili po kryjomu, chociaż, chyba powinni załapać, że po karambolu nagle ta Clear rezygnuje z bezpiecznego schronienia i idzie w świat. Ale w końcu to tylko film, zawsze znajdzie się jakis błąd czy niedociągnięcie

33
10-14-2008, 17:13
Jakoś nie przypadł mi ten film do gustu. Widziałam wszystkie trzy części na urodzinach mojej koleżanki, i szczeże mówiąć nie umiałyśmy sie powstrzymać od śmiechu. Może to ze względu na towarzystwo, ale film potraktowałabym raczej jako komedie xD
I dodam jeszcze, że mam bardzo niecodzienne poczucie humoru ;))

Claire
10-14-2008, 18:03
Widziałam pierwszą i drugą część. Ot takie sobie filmy, nawet nie bardzo straszne. Oglądałam ani nie nudząc się, ani nie będąc specjalnie ożywioną. Obejrzałam, zaliczyłam kolejną pozycję z listy, przeszłam do kolejnego filmu, który był o niebo lepszy. Nie gustuję w takich horrorach. Film, który ma wywoływać u mnie dreszcze musi mieć klimat, niesamowitą atmosferę, musi mieć w sobie coś, że po obejrzeniu go, będę bała się zgasić światło. Ludzie, którzy giną w najróżniejszy i krwawy sposób nie podpinają się pod te elementy. Dla mnie to za mało.

KaroLh
02-12-2009, 12:41
Mi bardzo te filmy się podobały, a nie oglądałem tylko 4 części, bo chyba wyszła. Najlepsza 3 część, ale do końca nei wiadomo jak się kończy. Pamiętam jak szłem do kuzyna i oglądaliśy horrory z jego płyt...to były czasy..

Alice Cullen
04-15-2009, 19:46
,,Oszukać przeznaczenie'' jest fajne,osobiście miałam okazję obejrzeć tylko drugą,ale wydaje się fajne.

Roksia
07-09-2009, 19:51
Jakiś czas temu widziałam 3 część. Była chyba najlepsza ze wszstkich.

Lucas_1995
07-12-2009, 20:25
Moim zdaniem trójka i jedynka są najlepsze...są takie bardziej wyraziste...A propo tego lotu 180 to w każdej części coś się związanego z nim pojawiało

KaroLh
08-02-2009, 00:18
3 była najlepsza, bo na końcu te lunapark był. Super, ale katastrofa samolotu i kraksa na autostradzie też są fajne. Śmierć i tak spełni swój plan i cię dorwie...

Pozdrowienia ... Śmierć

Nacia1234
10-02-2009, 20:20
Byłam ostatnio w kinie na czwartej części, 3D. OMG, takiego shitu to dawno nie widziałam. Kompletna porażka i tyle. Jedyną ciekwą rzecza był wąż, ogólnie nudy i tyle.

Szympi
12-27-2011, 22:58
Oglądałem tylko trójkę - to ta z wesołym miasteczkiem chyba - i moim zdaniem film straszny, epicki, genialny... ^^ Fajny był ten motyw z solarium - od tamtego czasu moja mama boi się tam normalnie chodzić. xD Kolejki były straszne, no ale... Na najnowszym filmie nie byłem, a miałem okazję... Jednak wolałem iść na Liona Kinga 3D. Moi rodzice poszli, mówią, że straszne, aczkolwiek nie mogę tego potwierdzić...